tirsdag 13. mars 2012

Barneromsbilder og våryrhet

For en fantastisk fryd det er å ha permisjon i disse glade vårdager. I går tilbrakte jeg dagen hos frisøren og tuslet ispisende rundt i Oslos gater med jakken slengt over vesken, og i dag har jeg ligget strak i solen akkopagnert av Harry Hole og 34 varme grader på terrassen. Jeg er så proppfull av d-vitaminer og nye fregner på nesen at jeg tipper mot å bli nesten uspiselig av ren vårglede. O' herlige årstid! Og nevnte jeg at jeg har på sommerkjole i dag!

Det er forøvrig ganske underlig å ligge i solstolen og bare kose seg og slappe av mens magen din lever sitt helt egne liv. Gud vet hva lillemor driver med der inne, men der stikker det ut et kne og der har vi to føtter, og der ser jeg jammen konturene av en liten rumpestump, og hva i all verden er den ristingen? Alien film I, II og III - ta dere en bolle. Virkeligheten med et nesten fullbårent menneske i magen slår lett selv den villeste eventyrfilm. Herlig forunderlig!

Så til noe helt annet. Jeg har jo lovet å vise frem bilder av det nybygde barnerommet. Ting tar bare litt tid her hos meg for tiden. Det er jo så mye jeg må gjøre først. Som å sole meg for eksempel!
Men her kommer en liten smakebit av rommet selv om det enn så lenge nesten er uinnredet. Foreløpig nyter jeg bare å ha et nesten blankt lerret som jeg kan farge som jeg vil. Og jeg har jo fortsatt heldigvis et par uker igjen.


Nesten uinnredet er forøvrig kanskje å ta litt i, for det er jo så gøy å gjøre ting klart til den lille at mor nok har kladdet litt på det blanke lerretet. Men alle de små klærne jeg har vasket og brettet måtte jo legges et sted, så derfor trengte hun så klart en sjenk!


Og en liten spilledåse må det jo være lov å kjøpe inn og plassere i den nye fine innebygde hyllen.


Zebra teppe i fine farger er også kjøpt inn, men foreløpig er det hyggelig å ha det herlig baby-dust inne på rommet, så det lys grå-rosa teppet får lov til å regjere gulvet litt til.


Når det gjelder lampe var den opprinnelige tanken å henge opp en Maskros lampe fra Ikea, men jeg hadde glemt hvor enorme selv den minste typen er (55 cm i diameter), så da ble det en skjell-lampe med dimmer isteden. Den gir et nydelig, lunt lys og gjør meg litt glad hver gang jeg kikker inn på rommet.

Fondveggen er malt i den finfine fargen Støvrosa som er lysnet litt ved å blande en god dæsj av fargen Visjon (som dekker veggene i resten av rommet) oppi.


Og verdens snilleste onkel har snekret vugge til lillemor som står klar og venter. Vuggen skal fungere som dagseng i stuen, så en sprinkelseng har allerede overtatt plassen nede på rommet mens vuggen har flyttet opp.


Men vugges skal det uansett. Natteamming er ikke kjempegøy, men jeg tviholder på min hypotese om at hele seansen blir myyye hyggeligere så lenge den utføres gyngende i en Eames! Det er mulig jeg har endret mening når jeg sitter der ved 04-tiden og gynger med en liten hylende en i armene, mens mørke tanker matcher de mørke ringene under øynene mine. Men enn så lenge har jeg fortrengt alt om slitsomme netter og forbeholder meg retten til å være både naiv, overoptimistisk og overbevist om at det bare er de andre som får slitsomme babyer!


Det var det. Iallefall første tour. Bildene tok jeg i helgen og det ser allerede litt annerledes ut der inne, så jeg får oppdatere etterhvert.

