onsdag 31. mars 2010

God påske

I morgen starter den ordentlige påskeferien for vår lille familie. Jeg har riktignok vært hjemme denne uken da barnehagen til Lille w er stengt i påsken, men med lanseringer og mye å holde styr på fra hjemmekontoret mitt, kombinert med en utålmodig liten knert som kjeder seg litt i regnværet, har feriefølelsen vært et stykke unna. Nå er derimot alt unnagjort, knert er i seng, mannen kommer snart fra jobb, rødvinsglasset er fylt opp og godteskålen er allerede tom. Det er ferie. Hurra!


Dette bildet er fra påsken i fjor og viser M og min kjære lillebror i fint driv innover påskefjellet med Lille w på slep i pulken sin. Føret var fantastisk, solen skinte oss i ansiktet og da vi kom tilbake til hytta satt mamma og pappa klare med nystekte vafler. I år blir det nok litt annerledes. Mamma er borte, og det er lovet regn og sludd stort sett  hele påsken, men vi kan ikke hjelpe for det ... vi storgleder oss til å komme opp til hytta igjen allikevel. Vi gleder oss til å lage snøhuler som beskytter oss mot været, til å lage kakao som varmer inne i hulen, til å spille spill, til skirenn, til å lese bøker, og jeg gleder meg til å være ansvarlig for å lage årets påskelam for aller første gang. Jeg har funnet denne oppskriften, kjøpt inn alle ingrediensene, og håper de andre blir fornøyde:) Tror det blir en bra påske jeg!

Jeg har forøvrig hatt bilder av noen egg liggende en stund, men når passer det egentlig å publisere bilder av egg, uansett hvor fine de er? Nå selvfølgelig!


Håper du får en fantastisk påske!!
Foto: Samantha Lamb

mandag 29. mars 2010

Dressy

Av mange svakheter tror jeg min svakhet for kjoler må være den aller største:) Eneste problem for knotter som kan føle intens glede av å se eller ikle seg volumiøse kreasjoner i duse pasteller og florlette stoffer, er i grunn mangelen på anledninger. En uke inneholder fort litt for mange hverdager, og jeg blir slett ikke invitert til så mange ball som jeg planla da jeg var gryende prinsesseemne som liten (noe må ha gått alvorlig galt på veien!). Da er det godt det finnes bilder som disse..Èn gang i livet har jeg virkelig hatt muligheten til å kunne dra på skikkelig og ikle meg en prinsessedrøm av dimensjoner. Ingen ble derfor mer overrasket enn meg selv da jeg etter utallige kjoleprøvinger endte opp med en klassisk brudekjole totalt blottet for bløtkaketendenser:) Litt prinsesse følte jeg meg uansett. Riktignok bare for en dag, men allikevel.. :)


Håper dere nyter påskedagene! Den dårlige samvittigheten etter ivrige og grådige påskeegg-dypdykk de siste dagene (les ukene) ble litt lettere etter en superøkt på SATS i sted. Føltes deilig!

Nu - tilbake til påskeegget:)

Bilder fra We heart it

lørdag 27. mars 2010

Farger ..

Farger på neglene ..


Farger i stuen ..


Farger på fingeren ..


Farger på badet ..

Farger i vesken ..


Farger i godteskålen ..


Farger i hjertet..

Det er vår :)

Jeg sitter omkranset av stearinlys og er rørt over alle de mørke vinduene med den svake stearinlys-skimringen fra husene rundt meg:) Så deilig det egentlig er å skru av tv'n og ha det stille, og tenk at det må en verdensomspennende markering til for at jeg skal huske på det ..

Nyt kvelden:)

mandag 22. mars 2010

Oppskrift og nytt hekleprosjekt

Tusen takk for hyggelige kommentarer jenter:) Det er klart dere skal få oppskrift!

❤ 4 egg og 3 dl sukker piskes sammen til eggedosis
❤ 3 dl hvetemel, 2 ts kanel, 2 ts natron, 1 ts salt og 1 ts vaniljesukker blandes i eggedosisen vekselvis med 1 1/2 dl olivenolje.
❤ Tilfør til slutt 5 dl revet gulrot.
Stekes på 175 grader i ca 20 minutter (kommer litt an på ovnen. Jeg stikker en trepinne i mine muffins. Når det ikke lenger fester seg røre på pinnen er de ferdige). Jeg steker forøvrig alltid muffisene i en muffinsform, da blir de høye og fine:)
Når muffinsene er ordentlig avkjølt sprøyter man på toppingen som består av:
❤ 5 ss kremfløte og 140 g melis som piskes stivt, før man pisker inn 1 boks Philadelphia.

