torsdag 31. mars 2011

Uteplass, Bergen og hytta


Noen vil kanskje føle at overskriften bærer preg av at dette innlegget er rene og skjære oppsamlingsheatet, og Noen vil selvfølgelig ha fullstendig rett!  Lange overskrifter og oppsamlinsheat er nemlig beste og igrunn eneste løsning når man ikke får seg til å blogge mer enn en til to ganger i uken og samtidig har mye på hjertet. Og det har altså som regel jeg. Akkurat som om noen kunne være i tvil om det..:)

Jeg planlegger uteplass. At snøen har falt tett i hele dag og at visere menn enn meg spår at det vil falle minst 20 cm i natt, velger jeg med andre ord å se glatt bort fra. Kall det gjerne et rent overlevelseinstinkt. Jeg lar rett og slett andre bekymre seg over vinteren som plutselig kom igjen, og drømmer meg isteden bort godt beskyttet av fornektelsens herlige slør.

Jeg drømmer om å trylle den store terrassen vi har på oversiden av huset om til en eksotisk oase..


..og det verste er jo at det slett ikke ser så vanskelig ut en gang. De fleste elementene som er brukt her har jeg jo allerede stående rundt omkring i huset i dag (krible krible!..)


..Jeg trenger naturligvis en ny stråhatt..


..og sjøutsikt. Haha, I wish. Men stilen på bildet er upåklagelig. Må bare bytte ut stråhatten og Corona'en med en flagrende kjole og en drink først.


Denne terrassen tilhører huset som ble kåret til Norges nest vakreste bolig i fjor. Herlig lun og rustikk på en gang.


Og denne fantastiske terrassen gjorde at det var like før jeg meldte meg på Tid for hjem. Noen som så episoden der de tryllet en kjedelig bakgårdshage om til tidenes mest fantastiske oase? Vi snakker hjemmesnekrede møbler, tunge betongbord, en herlig peis, en enorm rund sunbed, vannspeil, fossefall, blomster i alle farger og former, og en dypt missunnelig A i sofakroken...

..jeg trenger hjelp..


Enkelt men superfint! Skal vi gå for vanlige rottingmøbler eller blir det for kjedelig? Gruble gruble..


Og så var det Bergen da som selvfølgelig ikke har noe som helst med min kommende uteplass å gjøre. Men jeg syntes liksom ikke jeg kunne skrive et innlegg uten å nevne at det var like før jeg gjorde vestlending av meg i går. Igjen. 2 ganger på 2 uker. Dette begynner å bli skummelt!

Men Bergen viste seg fra en helt fantastisk side i går. Så herlig at jeg faktisk måtte ta bilde med Ipoden min ut av flyvinduet. Vi snakker med andre ord ikke om stor fotokunst, men synet av de kritthvite viddene, den blå skyfrie himmelen, de høye snødekte fjell, alle øyene og fjordene og Bergen som lå der nede midt blandt det hele badet i sol, måtte bare foreviges. And so I did:)
Nå pakkes de siste bagene og skiene ligger allerede klare i skiboksen. I morgen tidlig bærer det nemlig av sted i til hytta. Med lite snø på fjellet og spådommer om mange og varme grader fremover, tør vi ikke vente til påsken med å reise opp. Ikke hvis vi skal ha noe ønske om å få stått noe mer på ski ihvertfall. Men det skal vi til helgen. Hurra!! :)

God helg!!

Klerm A

søndag 27. mars 2011

Søndag

Ai ai, formen etter denne helgen viser med all sin overbevisende kraft at jeg har blitt ett år eldre. Igjen. Ble ikke jeg akkurat eldre? Hvorfor kommer liksom bursdagene på en snor etter at man rundet 30, mens man ventet og ventet ulidelig lenge på å bli 5, eller 10 eller 18? Jeg skulle bare visst!

Men for en helg det har vært! Jeg fikk gode vibber om at dette kom til å bli en helg å huske allerede da jeg hadde en utrolig hyggelig lunsj med en god venninne fredag formiddag. Lunsjen ble toppet med shopping, før det bar rett inn til Oslo som bød på ost, kjeks, bobler, cupcakes, masse venninner, mye latter, dans ut i de små timer på byen, og nattmat og skravling i sofakroken før vi omsider kom oss i seng.