Enn så lenge - Ha en fiin kveld!

lørdag 10. mars 2012

Gang - før, under og etter utbygging

Hei igjen! Titter bare innom for å juble litt over at både barnerom og dermed også gangen endelig er helt ferdig. Huset vi kjøpte for snart 2 år siden hadde riktignok 3 soverom, men siden det ene rommet er innredet som gjesterom/kontor og dessuten ligger i en annen etasje enn badet og de andre soverommene, måtte vi være litt lure. Så da var vi det.

Etter godt snekkerarbeid (fra en snekker, ikke oss, selvinnsikten er fortsatt delvis på plass) og dårlig sparkelarbeid (oss), ble vår 12 m2 store uisolerte bod tryllet om til nytt soverom. Og vips så hadde vi tre soverom i 1. etasje og gangen hadde fått nok en dør (vi er oppe i 7).
Gah.. neste gang bygger jeg rommet selv og setter bort sparklingen. M og jeg kjøpte fornøyde et par spatler og en 3-liter med sparkel og satte naive i gang, proppfulle av selvtillitt og pågangsmot. Vi avsluttet 4 dager og 13 liter sparkel senere.... La meg gjenta; Gaaaah!!!

Men det ble fint til slutt.


Jeg var naturligvis ikke smart nok til å ta et før-bildet før vi laget hull i veggen, men man tager det man haver, og jeg haver et bilde av gangen som ble tatt før vi i det hele tatt kjøpte huset, altså med andre eiere og korklinoleum i trappen.


Underveis:

Med ny åpning fikk speilet og bordet vi har i gangen rammen og symmetrien de trengte, og med masse nytt lys inn i gangen føles den nesten som ny. En riktig fin bonus siden det var nytt barnerom som var målet. Og nesten verdt de fire dagene med sparkling (bare nesten!).God lørdagskveld! Min kveld er særdeles rolig i dag. Med høygravid mage, grønnsaker og dip på bordet, eplemost i glasset og Melodifestivalen på tv, virker fortidens festglade lørdagskvelder veldig langt unna. Det verste er at jeg koser meg. Stort. Jeg begynner å bli gammel!

Fin kveld!

onsdag 7. mars 2012

NIB utfordring - Here I am - this is me

Nå som permisjonen er i gang og jeg kom hjem fra en hyggelig venninnelunsj før dagslyset hadde forlatt stuen helt, tenkte jeg jeg skulle hive meg på NIBs siste utfordring som ber oss vise frem hvem vi er gjennom vårt interiør. Lettere sagt enn gjort selvfølgelig, men hadde det vært enkelt hadde det jo ikke vært en utfordring.

Så hvem er jeg? På en snøtung og værtrist onsdag som ellers er glad?


Vel, jeg er litt av alt. Lys og lett, myk og litt tøff, enkel og komplisert, naturlig og jålete. Jeg liker kontraster, blandingen av dyrt og billig og tre mot plast. Jeg liker det norske og det orientalske, og jeg liker kanskje best av alt ord. En god penn eller sammensetningen av ord som får meg til å smile.

Det var meg. Iallefall akkurat i dag:)

Du kan se alle de fine bidragene her

fredag 2. mars 2012

Elie

Bare suser innom med drømmende blikk etter å ha dultet borti disse backstage bildene fra Elie Saabs siste visning (som forøvrig kan ses Her (anbefales!)).


Jeg er villig til å bli kriminell..


.. for hver eneste en av disse kjolene!


Jeg trenger et bryllup..

..og en million!

På tirsdag går jeg forøvrig ut i permisjon. Da skal du se det kanskje blir litt blogging igjen også.
Barnerommet står iallefall ferdig og jeg går tur der inne hver kveld og gleder meg til det er noen som bor der.

Så hurra for det nye rommet og for den lille viltre babyen som holder mamma oppe hver natt. Og for permisjonstart. Og for vår!
Ah, det er lett å være litt høy på livet når solen skinner inn gjennom vinduet på en herlig vårvarm fredag!

Håper solen skinner på deg også i dag!