fredag 28. oktober 2011

Bad

Wææ, tidsklemma lenge leve! Blogging har desverre blitt helt nedprioritert de siste dagene og livet fyker av sted mens jeg henger fast så godt jeg kan. Enkelt oppsummert: Mye jobb, mange kveldsaktiviteter og verdens fineste veninnemiddag der det var så mange gode nyheter siden sist at vi ble stående å hoppe i gangen. Det var voksende mager, nyforelskede hjerter og glitrende forlovelsesringer, og det var klin umulig å ikke føle seg glad langt inn i hjertet. Burde hatt slike kvelder på blå resept:)


Slenger med et par bilder av badet i dag. Siden badet vårt er hvitt og lyst trenger det noen fargeklatter for å ikke bli for sterilt. Noen håndklær fra Missoni er satt i arbeid og gjør i høyeste grad jobben:)

Alle bilder: Jeanette Bækkevold

Nå venter er treningsøkt på SATS før det endelig er helg. Hurra!!

Fin helg!

mandag 24. oktober 2011

Soverom

For de som er lei av Tour de Hus; Hold ut! Alle ting har en slutt. Og den kommer også her, men bare ikke helt enda. Jeg har jo flere rom å vise frem må vite!
Neste rom ut er soverommet vårt.  Og hva skal jeg si? Det er hyggelig og hvitt og lyst... Og jeg er litt lei av det. Nå har jeg en tilbøyelighet til å bli lei av ting litt fort altså, og det trenger nok ikke store forandringen, men noe... Det trenger noe!


Jeg trenger derimot ikke nye tøfler. Jeg fikk disse Sheperd-tøflene til jul i fjor og synes de fortsatt er ganske fantastiske! Myyke og herlige varme for en stakkar som har kalde føtter selv på sommeren. Herlig oppfinnelse tøfler!


Forslag til hva jeg kan gjøre for å friske opp soverommet mottas med takk. Vi skal iallefall ha ny seng uten kappelaken denne gang!! Og en litt strammere stil. Og en sengegavl kanskje? Eller en tapet bak sengen? Eller en fondvegg i en ny fin farge? Og helst noe jeg liker helt frem til juni - minst!

 
Alle bilder: Jeanette Bækkevold

Jåleveggen min er jeg derimot ikke lei av enda:)


  
Grubling venter!

lørdag 22. oktober 2011

Lille ws rom

Da er turen kommet til lillemanns rom selv om det har skjedd en del endringer her siden bildene ble tatt. Han blir jo større for hver dag som går og har derfor fått et litt mer guttete rom med større seng (som ser slik ut) og bilteppe på gulvet som er hyppig i bruk. Nåååde den som skulle være så uheldig å tråkke på parkeringsplassen eller hovedveien på teppet når Lille w styrer bilene sine mot denne!


Lille ws første Convers og den lille barnehagesekken som rommer turmat og kakao hver onsdag har fått hver sin knagg på veggen.


Og på en annen vegg flotter de søte små ekorn-knaggene jeg fant på Designtorget i fjor seg.


Siden det enn så lenge er mor som bestemmer hva som skal være inne i rammene på rommet er fortsatt hovedinntrykket at rommet er svaleste lyseblått (veggene på rommet og passe-partouten i rammene er malt med fargen Morgendis fra Jotun, og jeg synes den er så fin). Tror jeg må nyte det så lenge jeg kan. For hvor lenge er det til Lynet Mcqueen og fotballspillere pryder veggene mon tro? Jammen godt jeg har et nytt babyrom å dille med fremover:)

Alle bilder: Jeanette Bækkevold

Nå bærer det inn til byen. Vi skal spise lunsj, gå tur og kjøre trikk. Lille w har gledet seg en uke. Til trikken altså:)

Ha en fin lørdag!

