lørdag 31. oktober 2009

Granny squares

I vinter skjedde det noe rart. Det ble plutselig trendy å hekle - og man skulle ikke hekle hva som helst - det aller fineste man kunne hekle var et teppe av bestemorsruter, eller granny squares om du vil. Plutselig skulle enhver kvinne med respekt for seg selv ikke bare eie et av disse teppene jeg tidligere kun forbant med mørke stikkende tepper hos besteforeldrene mine,- de skulle også sitte i time etter time og hekle sitt eget teppe, dog gjerne i dusere toner og mykere garn enn sine forgjengere. Jeg tenker jo naturligvis om meg selv at jeg ikke lar meg styre av hva alle andre gjør ... allikvel henger det nå altså et funklende nytt egenheklet teppe av bestemorsruter over sofaen vår...og la meg bare få presisere - jeg har om ikke 10, ihvertfall 8 tommeltotter, og har aldri heklet eller strikket noe som helst siden de ymse kreasjonene jeg laget i ungdomskoledagenes tekstiltimer.Etter et lynkurs hos svigerinnen min laget jeg min første klønete lille lapp, og nå etter nesten 200 lapper kunne endelig hele herligheten sys sammen. Jeg heklet til slutt en runde hvitt rundt hele teppet og avsluttet det hele med en picot-kant som pynt. Som et resultat av mitt nitide arbeid kan jeg nå presentere både
"Granny-square-innpakket-lille-w".......for ikke å snakke om "Lite-Granny-square-spøkelse"I pur glede over å faktisk ha klart å lage noe som tåler dagens lys, har jeg nå i tillegg heklet machende tøfler....det er det jo klart noe man må ha:) Hehe - nå tror jeg ikke jeg skal hekle noe på en stund, men jammen var det gøy mens det varte!Oppskrifter på teppet finnes Her, og oppskrift på tøfler Her.

Ha en riktig god helg!

torsdag 29. oktober 2009

Prosjekt hytteutbygging

Jeg kan ikke huske en eneste påske jeg ikke har tilbragt på hytta vår, som ligger idyllisk til på grensen mellom Gudbrandsdalen og Jotunheimen. Hytta ble bygget av mormor og morfar på 80-tallet og gitt videre til oss for noen år siden.  Å, som jeg elsker å komme opp til hytta en fredag ettermiddag til dette synet. Hvis mamma og pappa har reist opp før oss pleier de å lage islykter og tenne fakler for å gjøre det litt ekstra koselig for oss nyankomne.Hytta har helt grei standard med elektrisitet og vann, men skal nå endelig få en skikkelig oppgradering. Hytta skal bli 40m2 større, og det skal bygges nytt kjøkken, nytt bad, 2 nye soverom, bod og badstue. Jeg gleder meg som et barn til hovedarbeidet er ferdig slik at jeg kan begynne med interiøret, og jeg samler for tiden det jeg kan av inspirasjon.

Blant favorittene i inspirasjonsmappen min er disse bildene fra Slettvoll. Så gjennomført og lekkert at jeg får lyst til å ta på koseklær og flytte rett inn:) Ha en fin torsdag!

onsdag 28. oktober 2009

2 store - 2 små

Så disse skoene parkert i gangen, side ved side, og følte meg underlig glad:)Ha en fin onsdag!

tirsdag 27. oktober 2009

Bokanbefaling SATC

Tenk at denne boken finnes... .... og at ingen har fortalt meg om den før!Man kan si hva man vil om moten i SATC-filmen. Noe var fantastisk men mye var rart. I serien derimot synes jeg den ene episoden overgitt den andre hva gjaldt både fashion og handling. Det er ikke få kvelder jeg har tilbragt i sofakroken med DVD-samlingen i den rosa skoesken, og flere skal det helt sikkert bli:)  "Sex and the city - Kiss and tell" er ikke mindre enn en oppsummering av alle de 6 sesongene i bokform. Alle store fashionøyeblikk, alle legendariske sitater, alle kjente og ukjente bilder og bakgrunnsmateriale er med.... Og for de som er mer interessert i interiør enn i mote er det selvfølgelig masse bilder fra jentenes 4 leiligheter i forskjellige stilarter også.I love!Nu skal det leses:) Hvis noe ønsker å kjøpe boken kan dette gjøres Her