Cupcakes'ene bør stå en natt i kjøleskap før de skal serveres, da blir de supersaftige!
Nyt da dere:)


Ellers er jeg i full gang med et nytt hekleprosjekt (jeg har bare hatt ett prosjekt før altså, er fortsatt nybegynner - resultatet kan man lese om Her). Denne gangen hekler jeg Converse til mini:) Man klarer fint å lage en sko på en kveld. Er de ikke litt søte? :)


Oppskriften finnes Her

Håper mandagen din blir fiin!

søndag 21. mars 2010

Irresistible

I kveld kommer pappa, bror og hans søte samboer på middag. Jeg elsker å ha middagsgjester, men kan ikke for alt i verden skjønne hvorfor jeg alltid skal prøve noe nytt og avansert jeg aldri har prøvd før når jeg venter gjester. Er det for å tøffe meg? For å late som om jeg er mye mer eksotisk på kjøkkenet enn jeg egentlig er? .. Jeg undrer virkelig, men vet ikke om jeg egentlig ønsker å finne svaret :)


Selv om jeg pludrer over grytene i dag, omgitt av mystiske ingredienser, var jeg heldigvis smart nok til å bake verdens beste gulrot-cupcakes i går. Disse blir nemlig saftigere og bedre jo lenger tid de får i kjøleskapet (jeg regner med at de har en holdbarhetsbegrensning de også, men de har aldri vært i nærheten av å overleve lenge nok til at jeg har fått testet denne - gulrot cupcakes er i konstant livsfare med meg i nærheten:).
Jeg tror ikke jeg kan tenke meg noe jeg synes er bedre enn disse muffisene. Jeg synes faktisk de selv går muffinsen fra Magnolia Bakery en høy gang, da disse er lettere og saftigere og langt mindre kvalmende, selv etter en 3-4 stykker (I would know:)


Håper dere ser bort fra at etasjefatet mitt er av den litt ymse sorten. Jeg har lett og lett etter det perfekte etasjefat i lang tid, men fortsatt uten ønsket resultat. Siden cupcakes serveres på et etasjefat, dermed basta, måtte jeg improvisere litt, og ved hjelp av 3 askjetter i ulik størrelse og 2 kopper (alt for store, men det var de jeg fant) tryllet det seg etter hvert frem et litt rart men ganske så funksjonelt etasjefat. Synes det fungerte såpass fint at jeg gleder meg til å rote rundt på markedet på Birkelunden ved første anledning, for å finne 3 gamle fine asjetter og 2 lysestaker som jeg kan lime sammen til et etasjefat. Tror det kan bli fint altså!

Vi trillet forøvrig innom Birkelunden i går også, der det var et fantastisk sjarmerende bondemarked. Jeg spiste ulike oster og nystekte sveler og lefser og koste meg stort. Ingen steder er bedre enn Grünerløkka i helgene!


Nå er mannen sendt på fotballkamp, litt cupcakes er sendt over til min søte og alltid like søthungrige nabo, solen skinner, sønnen sover på balkongen, og jeg burde sittet der jeg også. Men neida, for jeg må tilbake til den dumme middagsoppskriften min. Neste gang blir det Grandis:)

Håper du koser deg!

fredag 19. mars 2010

sannheten..

Om få minutter legges leiligheten vår ut for salg. Iiiik!
Tenkte jeg som lovet kunne legge ut bildene som ble tatt i går, men nå kjenner jeg prestasjonsangsten komme snikende:) Det er liksom noe helt annet å vise små bloggifiserte glimt av redet sitt. Nå kommer plutselig hele sannheten på bordet... Nuvel, leiligheten skal jo vises til det jeg håper er en hel haug med leilighetskjøpere på finn.no uansett (med fet lommebok og en uhelbredelig trang til å by en god del over takst - lov å håpe), så da må jeg da tørre å vise den frem her også:)

Jeg elsker balkongen vår. Den har sol hele dagen, så her soler jeg meg om dagen og griller om ettermiddagen, og om kvelden etter at Lille w har lagt seg bærer det som regel rett ut på balkongen igjen da også. Viktig å få med hver eneste lille solstråle for å sikre fulle energilagre før neste vinter:) Du ser Holmenkollåsen rett frem, men den nye fine hoppbakken vår er desverre skjult rett bak pipen på det bakerste bygget. Dustepipe:)