Stikkord for lørdagen: Strålende sol i Oslo, bedre form enn jeg fortjente, frokost med godt selskap på Kaffebrenneriet, shopping med M og Lille w, litt avslapning, og så rett tilbake til Oslo og superhyggelig innflyttningsmiddag sammen med tre vennepar.


Nå har vi akkurat kommet hjem fra Oslo igjen, etter kaffe i solen, søndagsmarked på Birkelunden og shopping i de små butikkene på Grünerløkka som er herlig søndagsåpne. Med i posene hjem ligger sushi fra favoritten Kitty's sushi og kokosboller fra Den Lille Kokosbollefabrikken. En søndag akkurat slik den bør være!

Jeg innser forøvrig at dagens innlegg ikke har særlig interesse for andre enn meg selv. Og kanskje pappa. Jeg har derfor naturligvis lagt ved nærbilder av et av lysfatene mine som interiør-alibi. Tynt? Kanskje litt. Men etter planen nok til at jeg ikke blir kastet ut av NIB helt enda:)

Jeg håper du som titter innom føler at solen har skint litt ekstra i helgen du også!

Ha en fin uke!

Klem A

mandag 21. mars 2011

Rik

Alle burde hatt en venninne som stikker innom med rosa tulipaner, lysglass fra Tine K, og kakestykker med bringebær en lørdag formiddag i mars. En venninne som min fine S. I love u:)


En herlig ting som gjerne følger med bursdag er alle de friske blomstene. Nå blomstrer det på hvert et bord..


..og på minst én krakk..:)


..for ikke å snakke om i kropp og sinn! Yr.no lover strålende sol og grader opp mot 12+ i skyggen i dagene fremover. Hurra! Det er vååår!!

Ha en herlig uke:)

søndag 20. mars 2011

Bokstaver

NIB spurte så pent for noen dager siden om vi ikke kunne vise våre bokstaver, så skulle de si hvem vi var (med et spørsmålstegn etter da riktignok).

Etter å ha tatt en liten titt rundt i huset kan jeg ikke si annet enn at jeg er noe bekymret på egne vegne. Jeg vet jo at jeg kan ha kjøpt en bokstav eller to. Men mer enn det trenger man jo strengt tatt ikke..

En M derimot, det trengte vi. Hilsen M selv.


Det hang nemlig allerede en A (min bokstav) på veggen..


..og en W inne på Lille w sitt rom. Og da ble det altså plutselig påkrevd at en M ble kjøpt inn også (nå ble jeg forøvrig akutt bekymret på veine av en til)..


Vi har en K på soverommet for Kyss, Kos, Kjærlighet og Kiling i magen, og en H for etternavnet vårt.


..og en & for ....øh..


I gangen er bokstavene satt sammen i et meget betydningsfullt ord. Skulle man komme veeldig sent hjem fra byen en kveld er det selvfølgelig en enorm lettelse at bokstavene kan fortelle oss at vi er hjemme..


Bokstavene inne på Lille ws rom hindrer eventuelle diskusjoner om hvem som faktisk eier rommet. Veldig praktisk og harmoniserende selvfølgelig..


Bokstavene har også fått lov til å forme setninger flere steder. Det startet med en sukkersøt kjærlighetserklæring på veggen på vårt gamle soverom. Om det skulle være noen som helst tvil var det Shabby Chic som gjaldt for alle pengene på den tiden..:)


Så ble jeg industrialisert og lot bokstavene forme stedsnavn på et board isteden..


..før det var rett tilbake til kjærlighetserklæringer igjen. Men denne gangen i dymo-utførelse og med litt mindre løkkeskrift-faktor..


Oi, og enda flere kjærlighetserlæringer..


..Nesten så jeg begynner å ane et visst mønster..


Så hva sier dette om meg? Persontrekk som überromantisk og bokstavfetisjist kan jo skremme vannet av de fleste.. Rart jeg er bekymret?