mandag 26. oktober 2009

Kjøkkendetaljer

Med et hvitt Ikea-kjøkken som man sikkert finner i vel halvparten av norske hus og hjem, er det hyggelig med detaljer som gir kjøkkenet en noe mer personlig vri.Majoriteten av kjøkkenet vårt er et par år gammelt, mens enkelte skap og hyller har stått som de står siden kjøkkenet ble bygget på 50-tallet. Hyllene er fylt med massevis av Norges-glass, gamle porselenskanner etter oldemor og min lille samling fra Greengate.
Nå kan vel noen spørre seg om GreenGate kopper er så veldig personlig; man finner vel også disse i vel halvparten av Norske blogghjem, men jeg kan ikke hjelpe for det - Jeg elsker de prikkete og blomstrete koppene og skålene mine og ønsker meg stadig fler:)Under den nederste hyllen henger en lang snor der hyggelige bilder blir hengt opp med pittesmå klyper. Vi får så mange hyggelig bilder, takkekort og hilsener fra venner og kjente som ïkke fortjente å bli liggende i en skuff. Nå pryder de isteden kjøkkenveggen vår, og jeg er stadig bortom og må smile litt når jeg ser hvor mange nydelige mennesker vi har rundt oss.Det lille kjøkkenbordet og stolene våre har jeg arvet etter mormor. Det er gammelt og slitt og jeg vil aldri kvitte meg med det. Kurven på bordet skifter stadig innhold - eneste kriterie er at tingene oppi må gjøre meg glad....i dag er kurven fylt med stearinlys i en av de nydelige posene en venninne har sydd til meg, lavendel, yndlings-champagnen min og favoritt-kokeboken. I "a piece of cake" fra Leila Lingholm finner du oppskrifter på de mest fantastiske cupcakes som er like innbydende for øyet som for ganen. Anbefales!Jeg er glad i salater og pleier å lage en vinagrette med blant annet god olivenolje, balsamico, salt og pepper og honning. Flaskene er fine nok til at de får lov til å stå fremme (har kanskje litt lav terskel når det gjelder hvor flott den honningflasken er ser jeg:)Kanskje ikke den mest spennende detaljen, men jeg måtte ta med et bilde av osteklokken/kakefatet mitt fra Lene Bjerre som jeg synes er så fin. I mangel av bakevarer er den nå fylt med kuler (!) men denne skal snart fylles med fløtekarameller og småkaker. Jeg gleeeder meg til jul!

Ha en fin mandag!

søndag 25. oktober 2009

Høst

Da er vi hjemme igjen, og det var med stor vemodighet jeg tok farvel med sommeren for denne gang. Spania har virkelig vist seg fra sin beste side de siste ukene; gradestokken har stradig krøpet opp mot 27 grader, sjøen har vært varm, himmelen blå og landsbyene hvite. Rett og slett ren lykke! Kontrasten er stor når tynne kjoler og lette sko må pakkes bort og erstattes av lue, skjerf og votter.


Heldigvis er et Oslo pyntet i høstdrakt absolutt heller ikke å forakte. Det er en helt egen følese å være godt inntullet i klær mens man trekker inn høstens klare luft, myser i den skarpe solen og tråkker i løv i alle farger. Når jeg sitter på en av de hyggelige kaffebarene på Grünerløkka etter å ha gått tur langs Akerselva og vært på bruktmarkedet på Birkelunden, tenker jeg at det jammen ikke er så verst å tilbringe høsten i Oslo heller:)Rødvin og sofakos venter - jeg har tross alt ferie helt til klokken 24, og hvert minutt skal nytes!
Stor klem!

søndag 11. oktober 2009

Ferie!

I morgen tidlig setter vår lille familie seg nok en gang på et fly til Malaga. Dette blir lille ws 3. tur ned til huset i Mijas. Lille turisten vår:)Vi gleder oss vilt til sol og sjø, solkrem, is, Manchego, Serrano skinke, rødvin, Cava, late morgener og sirissenes sang om kveldene. Hurraaaaa!Ha det fint så lenge! Vi snakkes om 2 uker:)

lørdag 10. oktober 2009

I dag er det 12 år siden jeg møtte deg..


Du er
Kyss på pannen klokken 6 om morgenen,
Telefonsamtalen som bare sier "jeg elsker deg".
Kjælne berøringer når ingen ser på..

Du er
Ømme ord som bare er ment for mine ører,
Smil som får meg til å føle meg varm og kjælen.
Salte tårer gjemt bak lukkede øyne..

Du er
Et varmt ullteppe på den kaldeste vinterdagen,
Svarene på spørsmålene jeg aldri stilte.
Styrke og sårbarhet blandet sammen i ett.

Du er
Mitt sikre sted når verden er slem
Mitt sikre sted når verden er god
... Du er alt jeg behøver

Jeg elsker deg for alltid!