torsdag 20. oktober 2011

Gjesterom/kontor

Ved siden av stuen har vi innredet et gjesterom/kontor der også pianoet og bokhyllene har fått plass. Veldig greit å ha et sted der snille besteforeldre kan sove når de passer Lille w slik at mamma og pappa får seg en alenekveld. For det må man jo en gang i blant:)Det gamle bordet med løveføtter var opprinnelig oldeforeldrene mine sitt, men halvparten av bordplaten var ødelagt etter år med oppbevaring. Jeg klarte allikevel ikke kaste bordet da det bare vekker gode minner hos meg, og vips så fikk bordet nytt liv som konsollbord:) Lampen er designet av Tord Boontje, og den gamle dukkevognen var mormor sin.


På den ene veggen har jeg laget en liten kontorkrok av to billige Ikea-hyller som også rommer skriver, scanner etc. Jeg ser allikevel at jeg fort ender opp med pc-en på fanget i sofakroken og at kontorkroken blir stående mye tom. Jeg har derfor gjort om kroken til en sykrok og flyttet ned symaskinen jeg arvet etter mamma og som jeg nå har store ambisjoner om å lære meg å bruke. Jeg klarte det jo på barneskolen mener jeg ... det burde jo være håp, selv for en med mange tommeltotter!

Alle bilder: Jeanette Bækkevold

Fiin torsdag:)

tirsdag 18. oktober 2011

Fotografbilder stue

For en stund tilbake fikk jeg hyggelig og litt overraskende besøk av fotograf Jeanette Bækkevold og journalist Kjersti Lunnan Aass (eh, vil dere ta bilder av mitt hjem = prestasjonsangst og frykt for at de egentlig mente noen andre). Men bildene ble tatt og nå som de er publisert kan jeg endelig vise dem her. Jeg er jo vant til å se hjemmet mitt hver dag, men jeg må innrømme at det er litt gøy å se det foreviget med andres øyne og kamera. Her kommer derfor aller først en liten smakebit av stuen og spisestuen vår, så får de andre rommene komme etter tur.


Mitt hjemmelagde board med favorittstedene rundt om i verden fikk være med. Og Kartell-lampen som jeg aldri ser ut til å bli lei av likeså. Jeg liker så godt kontrasten mellom plasten og den gamle kassen. Kontraster er i det hele tatt fint. Som en soldag etter uker med regn for eksempel. Man setter jo mer pris på den da:)Stuen har til nå vært uten gardiner, noe som funker fint på sommertid. Nå som høsten er her kjenner jeg derimot litt på trangen til å lune det hele litt, og planlegger derfor å henge opp kremhvite liftgardiner over vinduene flankert av beige takhengte gardiner. Kjenner det er litt tiltak å begynne med et slikt prosjekt (vi har mange vinduer), men tror det blir fint!


Og for en gangs skyld - undertegnede:)

Alle bilder: Jeanette Bækkevold

Ha en fin dag! 

søndag 16. oktober 2011

Hyttehelg

Nok en tur til hytta på fjellet er tilbakelagt. Denne gangen reiste vi opp for å beise hele hytta utvendig en runde til før vinteren..


..og for å kose oss..


.. noe vi som vanlig var flinke til. Du kan si mye rart om meg, men kunsten å kose meg - den er innebygd:)


Beiseværet var alt annet enn optimalt, men vi rakk heldigvis å male ferdig hytta i strålende solskinn før snøen lavet ned dagen etter. Men jobben ble gjort og beisen tørker sannsynligvis rundt april-tider en gang. Jaja:)

Jeg gikk tom for ord gitt. Fiffig! Men bildene kan jo fint tale litt for seg selv også. Hyttelivet er deilig! Nå gleder jeg meg bare til det faller enda mer snø slik at vi kan spenne skiene på igjen. På fjellet altså. Her hjemme kan det være bart leeeeenge enda!!

Fin søndag!

fredag 14. oktober 2011

There better be a baby waiting at the end of all this..

