mandag 31. januar 2011

Soverom

Det er mandag, det er sol, det er tid og rom for nye muligheter, og knert som endelig er frisk våknet igjen opp med 40 i feber i dag tidlig. Jaja!

Tenkte jeg kunne legge ved et lite glimt av gangen og soverommet vårt i dag. Som alle andre rom i huset har begge rommene fått svingt seg litt med malekosten siden vi overtok huset i sommer. Trehvite dører ble ivrig malt eggehvite, knotter og dørhåndtak ble byttet ut, og etter 4 strøk maling var ikke lenger soverommet blått men malt i fargen med det noe svulstige navnet Visjon. Om navnet kanskje er litt teit, så er fargen likevel veldig fin. Noe jeg håper jeg synes det om noen år også for jeg har igrunn malt stort sett hele huset i nøyaktig samme farge:)


Oliventreet mitt 'is still hanging in there', men bare så vidt er jeg redd. Treet har mistet et helt enormt antall blader gjennom vinteren, noe som selvfølgelig kan bunne i at redd-oliventre-aksjonen som jeg var fanebærer for i høst, på en måte kan ha blitt overskygget av et jeg-glemmer-å vanne-oliventreet-mitt-handlemønster isteden.

Etter å ha lett land og strand etter en skinnfell i en farge som passet rommet, fant jeg forøvrig endelig denne akkurat passe beige-brune fellen på Living for en liten stund siden. Teppet og de nye tøflene mine fra Shepherd gjør at føttene mine gleder seg til å stå opp hver morgen, noe som i seg selv er en bragd.


Jeg er forøvrig veldig glad for at jeg satt opp en bildelist på soverommet i stedenfor å spikre inn titusen spiker. Jeg kan nemlig ha en tilbøyelighet til å skifte smak ganske ofte, og jeg leker allerede med tanken på å bytte ut de små bildene med noen langt større. K'en kjøpte jeg i høst etter å ha chattet med den søte svigerinnen min. Hun og bror hadde en lengre diskusjon på om det var naturlig å ha en K hengende i leiligheten eller ikke. Hun syntes ja og at K'en stod for Kyss, Kjærlighet og Kiling i magen. Han syntes nei, at det var rart å ha bokstaver hengende på veggen, og at K'en stod for Kliss. Helt umulig å ikke være glad i dem :)


Fiin mandag:)

lørdag 29. januar 2011

Lørdag

Hei hei,

Det er lørdag, det har vært sol hele dagen og jeg er hjemme igjen der jeg passer aller best inn. Jeg elsker rett og slett lørdager som denne! Du vet de lørdagene når man både får sovet litt ekstra om morgenen, gjort unna både vasking og rydding, shoppet litt, og samtidig har hatt tid til både aking og bollespising. Ikke mye å klage på. Bortsett fra at jeg har forspist meg litt kanskje, og at jeg har spist masse sjokolade selv om jeg strengt tatt sikkert burde knasket på en gulrot isteden akkurat nå!

Da jeg jeg var på vei hjem fra Stockholm i går kom jeg over to svært sjarmerende små ekorn som satt på hver sin knagg. Det tok meg ikke mer enn et nanosekund å bestemme meg for at de var familiens to nyeste medlemmer, og det første jeg gjorde da jeg våknet i morges var å løpe inn i boden og hente hammer og spiker. Aller mest fornøyd var jeg nok med selve esken ekornene kom i. Den lignet nemlig et fuglehus, dog uten tak, men ved hjelp av litt papp, litt lim, og litt maling, satt jeg igjen med noe som med litt godvilje ikke er alt for ulikt et av fuglehusene jeg har hatt så lyst på men ikke funnet.

Jeg var selvfølgelig så fornøyd med resultatet at jeg tok to nesten nøyaktig like bilder som jeg ikke klarer å velge mellom og derfor legger ut begge to:)M vant forresten en lang teppekamp, noe som medførte at Lille w fikk bilteppe og ikke stjerneteppe til jul. Tapet viste seg i etterkant å være historiens mest fortjente. Knerten vår bruker time på time på å kjøre bilene sine rundt på veiene på teppet mens han brrrer ivrig, og mor mor innrømmer motvillig at det er mulig å være lykkelig selv om teppet ikke matcher tapetet:)


En gammel bokhylle som pent måtte finne seg i å bo i kjellerboden i årene vi bodde i Oslo gleder seg nå over å få komme opp i lyset og passe på noen av Lille ws leker. Jeg har ikke vist den tidligere da den til for noen dager siden var trehvit og lekker. Med et par strøk maling med fargen varm lin, og med hjul isteden for runde knotter får den derimot lov til å vise seg for Blogglandia for første gang... En ære naturligvis!


