tirsdag 30. november 2010

Dear Santa

Dumdidum, sitter og nynner på The weather girls'; Dear Santa (Bring Me A Man This Christmas), og kom på at jeg jo selvfølgelig må ordne en liten ønskeliste til julenissen snart. Menn har jeg jo allerede to utsøkte eksemplarer av hjemme, så det ønsket slipper heldigvis både julenissen og jeg å bekymre oss nevneverdig over. Men det betyr jo ikke at jeg ikke ønsker meg andre ting for det. Noen av ønskene er litt vel pricy og slett ikke ting jeg forventer å få. Men det er jul, og kan man ikke ønske seg ting nå kan man det aldri:)

Så her kommer en liten drømmeliste:)

The Butterfly Clock fra Susanne Philipsson, £ 115Søppelbøtte fra Vipp, 2095,-

OH MY Deer, Square Canvas Print, fra http://www.notonthehighstreet.com/ £45

Objektiv fra Canon; 50 mm f/1,4 USM, 3500,-


UGG tøfler, 1200,-

Eller Shepherd Bella tøfler, 599,-HH Warm, 599,-


Kari Traa Veka Knit Sweather, 899,-


Eller kanskje kinobilletter med barnevakt:)


Og helt sikkert masse mer. Hjemmelagde kaker i en liten krukke. Bøker. En jentekveld. En tur til Dubai. Jeg er lett å glede:)

mandag 29. november 2010

SJP - Elle Decor

I januar 2008 publiserte Elle Decor en reportasje fra Sarah Jessica Parkers hus i Bridgehampton. Dagens bilder er med andre ord ikke av det nyeste slaget, men jeg synes allikevel huset er så tidsløst og kult innredet at bildene er like aktuelle i dag.

Medsinskap på badet og flere sommerfuglbilder står herved på ønskelisten min.


Og rosa bøker. M kommer nok til å bli spesielt glad for akkurat det:)
Huset er dekorert av Eric Hughes med en god blanding av billig og eksklusivt. For eksempel er lampen under fra Ralph Lauren Home, mens bordet er fra Ikea.


Skrivebord i speil og vintagestoler trukket i kinesisk silke har aldri stått særlig høyt i kurs hos meg. Her synes jeg derimot det ser fresht ut. Gul sengegavl derimot kommer du aldri til å finne hos meg:) Litt for ....gult!Har aldri vurdert et rødt kjøkken. Eller å ha et gigantisk rødt eple på veggen. Jeg er villig til å ta det opp til diskusjon nå!


Måtte avreagere med noen ikke julete bilder i dag. I går kikket jeg litt rundt i blogg-verdenen og fant sikkert 400 ulike adventstake-innlegg. Det er mange advent-staker! Er jo i akutt fare for å bli lei julen før den har begynt hvis jeg ikke modererer meg litt:)

Julebordsesongen er for øvrig i full gang! Jentekveld på fredag, julebord på lørdag som først endte klokken 5 søndag morgen, og middagselskap for 12 i går tar på selv for den mest hardbarkede. Og jeg er ikke så hardbarket lenger! Litt skjelven i dag. Men det var verdt det! Venner og dansing og god mat og mye latter:) Kan bli glad av langt mindre!

Foto: Elle Decor - William Waldron

fredag 26. november 2010

DET PERFEKTE NETTVERKHelt ny type innlegg i dag. Gjestekåsør faktisk! Arne Berggren, som for tiden er aktuell som manusforfatter for TV-serien Hvaler på TV2, skrev opprinnelig dette kåseriet til kundemagasinet jeg er redaktør for. Men siden kvaliteten her inne med fordel sikkert kan høynes litt, og siden Berggren skrev et utrolig treffende kåseri om sosiale medier som burde treffe de fleste bloggere, måtte jeg pent spørre om jeg kunne publisere kåseriet også her. Enjoy:)