DET er en tanke jeg har tenkt en del i det siste gitt. Det viser seg nemlig at kvalme og trøtthet slett ikke er forenelig med ivrig blogging samtidig som jeg skal prøve å være superansatt, supervenninne, superkone og ikke minst supermamma på samme tid. Har naturligvis ikke klart å være super til noe som helst i det siste, men en jente må da ha mål:)

Nå er de første 3 månedene vel tilbakelagt og jeg gleder meg som et barn til alt som kommer. Jeg gleder meg til å kjenne liv inni meg igjen, til å drømme, til å planlegge og til starte innredningen av det nye barnerommet vi bygger. Men aller mest gleder jeg meg til Lille w skjønner fullt ut at han skal bli storebror, og til at M igjen vil ligge med øret mot magen min før vi sovner og bli rar og myk i ansiktet ved lyden av de raske hjerteslagene til den lille som skjuler seg.

Foto: We heart it

Jeg gleder meg forresten veldig til å møte mange av dere hos Hviit den 3. november. Jeg er hun som er gravid-chubby:)

God fredag!

søndag 2. oktober 2011

Rosa oktober

Så er oktober her igjen. Måneden der verdens kvinner fester rosa sløyfer over brystet, og måneden der verdens mest kjente byggverk og attraksjoner er lyst opp i knalleste rosa. Men viktigst av alt selvfølgelig; oktober er måneden hvor kunnskap og informasjon om brystkreft blir spredd rundt i verden, og der en rekke salgskampanjer samler inn store penger til forskning og forebygging av brystkreft.


Selv kan jeg ikke en gang begynne å beskrive hvor viktig jeg synes denne kampanjen er. Brystkreft tar liv. Og den tar mammaer. Også min.

Jeg skrev meg litt tom på min erfaring med brystkreft i fjor. De som vil lese historien finner den HEREn ny uke venter. Jeg håper din blir fin!

lørdag 1. oktober 2011

Ny terrasse

Av tingene jeg er glad for i livet er det få ting jeg er mer glad for enn at jeg takket ja til å bli med, den litt stille men veldig søte gutten jeg danset med en sen kveld på 18-års disko, på gardeball. Enda mer glad er jeg for at jeg var lur nok til å si ja til å gifte meg med han noen år senere. Aller mest fordi han gjør meg så innmari glad. Enkelt og greit. Jeg er glad sammen med han, og vi er stort sett sammen.

Jeg er med andre ord svært fornøyd med beslutningene jeg har tatt i livet hva gjelder M. Og dette altså på tross av at han tidlig erklærte at han har 10 tommeltotter hva angår snekring. Skal noe pusses opp er det som regel jeg som henter drillen, eller sagen eller som hopper i maletøyet. But things have changed!


Fy søren, nå er jeg fornøyd med han altså. For der det tidligere var en litt småleirete gressplen og et stusselig inngangparti, har det i løpet av de siste ukene noe overraskende dukket opp en nyyydelig terrasse som får mor i huset til å formelig juble hver gang hun trer over dørstokken.


I motsetning til den store terrassen på andre siden av huset som ligger i skyggen på vinterhalvåret, skinner solen på denne siden av huset hele dagen året rundt. Den nye terrassen blir med andre ord vaffelstekeplass nummer 1 på gode vinterdager, og bord og to store gyngestoler står allerede og tripper i den nye uteboden i påvente av å gynge litt på nye, glade, vaffelspisende eiere.


M selv er dels i sjokk over å plutselig ha mistet 8 tommeltotter, og dels i ivrig snekker-rus. I løpet av de to siste dagene har det dukket opp hyller stort sett der hyller kan plasseres, og mens jeg skriver dette innlegget sitter min kjære og flytter inn i sin stoore nyinnkjøpte verskøykasse. Jeg sa jo at jeg var lur da jeg valgte han:)


Nå venter pizza og snop. Godt med lørdag altså!

Fin helg!!