Nye hjul - herved bevist. Litt rar trend i grunn. Må jo innrømme det. Mulig jeg rister oppgitt på hodet over valget om et år eller to. Men akkurat nå liker jeg de veldig:)


God lørdag:)

torsdag 27. januar 2011

Baderomsfavoritter

Hei hei fra en iiiskald Stockholmer! Har akkurat kommet hutrende inn døren, hoppet i hotelltøflene (elsker når de har tøfler:) og pakket meg godt inn under dynen etter en lang dag. Men jeg klager ikke altså. Nå er middag og et glass vin på vei opp til meg og det er helt greit å være på tur igjen:)

Noen ganger er det utrolig vanskelig å finne motivasjon til å starte på enkelte prosjekt. Baderomstaket vårt har vært et slikt prosjekt. Jeg har liksom knepet øynene litt igjen hver gang jeg har vært inne på badet og alltid sett rett frem, aldri opp! Slett ingen dum strategi tenker kanskje du, men i lengden ble den altså ørlite tynn. I helgen fikk jeg plutselig malegnisten igjen, og etter niskrubbing med rødsprit, nøye innpakning av hver eneste lille spot i taket, to strøk grunning og like mange strøk med oljemaling, var jammen baderommet vårt ferdig. Helt ferdig! Glad glad glad!


Siden badet har hvite fliser både på vegger og gulv ble rommet nesten litt i overkant sterilt med hvitt tak også. Kanskje spesielt siden vi stor sett bare har håndklær i beige/gråtoner fra før av. Og hvem vil vel ha et sterilt sykehusbad? Ikke jeg. Jeg vil ha spa-feeling på badet mitt!


Så jeg samlet litt av ting jeg allerede hadde og gjorde så godt jeg kunne.


I "spa-hjørnet" mitt fikk blant annet to favoritter plass. Hårproduktene fra Shu Uemura er de beste jeg har prøvd, og spesielt produktet Silk Oil (som riktignok ikke fikk plass her). Oljen påføres i håret etter vask og gjør underverker for oss med masse hår med dårlig oppdragelse.
En annen favoritt er hjemmeparfymen som jeg ikke klarer å tyde hva heter her jeg sitter i hotellsengen:) Men den er kjøpt på Home and Cottage og får hele rommet til å lukte fantastisk! Må snart ut å kjøpe ny ser jeg..


Dette er også en favoritt. Snille pappa kjøpte Vipp bøtte til meg til jul og jeg ble glad. Tok ca 30 sekunder fra jeg åpnet pakken tror jeg til jeg satt nede på badet og ønsket bøtten velkommen på den nøye utvalgte plassen:)


Siste favoritt er håndklet fra Missoni som jeg synes lyser opp hele rommet. Jeg elsker fargene og mønsteret og at sykehusfølelsen plutselig er laant unna:)


I morgen er det fredag! Kan nesten ikke vente med å komme tilbake til guttene mine:)

Ha en herlig kveld!

onsdag 26. januar 2011

Strikk

Hver vinter på omtrent nøyaktig samme tidspunkt oppstår samme selsomme fenomen. Vi begynner å strikke. Sannsynligvis dukker denne trenden i hovedsak opp på grunn av to ting; 1. Vi fryser og 2. Noe må man jo finne på når det er mørkt ute og gradestokken viser 20 kalde.

Fotoserien Morten Holtum tok i fjor høst for finske deko, burde jo kunne motivere enhver til å finne frem pinnene. At strikkepinnene til denne kreative damen ligner mest på torturinterumenter får vi ta med en klype salt. Møblene hun strikker kunne fått innpass i mitt hjem når som helst, noe som igrunn gjelder stort sett alle de andre interiørelementene i hjemmet hennes også. Fint fint!Nå rettes straks snuten mot Stockholm. Hostende og snufsende som om jeg aldri skulle gjort annet. Når jobbreiser kommer rett etter noen hjemmedager med en liten en som helst vil ligge snute mot snute til den høye feberen går ned, er det vel ikke stort annet å vente:)

God onsdag!