Det er ikke vanskelig å spå den teknologiske utviklingen fremover. Vi vet at det blir stadig mer av det som det er temmelig mye av allerede, vi vet at vi kommer til å bli veldig overrasket og at ting blir helt motsatt av hva vi ville trodd. En spådom man ikke kan bruke til noe som helst, naturligvis. Så hvilke tendenser ser vi? Helt åpenbart at vi blir stadig mer tilgjengelig. De såkalt sosiale nettverk, er den perfekte arena for å stille ut og vise oss frem. Status handlet for bare noen år siden om penger, bil og sånn, men i stadig større grad holder det at du faktisk har en status, og at du aller helst oppdaterer den et par tre ganger i døgnet. Det er egentlig sjarmerende å se hva folk vil by på for å vise seg frem. For ett år siden delte folk erfaringer fra vinkurs, middelhavscruise og barnas sprangridning. Nå går det vel så gjerne i det noen nettopp har tatt ut av stekeovnen, katter som ligger på ryggen og middels fine solnedganger over Hurumlandet. Man kan kanskje si at det estetiske nivået til befolkningen er i fritt fall, men samtidig er rausheten oppadgående. Man trykker "like" og holder tommelen opp for fiskegrateng, at det er kuldegrader på Toten og at Lillebror har meslinger. Man er i det hele tatt positive, selv om det kan være leit å dele sin suicidale tilbøyelighet på nettet og få ti femten tomler i været fra folk man ikke kjenner så altfor godt. "Thorleif tenker at han er stygg og mislykket" - 16 friends like this.

Skal man tro myten om Facebook-gründerne handlet det i begynnelsen om å gjøre dating enklere. Var man single og ute etter dame, skrev man det bare i statusen. Og siden har Facebook fortsatt å senke terskelen for den allmenne omgang mellom menneskene. Det er i grunnen vel så spennende å sitte hjemme og beholde oversikten. Beveger jeg meg ut, kan jeg bruke Gowalla på telefonen og sjekke inn forskjellige steder. Jeg ser at en jeg liker litt nettopp sjekket inn på Litteraturhuset, jeg vet at hun er single og at mora hennes har måttet fjerne den ene nyren og at søsteren hennes er i et komplisert forhold med en fyr som har høyere IQ enn de fleste og noen få autistiske trekk, foretrekker økologisk mat og sier nei til at noen skal legge ned Nasjonalgalleriet. Allerede der har vi mye å snakke om, hun og jeg, og ved hjelp av GPS-en, eventlisten og Places oppdager jeg snart at hun overværer foredraget om Jon Fosse i andre etasje, at hun hadde mensen for en uke siden og skiftet en bro hos en tannlege på Kjelsås som har omtrent 347 av de samme vennene som meg selv.

Men det er fremdeles mye analogt arbeid som gjenstår. For det første må jeg prate, smile og kanskje ha hudkontakt med henne. Det blir litt uforutsigbart. Å kysse på Skype skaper også en viss distanse og griser til skjermen mer enn nødvendig. Men alle mine maskiner søker etter nye applikasjoner hvert tiende minutt. Snart kommer appsene som gjør reell samtale overflødig, ansiktstolkeren og tankeoverføreren med diverse presets og en gedigen iPad-applikasjon som gir deg kontroll over både dine og hennes orgasmer. Trygg sex inne i samme digitale plattform. Og for alt jeg vet, fins hun ikke en gang. Spennende.

-Arne Berggren-

onsdag 24. november 2010

Onsdag

Noen dager er det herlig å ta en liten avstikker fra jobb og vanlig hverdag og bare pusle og kose seg, og siden jeg har så mange ubenyttede fridager igjen bestemte jeg meg for å benytte en av de i dag. Til å gjøre ingenting!
Av en eller annen merkelig grunn er det gjerne på dager jeg skal gjøre minst mulig at jeg gjør mest, og resultatet av dagens impulshandlinger er mildest talt godt synlig i stuen akkurat nå. Her råder et herlig kaos av sakser, innpakningsruller, teip, bittesmå klær og små og stor pakkehauger i ethvert hjørne, og et nytt herlig par sko midt på gulvet. Ahh, lener meg fornøyd tilbake!

I tillegg har jeg naturligvis fortsatt smuginnføringen min av jul. Julekuler på fat synes jeg går hårfint innenfor (?).


Gren med julepynt går derimot laaangt utenfor!


Men det ble fint:)


Liten stamme kan fint få nytt liv som telysholder. Skulle ønske jeg hadde laget den selv! Hadde hørt så mye finere ut enn at jeg har kjøpt den på Skeidar liksom. Men det har jeg:) Fin er den uansett.