Nå begynte jeg å skrive 'Gangen vår', 'Kjøkkenet vårt' osv. som introtekst til hvert av de neste bildene, men det så så platt ut at jeg heller tror jeg lar bildene tale for seg selv. Et toalett og en vask bør jo for eksempel være en relativt grei indikasjon for de fleste om at det er et bad vi snakker om, så jeg satser på at tekstminimalisme fungerer best i denne sammenheng (jeg ønsker meg selv lykke til - foreløpig og vanligvis skriver jeg alt for mye om veldig lite!)
Dett var dett! Det er jo ingen villa akkurat, men du og du så lykkelige vi har vært her!

I kveld skal jeg i bursdag til en av de nydeligste i verden. Jeg gleder meg selv om formen ikke er på topp. Bihulebetennelse og fest går kanskje ikke helt hånd i hånd, men det får ikke hjelpe. I kveld er det kvalitetstid med venninner, kjole og alt for høye sko som gjelder (må bare være sta nok vet du, og der svikter jeg ikke:)

Håper helgen din blir nydelig!

Stor klem

torsdag 18. mars 2010

Ryddig

I morgen legges leiligheten vår ut for salg. Kjenner det faktisk er mer vemodig enn spennende, og lurer i grunn på om dette var en særlig god ide (jeg vet det er litt sent å si det nå, men jeg vil jo egentlig ikke flytte, trenger bare litt mer plass..:) 


Siden jeg og leiligheten har hatt besøk av en fotograf som skulle ta bilder til prospektet i dag, syntes jeg i det minste at jeg skyldte den å gjøre den så fin og skinnende som overhode mulig som takk for en fin tid sammen. Etter time på time med gnikking, pussing, bæring og litt mer gnikking, sitter jeg nå lettere småsliten i det jeg må få anta er en av Oslos ryddigste leiligheter. Nyte nyte - I morgen er vi tilbake til det glade kaos igjen, og det er igrunn helt ok:)

Oppvaskbørste-oppbevaring alla Kjerstis lykke:)

Jeg er glad i å ha bilder av nære og kjære litt rundt om i leiligheten, og lurte på hva i all verden jeg skulle gjøre med disse bildene på visningen. Å fjerne alle bildene fra veggen ville jo ikke blitt pent, men å vise frem hele familiealbumet til alle på visning virket heller ikke som noen utmerket ide. Løsningen ble enkle fotokort fra IKEA. Funket helt fint:) 


Resultatene av dagens fotografering får jeg se i morgen tidlig. Skal ikke se bort i fra at de havner på bloggen heller. Så rar jeg har blitt:)

Sov godt!

onsdag 17. mars 2010

Heldig

Første dag som 32-åring er snart tilbakelagt. I dag har jeg hatt tid til å tenke over at jeg jammen har blitt enda et år eldre, og at jeg muligens ikke kan kalles noen ungfole lenger. Men jeg har også hatt tid til å kikke litt på gavene mine, og tenke at det jøyemeg er morsomt med bursdag allikevel ..


Aller mest heldig kjente jeg meg dog da jeg satt og kikket gjennom bildene fra helgens hyttetur. Å så glad jeg blir når jeg ser verdens minste lille mann hoppe og sprette av glede nedover veien. Fine mennene mine:)


Godt å føle seg litt heldig midt i knaskingen av antibiotika. M og jeg har bihulebetennelse begge to, vi har samme symptomer, og har fått samme medisiner. Allikevel er det ikke helt uventet bare han som er i akutt fare for å dø innen dagen er omme! Han har allerede lagt seg og passet på å takke for et godt liv sammen før han tuslet saakte til sengs - bare sånn i tilfelle.. Sukk:)

Ha en fin kveld:)

tirsdag 16. mars 2010

gamlis

For nøyaktig 32 år siden i dag fødte denne vakre kvinnen denne ikke fullt så vakre lille bollen (jeg ble kalt stjernegris da jeg var liten - Kan du tro..?)


Bursdager har liksom aldri helt vært min greie. Før nå! I dag våknet jeg opp med verdens største smil og kjente at denne dagen var litt spesiell. Den er jo litt min. I kveld blir det kake og kos. I dag nyter jeg bare å være på jobb og samler så mange klemmer jeg bare klarer. Jeg liker klemmer kjenner jeg - burde bli obligatorisk med minst et par hver dag!