Foto: Morten Holtum via Deko

tirsdag 25. januar 2011

Kjøkkensjefen

Det er ikke alltid lett å være kjøkkensjef med den naturlige målsetning å daglig skape kulinariske sensasjoner (Toro), når den virkelige sjefen på kjøkkenet på litt under metern vil sitte på benken, vil se, vil røre og vil stort sett prøve alt mulig for å forstyrre matkunstneren (meg).


Bestefar ble redningen! Den minste kjøkkensjefen fikk nemlig sin egen lille kjøkkenkrok til jul og har ivrig kokkelert på sin egen komfyr siden. Knert steker pølser, egg og bacon og en pannekake i ny og ne, og mor kikker stolt ned og aner at evnen til å kreere spiselige høydepunkter kan ha gått i arv allerede til første ledd i arverekken.


Det er vel ingen overraskelse kanskje at listen for hva som er et spiselig høydepunkt ligger historisk lavt i vårt hus. Men jeg liker lave lister noen ganger jeg. Hvorfor være middelmådig på kjøkkenet, når man likegodt kan være kulinarisk vidunder på laaavt nivå?

lørdag 22. januar 2011

Ferdig bildevegg

Noen prosjekt tar litt lenger tid å ferdigstille en andre. Bildeveggen inne på gjesterommet er mildest talt et slikt prosjekt. Jeg har grublet og grublet på noe så uviktig som i hvilken formasjon bildene skulle henge på veggen, og bildene har stadig ligget i ulike grupperinger på gulvet mens jeg har tittet kritisk ned på de og vurdert pros og cons. Så fikk jeg hjelp av dere (takk!), og i løpet av noen hyggelige timer med vater, målebånd, saks og papir hadde jeg en ferdig bildevegg foran meg. Dog med papirbilder istedenfor vanlige bilder.

Det er godt mulig dette er noe alle vet, men når man henger opp en bildevegg er det lurt å lage maler av bildene i papir først og markere hvor opphenget på bildet er på papiret. På den måten kan man ganske enkelt henge opp papirbildene med teip og leke seg fram til man er fornøyd med papirbildeveggen, slå inn spiker der det er markert at opphenget på bildet er, og så fjerne alt papir. På den måten er det bare å henge bildene rett opp i riktig formasjon uten at man risikerer en masse unødvendige spikerhull i veggen.


Nå er det jo slik at et ferdig prosjekt gjerne blir en grobunn for mange nye prosjekt, og dette er selvfølgelig ikke noe unntak. Nå som bildeveggen endelig er oppe har jeg nemlig lyst til å gjøre veggen om til en fondvegg. Enten ved å male den i en helmatt grå-beige-blå-lilla farge (viktig å være presis) eller ved å tapetsere den med en lekker tapet. Dessuten har jeg lyst til å bytte ut alle de hvite putene med puter i ulike farger.


Jeg er med andre ord på grublern igjen. Et typisk uhelbredelig case!

Ha en herlig lørdag:)

fredag 21. januar 2011

Ferie

Når det er som kaldest på vinteren blir godfølelsen ved å planlegge og booke sommerens ferier litt ekstra god. Det er alltid godt å ha noe å se frem til, og for meg er planleggingen og det å glede seg til ferien halve moroa. Også varer jo reisegleden så mye lengre da:)

I fjor reiste vi på charter, og selv om vi storkoste oss på hotellet vårt på stranden, kunne vi tenke oss å se litt mer enn bare strand i år som vi skal være borte i 14 dager. Etter litt research har vi nå derfor booket fly direkte til og fra Malaga, leid oss en fin bil, og ikke minst leid oss en herlig 90m2 stor leilighet på stranden med utsikt fra balkongen utover Middelhavet (via finn.no).


Grunnen til at jeg skriver dette er at jeg ble så overrasket over hvor komfortabel og rimelig denne løsningen ble i forhold til charteralternativet. For kostnaden for fly, bil og en herlig leilighet med 2 soverom, stue, spisestue, kjøkken, vaskerom, balkong og svømmebasseng, ble faktisk flere tusen kroner billigere enn hvis vi skulle booket en 1-romsleilighet på hvilket som helst Blue Village hotell. Og med bil har vi jo plutselig mulighet til å reise rundt til Malaga, Marbella, Gibraltar, Ronda, Lille Mijas og alle stedene vi har blitt så veldig veldig glad i langs Spanias sydligste kyststripe. Noe å tenke på når man booker årets ferie kanskje?