Lenge før jeg tør å prøve meg på en NIB-utfordring igjen!

God søndag:)

onsdag 16. mars 2011

En dag som er min

I dag har solen skint fra skyfri himmel i Oslo. Jeg har tuslet på herlig grå asfalt, hatt solbriller på nesen og sittet i solveggen og drukket kaffe.


Jeg har kost meg på jobb, lunsjet med gode kolleger og vært på kinodate med han jeg er så heldig å være gift med. Jeg har fått Hollywoodkyss midt i Frognerparken, shoppet i flere timer og spist is på et gatehjørne. Jeg har fått bamseklemmer, myke klemmer og rare klemmer, og jeg har fått telefoner og hilsener som har gjort det umulig å ikke smile både innvendig og utvendig i hele dag.


Jeg kjenner meg glad fra hodet og helt ned i bakken.

Man burde hatt bursdag mye oftere:)

tirsdag 15. mars 2011

Vestlending

Jeg er i Stavanger i dag, og her er det VÅR!! :)

Jeg nekter å reise hjem!!

Vi ses i april Oslo!

:)

Foto: Alice Cattrell Interiors

søndag 13. mars 2011

Vinterblå

Siden jeg har litt dårlig samvittighet for å være eier av Norges kjedeligste blogg for tiden, tenkte jeg at jeg måtte dra på litt ekstra og legge ut masse bilder i dag. For å gjøre opp for meg liksom.

Bloggingen går litt trått for tiden. Vet ikke helt hvorfor, men jeg tror kanskje det er fordi det er mars. I mars nærmer alltid energilagrene mine seg tomme. Jeg jobber som bare det, trener med stor entusiasme, og er flink til å gjøre hyggelige ting sammen med de jeg er glad i. Men den ekstra energien som du kjenner bobler i hele kroppen, og som gjør at du får lyst til å hoppe opp av sengen om morgenen, den er sååå ikke til stede for tiden:)

Men men, den kommer tilbake i starten av april. Den gjør alltid det. Du vet den tiden når dagene begynner å bli varme, og du kan rette ansiktet mot solen og formelig kjenne energilagrene fylle seg opp igjen. Når sørpen er borte, og du begynner å kjenne bar asfalt under stadig lettere sko. Når det første du hører om morgenen er fuglekvitter, og vi ser små optimistiske blomster stikke opp av jorden og minne oss på at 6 herlige lyse og varme måneder ligger foran oss. Måneder med lange kvelder, lette kjoler, hvitvin i glasset og blomster i håret. Kjenner at det er helt umulig å kamuflere at jeg gleder meg som en villmann til alt sammen :)

Men aller først; bildebonanza som lovet. Her er mine absolutte favoritter fra Lonny Mag. Herlige lyse og lette, og om jeg ikke tar feil, med litt lovnad om vår de også:)En liten realitycheck helt til slutt. Ingen vår i sikte helt enda. Bare småforkjølet og vinterblek mor og sønn som er pakket inn etter alle kunstens regler for å ikke bli sykere når søndagens obligatoriske aketur skal gjennomføres.


Hjemme står rundstykkene og hever, og i kveld venter film og godteri. Ikke så mye å klage over allikevel kanskje.. :)

Ha en fin søndag!

torsdag 10. mars 2011

Barnerom

Jeg har alltid tenkt at jeg kom til å ende opp med to barn. At jeg ville være en del av en fin liten kjernefamilie på fire liksom.

Etter å ha tatt en titt på andre blogger, for ikke å snakke om barneromsgalleriet til Homelife, tror jeg dog jeg må revurdere planene mine. Det finnes jo så utrolig mange fine barneromstiler, og det formelig kribler i fingrene etter å innrede noen nye rom. Jeg vil ha et retrorom med herlige farger og mønstre, et prinsesserom, et litt tøffere rom med mer industrielt preg og så videre og så videre ...

M blir sikkert kjempeglad når jeg kommer hjem fra jobb i dag med en minibuss!

Torsdag allerede. Hurra:)

Nyt dagen!

Alle bilder: Homelife