Helgen på fjellet var helt nydelig! Forkjølelsen nekter å gi seg og jeg snufser fortsatt verre enn da jeg så Titanic første gang (og vi snakker ung romantiker som var en hårsbredd unna å trenge akutt krisehjelp da 'Jack' forsvant ned i havet - bare så vi vet hvor lista ligger), men det spilte ingen trille. Vi koste oss glugg ihjel allikevel. Kort oppsummert: Gode venner, snille barn, god mat, blå himmel og sol, vafler, kakao, blå Swix, rødvin og deilige skiturer på silkeføre. Herlig å endelig nyte snøen, ikke bare sloss mot den!

Nyt dagen! Det skal jeg:)

fredag 12. mars 2010

Happines

Våknet opp feberfri i dag tidlig (det hjalp å krysse:), og er straks på vei til fjellet. For en vidunderlig vidunderlig dag! Solen skinner, folk er glade og smiler til deg på gaten, jeg har fått gjort masse på jobb, og da jeg tuslet innom en butikk på Grünerløkka isted fikk jeg jammen shoppet litt også. Tuslet superfornøyd ut av butikken med nytt skjerf fra Becksöndergaard og ny cardigan fra St. Tropez. Hurra!


En fullstappet bil venter. God helg!!! :)

torsdag 11. mars 2010

Fridager

Livet med liten knert i barnehage har virkelig gikk immunforsvaret til den lille familien vår noen gode utfordringer denne vinteren. Etter å ha snufset meg gjennom de siste dagene på jobb, kapitulerte jeg i dag og dro min snufsete og feberhete kropp hjem fra jobb lenge før planlagt. I døren hjemme møtte jeg ingen ringere enn min kjære; like feberhet og snufsete han også. Jaja, vi får håpe på lynrask recovery:)

Med bomull i toppen og blytung kropp flommer jeg ikke akkurat over av kreativitet for tiden, noe bloggen min bærer stusselig preg av. Men jeg kommer tilbake etter helgen. Først skal jeg ha noen dager fri. Helt fri!
Flere ganger hvert eneste år har jeg og 3 gode venninner reist på hytteturer sammen og kost oss stort. I mange år var det bare oss 4, men etter en stund traff kjærligheten oss i hodet en etter en, og i de siste årene har vi vært 8 på tur. Siden denne doblingen var så vellykket så vi ingen grunn til å stoppe der, og vi har siden sist gjort vårt beste for å bli enda fler. Vi har vært flinke. Denne gangen er vi 12 på tur. 8 store og 4 bittesmå:) Jeg gleder meg! Må bare bli frisk først i en fei. Men det blir jeg jo! (kryyyysse fingre).

I mangel av egne flotte bilder, legger jeg ved noen rosa som gjør meg glad. Pikedrømmer:)


Håper du får en deilig deilig helg! Jeg krysser fingre for fint vær, super form, god mat, lange skiturer, masse kakao og masse kvalitetstid med venner. Vennehytteturer er gøy:)

Stor klem

Bilder fra Blossomandbloom - We heart it 

tirsdag 9. mars 2010

Grace

Jeg elsker bøker som både lærer meg noe om personer jeg fasineres av, og som samtidig kan inspirere meg gjennom vakre bilder. Jeg ble med andre ord kjempeglad da kusinen min kom med denne vakre boken om Grace Kellys liv, pent innpakket for en stund siden. Jeg elsker den, og det er ikke få ganger den har ligget i fanget mitt og gledet meg med gode historier og fantastiske bilder.Jeg har forøvrig aldri kjent noe særlig ønske om å være en flue. Hvis jeg allikevel skulle hatt en dag som flue, ville jeg brukt den på å sitte på veggen i dette rommet og prøvd å snappe opp så mange inntrykk som som bare en flue kan (?). I dette rommet sitter nemlig kollegene til Grace i MGM studio, og det var ikke heelt ukjente navn hun jobbet sammen med. Her sitter blant andre Fred Astaire, Clark Gable, Ava Gardner, Judy Garland, Katharine Hepburn, Gene Kelly, Angela Lansbury, Janet Leigh, Ginger Rogers og Frank Sinatra. Det er bare meg som mangler! 


Vakker brud!


Vakker mor!

Vakker bok!

Ha en fiin kveld!