Gleder meg til sommeren jeg nå. Gleder meg veldig:)

Men først er det fredag. Og kvalitetstid med mine kjære venter. Absolutt noe å glede seg til det også!

Må bare først få lov til å takke Anita som fikk meg til å le for meg selv da jeg leste at hun hadde tilbrakt en hel sykedag på å lese hvert eneste innlegg jeg har skrevet på bloggen min fra den spede starten i oktober 2009. Jeg bøyer meg i støvet og håper virkelig du ikke ble sykere av lesningen:) Takk også til dere andre som har tittet innom meg i det siste og gledet meg ved å legge igjen noen ord. Jeg har ikke vært veldig bortskjemt med kommentarer tidligere og derfor blir jeg så glad når noen i blant gir seg til kjenne slik at jeg får kjenne litt på følesen av at det faktisk er noen der ute som gidder å lese det jeg skriver. Det får meg til å få lyst til å fortsette og til å prøve å bli litt bedre :)

Nå skal jeg ut å lete etter en rusten A til Cathrine:)

Ha en herlig helg!!

torsdag 20. januar 2011

Litt nytt på barnerommet

Noen ganger kommer man over ting man umiddelbart blir litt forelsket i. Og det trenger slett ikke være store greiene for at interiørhjertet gleder seg litt ekstra. Min siste lille crush (i dobbel betydning:) er skiltet under som jeg fant på ebay til en slikk og en ingenting. Skiltet lå i postkassen da jeg kom hjem i går, og fikk straks hedersplassen på hyllen på barnerommet. Det vil si det deler plassen med en liten trebil som sannsynligvis ikke aner i hvilken enorm livsfare den nå svever i. Noen ganger er det vel rett og slett best å ikke vite..


Gleden var også stor da jeg oppå loftet en dag fant Lille ws aller første skopar. Husker hvor stolt jeg var da jeg tredde på han hans første par Converce da han var 3 måneder. Skulle ikke stå på ambisjonene i hvertfall:)


Siden det er lenge siden Lille w hadde så små føttter at skoene passet pryder de nå veggen på rommet hans isteden. Nå henger de og kikker ned på Ikea elgen som en gang var rød, men som endte opp som lyseblå og hvit så fort den kom inn i dette huset:) Hos oss er det med andre ord nesten like skummelt å være rød som å ikke være Volvo!


Han en fin kveld!

Noe annet er vel nesten en umulighet for i morgen er det fredag. Herlig:)

onsdag 19. januar 2011

Et designerhjem

Jeg har sett bilder fra den danske designeren Malene Birgers hjem mange ganger tidligere. Da har jeg tenkt at bildene var litt fine og så har historien endt der.
Enten var jeg ikke helt ved mine fulle fem på nevnte tidspunkt, eller så viste Sköna Hem rett og slett bare langt flere bilder enn jeg har sett tidligere da de publiserte en ny artikkel fra desinerens hjem i København i 2010. Når jeg ser disse bildene nå blir jeg nemlig ganske starstruck, litt misunnelig, litt glad og veldig veldig inspirert.
Denne damen kan tydeligvis langt mer enn å designe vakre klær!


Vakkert vakkert!

Fin kveld!!

tirsdag 18. januar 2011

Bøker

Interiør er skikkelig gøy for tiden. Jeg har masse ideer i hodet men litt lite tid, så jeg løper stort sett rundt og lengter veldig etter å få tid til å sette ideene ut i livet for tiden. Det er ikke store greiene, men gøy likevel. En hylle der, en lampe der, noen bilder her og en stabel med bøker der. Det er ikke mye som skal til for å plutselig få en helt ny feeling i et rom.

Siste interiørdille er bøker. Jeg har masse fine bøker som til nå bare har stått tett i tett i bokhyllen min. Etter å ha sett noen inspirerende bilder der bøker hadde fått tildelt roller som midtpunkt i interiøret, bestemte jeg med derimot for å la bøkene mine flotte seg litt de også. Nå ligger de fremme litt her og der og jeg synes det ble så fint:)


4 favorittbøker som er minst like fine inni som utenpå; A Girls Guide to Decorating av Abigail Ahern, Timeless Living, Grace Kelly - A life in pictures, og André de Dienes fantastiske fotobok om Marilyn Monroe før hun slo gjennom i Hollywood.