Nå venter barnehagen. I dag tidlig satt jeg i bilen og så på dette bittelille mennesket som var kledd som om han skulle til nordpolen, forsvinne oppover bakken med et akebrett i den ene hånden mens den andre hånden hadde et trygt tak i hånden til en av de ansatte i barnehagen. Han vagget da han gikk på grunn av alle klærne, og så så glad ut selv om jeg bare så han bakfra. Jeg ble uhyre emosjonell:) Ut i verden på egen hånd liksom. Æsj, noen ganger skulle jeg ønske jeg var mann!

mandag 22. november 2010

Barnerom ideer

Med tanke på hvilken fin fyr som bor på rommet til Lille w, er det også litt ekstra hyggelig å prøve å gjøre det koselig der inne. For denne fine fyren altså. Det er derfor lett å bli litt glad når jeg kommer over bilder som disse. Masse masse herlig inspirasjon.

Jeg kunne tenke meg både ku-bildet og sommerfugl-lampen!


Og teppet!


Og bordet og stolen!


Og hvorfor ikke lage gallerivegg av den unge håpefulles kunstneriske artwork?


Eller henge opp et kart over senga? Jeg elsker kart! Målet er å kunne sitte foran verdenskartet når jeg er gammel og kjenne minner dukke opp og få fine bilder i hodet over hvordan landene på kartet ser ut i virkeligheten. (Trenger kanskje ikke se Kasakhstan altså, men jeg vil gjerne se stort sett det meste av verden før jeg takker for meg).

Lille w skal helt klart få et kart!


Vet ikke helt hva jeg liker her. Stolen er jo litt rar. Sannsynligvis er det bare min enorme lyst på et walk-in-closet som kludret det litt til for meg. Det er noe med klær som får lov til å henge slik i luften og lyset. Er sikker på at de er mye lykkeligere enn mine innestengte stakkarer!


Nå må jeg hjem for å feire M som fyller år. Endelig like gammel som meg. Hurra! Det var på tide!

Må nyyyte neste måneder uten mobbing. I mars er jeg gamlis igjen. Det er et hardt liv!

God mandag:)

Alle bilder: Lonny Mag

søndag 21. november 2010

Smuginnføring..

.. av jul står høyt på agendaen hva angår pusling for tiden (noe jeg desverre nesten aldri har tid til for tiden, derfor euforismen av å finne litt tid i dag). Smuginnføring beveger seg nemlig hårfint utenfor "det er ikke lov til å pynte til jul før det er jul-regelen" fordi dette som sagt gjøres ytterst i smug.

Og hvem kan vel egentlig ta meg for å dandere avdvents-lilla lys litt her og der? Er jo en fin farge jeg liker ellers også. ..eller å lage mosedekorasjoner med svibler som kanskje er litt vel julete, men som jeg allikevel gladelig nevner siden de skjuler en liten julekule som helt klart er både unevnelig og strengt forbudt i disse smuginnførings-tider. Men så lenge den ikke synes på bildet er den altså i smug, og derav fullt lovlig. Elsker når jeg kan lage reglene selv!


Reinsdyr kan vel strengt tatt fortone seg som litt julete, og spesielt hvis reinsdyret har rød nese. Det har ikke mitt reinsdyr, og jeg anser det dermed som langt innenfor!


Slik! Første leksjon i hvordan smuginnføre jul uten å bli tatt på fersken er herved gjennomført! At det var en leksjon uten særlig verdi kan jeg være tilbøyelig til å se meg enig i, men det var altså likefullt en leksjon. Mulig karrierevei?

Sov godt:)

onsdag 17. november 2010

Kjøkken

Liker ikke å innrømme det kjenner jeg, men hvis man hadde giddet å jobbe seg bakover i bloggen min, ville man raskt funnet ut at jeg hadde en ganske annen interiørstil for bare et år siden. Kjøkken skulle være landlige, jeg hang opp nostalgiske hyller fylt med nips, lysekroner var velkomne i et hvert rom, og jeg ønsket meg kirkestaker til jul. Det var med andre ord shabby chic for alle pengene.


