mandag 11. januar 2010

Trendslave?

Jeg hadde en veldig hyggelig lunsj med en av de nydeligste jeg vet om for en liten stund siden. Vi snakket som vanlig på innpust og utpust om alt mulig, og hun kunne blant annet stolt fortelle at hun endelig hadde funnet stilen hun ønsket å innrede leiligheten sin i - hun forelsket seg stadig mer i den rustikke, rå industristilen og følte seg veldig selvstendig og kreativ! Hun var så søt! Samme uke hadde jeg lest om hvordan interiørtrendene nå vendte seg fra shabby chic til den noe tøffere industri looken. I følge trendrapporten skal hvitt og atter hvitt nå heller kombineres med svarte og tøffere detaljer, og nips og madonnaer vil i stadig større grad erstattes med røffe, slitte overflater, kontraster og enkle stilrene detaljer. Jeg vurderte om jeg skulle nevne trendrapporten, men valgte, etter å ha tatt en ekstra kikk på det fornøyde ansiktet, å heller skifte tema:)Sannheten er vel at jeg, på tross av at jeg også kjører min egen stil, også påvirkes litt mer av trender enn jeg liker å innrømme! Jeg tror jo at jeg har en individuell og personlig stil som reflekterer hvem jeg er, og til en viss grad stemmer jo det,- men jeg fikk også for en stund siden plutselig et brennende ønske om å eie en Tolix-stol, og en industrilampe over kjøkkenbordet, og til å bruke mer grått i innredningen. De hvite bokstaver jeg tidligere brukte som pynt er byttet ut med bokstaver i zink, og jeg har plassert svarte tavler litt her og der for å bryte opp den helt hvite stilen.  .. Og jeg følte meg virkelig både innovativ og litt smådristig mens jeg holdt på!

Det er vel slik vi mennesker er bygd - og slik vi vil fortsette. Trøsten er at dette handlingsmønsteret om ikke forsvarer så iallefall forklarer hvorfor jeg tidligere viste meg på offentlige steder med Buffalo sko, eller en rytsjebluse stikkende ut av en "penvest", hvorfor vi hadde et orange storblomstret bad da jeg var liten eller hvorfor jeg en periode gikk med genseren nedi buksen (hehe, - det kan være at det ikke var noen trend - mulig at det bare var meg:)Her ser dere et av de siste av mange prosjekt jeg holder på med for å skape litt flere kontraster i vårt ellers så lyse og romantiske hjem. På Byggmakker har de alltid en del avkappende hobbyplater som de gladelig gir bort gratis og sager til for deg - fantastisk service synes jeg:) Jeg har malt platen med tavlemaling og laget sjablonger med noen av de herligste stedene jeg vet om. Jeg er jo lett å glede, men jeg synes det ble ganske fint:)
  


En annen liten detalj jeg har puslet med er å bytte ut en del av vasene mine med .. tadaa .. Norgesglass - selvfølgelig:) Fint og enkelt og litt industri - totalt upåvirket selvfølgelig:)

Nå er den 11. dagen i 2010 snart over. Må si året har vært flott så langt altså!

Ha en fin tirsdag 

7 kommentarer:

 1. Jeg kjenner meg nok litt igjen i det du skriver, "totalt upåvirket selvfølgelig" ;) Den industrielle stilen har jeg for såvidt vært tilhenger av lenge, men tolix-ønsket har kun vært tilstede det siste året (antakelig siden jeg ble oppmerksom på tolix i en eller annen interiør/trend-sammenheng).

  Ha ha, vi er litt søte også da, her vi tror vi er så personlige, uavhengige og spesielle :D men det er vel nær sagt umulig ikke å bli påvirket i større eller mindre grad. Synes du tok fint hensyn til venninnen din da :)

  Jeg DIGGER tavlen din, forstår veldig godt at du er fornøyd med den!

  Og om jeg ikke har sagt det før; du skriver så godt at det rett og slett er en glede å lese innleggene dine :)

  Sov godt du også :)

  Klem

  SvarSlett
 2. Hei du:)

  Vi er nok MANGE som føler oss litt truffet ja...:)
  Igjen, du skriver så utrolig bra, og alltid med litt humor, det liker jeg:)
  Drømmen min har i mange år vært et forlatt stenhus i Franrike eller Italia, som da heller med mot det rå og grove enn det søte og blondete.
  Ja, jeg liker landlig, men har aldri vært noen tilhenger av shabby chic.
  Kanskje elementer, men det kan fort bli for sukkersøtt for meg:)

  Likte bildet du har laget kjempegodt, det gjør jo hele gangen, sammen med Hunter støvlene dine da selvfølgelig;)

  Og du, jeg hadde også rysjebluse, søvfargede platåsko, signalgul jeans, fruit of the loom genser nedi buksa, uff tror ikke jeg orker å nevne mer...;)

  Natti natt:)

  Klem Kjersti

  SvarSlett
 3. Kjenner meg helt igjen, tror vi holder på med samme prosessen gitt:) Det svarte suser inn dørene om dagen, og det er ikke så veldig mye som skal til. Herlige bilder!♥ Klem H

  SvarSlett
 4. Hei!
  Tror nok de fleste kan kjenne seg igjen. Det er umulig å ikke bli påvirket av inntrykk rundt oss. Den personlige smaken er jo et produkt av hvem vi er og hva vi erfarer. Selv om man blir påvirket av trender fra mote- og interiørbransjen, vil ønske og behov for en individuell smak heldigvis være basen i et hjem.

  Jeg liker veldig godt de bildene du viser fra hjemmet ditt. Så flott du har det! Og personlig!

  Jeg kommer gjerne på besøk igjen og legger meg til som følger.

  Ønsker deg en glad dag!

  Hilsen fra
  Anette Willemine

  SvarSlett
 5. Eg satt og humra og lo når eg las dette innlegget. Eg tenker òg at min stil er orginal og sjølvpåkommet. Men sannheten er at ein suger til seg inspirasjon i underbevisstheten ;)
  Eg trur at visst alle innreder med dei tinga dei syns er fine vil dei få sin personlig stil :)
  Ha ein herlig tysdag!

  SvarSlett
 6. Hei,
  jeg har funnet meg en ny favorittblogg.
  DIN!
  Klem
  LiseLotte

  SvarSlett
 7. Hei!
  så-fin blogg du har! har ikke sett den før, og la meg til som følger!
  likte veldig godt norgesglassene! upåvirket? tja... jeg tror på det!
  Jeg har ikke sett noen bruke dem til tulipanvase før!
  Selv har jeg norgesglass med lys i. både kronelys og telys, stående på bordet. det synes jeg er lekkert, og for å være ærlig, har jeg ikke sett det før:)
  Gleder meg til å følge deg videre!
  kik gjerne innom min blogg også!:)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge inn en kommentar hos meg:)