(Et lite utdrag av talen jeg holdt til M på bryllupsdagen vår:)
Alle foto er tatt av Eva Storm Hanssen fra Moment Studio. Anbefales med hele mitt hjerte!

torsdag 8. oktober 2009

Sov godt lille hjertet mitt

Kvelden lister seg på tå                      Melk og brød fra krus og fat
Over kløverengen.                             er så gode venner
Himlen har tatt stjerner på.                med en liten trett krabat
Alle barn skal sove nå.                        som skal spise aftensmat
Sove søtt i sengen.                            med små melketenner.


Og to røde lette sko                           Natten kommer svart og stor
Setter vi på matten.                           alle ting blir borte.
Er  så slitne begge to.                         Seil i mørke lille jord,
Men nå skal de stå i ro                        med en liten gutt ombord,
hele hele natten.                                i sin lille shorte.

Inger Hagerup

October is all about pink..Rosa sløyfe er en internasjonal folkebevegelse for å øke kunnskapen om brystkreft og samle inn penger til brystkreftforskning.

Hver eneste oktober settes det spesielt fokus på brystkreftsaken. I Norge har Rosa sløyfe blitt markert siden 1999.
Rosa sløyfe, eller Pink Ribbon, har sitt opphav i USA der amerikanske kvinner krevde større bevilgninger til brystkreftforskning. En av de første frontfigurene var Evelyn Lauder i kosmetikkselskapet Estèe Lauder.

Over hele verden vier organisasjoner, bedrifter og privatpersoner oktober måned til Rosa sløyfe. Flere har ulike rosa aktiviteter og mange av verdenes mest kjente bygninger og severdigheter er lyst opp i rosa, men først og fremst går man med den rosa sløyfen. Kampanjen har spredd kunnskap og informasjon om brystkreft og samler inn store penger til forskning og forebygging av brystkreft.

Det er så mange av oss som  har blitt rammet så alt for nært av brystkreft..

Les mer om hvordan man kan støtte denne viktige saken Her

onsdag 7. oktober 2009

Bildevegg


Bilde: Martha Stewart

Det har alltid vært ett eller annet som liksom har manglet i sofakroken vår. Jeg har ikke helt klart å sette fingeren på hva denne mangelen består av, men nå tror jeg jammen jeg har funnet roten til det onde; Jeg mangler en bildevegg!
I dag har jeg et flott bilde malt av Solveig Skogseide bak sofaen, men her kommer det desverre ikke helt til sin rett. Det er kanskje å håpe på mirakler, men jeg tror altså at en bildevegg vil gi stuen det nødvendige løftet den så sårt trenger. 


Aller best liker jeg denne måten å sette opp bilder på; der bildene har forskjellig form, farge og størrelse, og er satt tilsynelatende tilfeldig sammen (det er ingen ting som tar så lang tid å sette sammen som det som tilsynelatende skal være tilfeldig:)


Synes også det er lekkert med hyller med bilder på, dog kanskje bare i 2 rekker når det skal være i en stue.


Ut på bildevegg-jakt med meg. Jeg så en fin bildevegg på Home & Cottage sist jeg var der så det blir nok første stopp. Jeg ønsker alle mine 0 lesere en nydelig ettermiddag:)

Trollstigen og Geiranger

Jeg har aldri vært flink nok til å reise rundt i og oppdage landet vi bor i. Det er vel frykten for å tilbringe hele ferien i stiv kuling og regnvær som har gjort det så mye mer fristende å reise til mer eksotiske strøk når man først har noen uker fri.


I år bestemte vi oss derimot for at det var på høy tid at vestlandet fikk seg et besøk, og det var med stor glede og forventning vi pakket bilen full av mariusgensere og gummistøvler.

Både støvler og varme klær ble tatt i bruk i løpet av vår 5 dager lange tur, men for det meste skinte solen og markedsførte vestlandet så godt den kunne... og jeg ble raskt solgt!


M og lille w på toppen av Trollstigen. Vi kjøpte oss mat og fant et lite vann hvor vi nøt solen og maten. Utrolig idyllisk med høye fjelltopper med snø på alle kanter.Fantastisk utsikt fra hytten vi leide i Geiranger. Vi betalte bare 600 kroner natten for en fullt utstyrt hytte med eget bad. Hytten kan leies herIkke lett å legge seg om kvelden når dette er utsikten fra balkongen. Jeg leste bok og drakk vin og var oppe alt for sent hver eneste kveld.Fantastisk utsikt over Sunnmørsalpene fra toppen av Dalsnibba.Jeg synes hele turen var et eventyr. Selv om jeg er vant til å reise mye skilte denne turen seg ut ved at vi hadde med oss bil og at vi ikke hadde noen spesiell plan. Vi reiste til vestlandet med gps, kart og penger og tok dagene som de kom. Som ren terapi for en kontrollfrik som meg:)

Gleder meg til mange flere oppdagelsesturer i eget land!