Så traff industritrenden meg i hodet! Selv om det er en sannhet jeg foretrekker å holde litt for meg selv. Noen livsløgner er nemlig slett ikke å forakte. Jeg har derfor herved bestemt meg for å tviholde på historien om at det som skjedde var at jeg endelig fant min egen stil, den litt rå, industrielle stilen, og at det faktum at resten av verdens interiørinteresserte fant samme stil på nøyaktig samme tidspunkt ikke er annet er et mirakuløst sammentreff. Føles mye bedre med en gang:)

Nå vil jeg ha det slikt:


Eller slikt:


Eller kanskje aller helst slikt:


Drømme drømme:)

Blir litt mye inspirasjonsbilder for tiden, men tiden strekker bare ikke til for tiden til å ta egne bilder. Det er jo mørkt når vi tusler til barnehagen og mørkt når jeg jeg kommer hjem fra jobb, - et faktum som har en lei tendens til å trigge "Kose meg i sofaen med en kopp te og gjerne en sjokoladebit-refleksen" istedenfor den kreative biten av hjernen. Den sovner litt hen rett og slett. Men jeg aner en snarlig oppvåkning. For nå er det snart jul og ikke lenge til jeg kan slippe julemonsteret løs. Gleder meg jeg:)

Ha en fin onsdag da dere!

tirsdag 16. november 2010

Strikk

Lurer på om jeg kanskje ikke snart burde lære meg å strikke? Det vil si, jeg kan vel strengt tatt strikke. I hvertfall etter de enkleste mønstrene. Men de er jo så kjeedelige at jeg til dags dato vel enda ikke har klart å fullføre et strikkeprosjekt. Kjenner jeg må velte meg selv litt i skuffelse over egen nitriste innsats når jeg tenker på de stusselige utkastene til luer og skjerf som ligger gjemt på ymse plasser hjemme!

Tiltak må altså til, og jeg tror jeg har funnet en løsning på problemet. Jeg skal selvfølgelig begynne å strikke møbler. En kjempeide! (..?)Er jo litt fint da. Iallefall med mindre strikkingen går deg til hodet og du plutselig mister grepet ....


Venner, vennligst be meg legge strikkepinnene forsiktig fra meg og ta to skritt tilbake (mens dere sparker pinnene unna) hvis det dukker opp strikkede planter hjemme hos meg!

Men en puff, det skal jeg få til:) 

God tirsdag!

Bilde 1: Via Deko, Bilde 2:  Zinezite.com, Bilde 3: Inhabitet, Bilde 4: Ralph Lauren, Bilde 5:  Home-lux, Bilde 6: Janet Morton

mandag 15. november 2010

Lonny mag

Det er sikkert fler enn meg som blir glad for å finne litt herlig interiørinspirasjon. Jeg tenkte derfor jeg kunne dele et lite tips om hvor jeg finner en masse herlig inspirasjon uten å en gang måtte bevege meg ned i bladkiosken.
Lonny som ble lansert i oktober 2009, er et gratis online magasin og nettsted med fokus på livsstil og interiør. Ideen bak konseptet kom fra designeren Michelle Adams og fotografen Patrick Cline fra henholdsvis London og New York, og navnet på magasinet ble derfor en kombinasjon av disse stedene.

Både magasinet og hjemmesiden er en nytelse for øyet. Se bare her:Jeg lar meg iallefall inspirere:)

God mandag!

søndag 14. november 2010

H&M Spring collection 2011

H&M ga oss nylig en liten preview av sin vårkolleksjon for 2011. Ifølge H&M skal kommende vår preges av råhet og enkelhet, og inspireres av natur, industri og etniske mønster.
Jeg er ikke helt sikker på hva jeg synes om den kommende 'Home-kolleksjonen'. De etniske elementene er greie nok. Den 'botaniske' delen av kolleksjonen og Mikke Mus artiklene er jeg derimot ikke så sikker på. Hva synes dere?
Klærne H&M ønsker at vi skal ikle oss kommende vår, er derimot ganske fantastiske. 50-tallstilen vi har sett i høst tas videre i vårens kolleksjon, og ønske listen min er allerede laaang. Vil ha stort sett....alt!


I dag feirer vi de gode pappaene våre. M ble feiret med gave og ekstra god frokost i dag, Ms pappa skal feires til lunsj, og min pappa skal feires til middag. Busy og hyggelig dag med andre ord:)

Glad søndag!

Alle bilder: H&M