Nå skal det males!

Ha en herlig kveld:)

søndag 16. januar 2011

Flinke piker

Søndager er fine dager. Og ganske nødvendige. Spesielt for "flinke piker" som trykker inn turbo-knappen mandag morgen og som ikke slår den av den før tidligst fredag klokken 20.00. Det er min magiske grense. Det er nemlig da jeg pleier å synke ned i sofaen med et glass vin og gjerne litt god mat foran meg. Vanligvis spises alle måltider rundt spisebordet med familien samlet. Men ikke på fredager. Da er det lov å spise i sofaen, med gullrekka eller en film på tv og en armkrok å synke inn i når man er god og mett. Det er ukens beste øyeblikk for meg. Den rolige godfølelsen man får når man vet man virkelig har fortjent all kosen som venter de kommende dagene.

Jeg har en følelse av at det er mange "flinke piker" der ute. Av jenter som jobber hardt for å være en god mor og en god kjæreste og en god venninne samtidig som man ønsker å lykkes på jobb. Som prøver å spise nogenlunde sunt og trene regelmessig for å like den man ser i speilet, som alltid melder seg som frivillig når de trenger noen i barnehagen, og som alltid baker litt flere kaker enn det som virkelig er nødvendig når noe skal feires. Flinke piker gjør alltid sitt beste, om det så gjelder å holde et godt foredrag på jobben, å lære seg alle ynlingssangene til barnet sitt utenat slik at man kan synge de i bilen til og fra barnehagen, eller om det gjelder å skape et vakkert og lunt hjem.

Jeg skal ikke utrope meg som en ekspert på flinke piker. Men jeg er ganske sikker på at de fleste flinke piker ikke alltid gjør sitt beste fordi det forventes av dem eller fordi de føler de må. Man gjør det fordi man føler seg så bra av det. Man liker den man er og blir stolt av hva man klarer å utrette hvis man bare tør å prøve og tør å utfordre seg selv. Jeg sier naturligvis ikke at man nødvendigvis blir lykkeligere av å lage sjørøverskute-sjokoladekake med tre master hver gang knert har bursdag, det finnes helt klart enkelte underlige bibirkninger ved å være flink pike. Men jevnt over tror jeg de fleste flinke piker har en god følelse i magen når de legger seg om kvelden.

I dag er det søndag og jeg har ikke gjort noe fornuftig. Ikke i går heller for den saks skyld. I helgene er det nemlig lov til å bare slappe av synes jeg. Vi har akt, bygd snøborg uten både spir og vimpler, vært på lekeplassen, tatt med en kvist hjem og tatt bilder av den, spist masse sjokolade, drukket vin, sett på Grand Prix og vært på barselbesøk hos verdens søteste kusine og hennes to små.


Jeg bakte naturligvis boller først som jeg pakket i et klede og hadde med i en kurv. Det er vanskelig å legge fra seg alle fakter. Selv på en søndag..


Ha en herlig kveld:)

lørdag 15. januar 2011

Hjelp

I dag kunne jeg veldig gjerne trenge litt hjelp. Bildevegg-fundering står nemlig øverst på funderingslisten i dag, og da snakker vi altså ikke bare småfundering, men grubling av verste sort. Jeg klarer ikke bestemme meg for om jeg er på rett spor for å lage en fin bildevegg eller om resultatet bare blir rart. Lov å spørre om noen av dere har noen synspunkter? Jeg har tenkt til å endre på en del av motivene, men dette er rammene jeg har liggende nå og som jeg også følgelig har tenkt til å benytte. Kan det funke mon tro?


Lørdag. Og nitrist vær. Men det gjør ingen ting. Vi storkoser oss inne og snart skal vi ut i hagen og lage snøhule av kjempehaugen M lage da han tømte terrassen vår for snø i går. Gleder meg jeg. Ser naturligvis for meg spir og kanskje en vimpel og har ikke uventet enorme ambisjoner. Spør meg om 2 timer så kan det være at jeg som vanlig har endt opp med et hull i bakken med noen snøballer rundt. Men jeg gir ikke opp..:)

Ha en herlig lørdag!