mandag 3. desember 2012

Julestemning

Fine juletid.

Det viser seg kanskje ikke så overraskende for noen at permisjon og førjulsstemning er en aldeles strålende kombinasjon. Vanligvis pleier en 3. desember-dag å fortone seg noe slikt som dette: Stå opp grytidlig en iskald morgen. Synes synd på seg selv siden det er så tidlig, mørkt og kaldt. Vekke lille w og synes synd på han siden det er så tidlig, mørkt og kaldt. Levere i barnehage, køe inn til byen og snike meg inn på kontoret med dårlig samvittighet for å være sent ute, stresse fra møte til møte, køe hjem og ha dårlig samvittighet for å være blant de siste som henter i barnehagen, og tusle hjem med poden i tussende mørke. Med enda litt mer dårlig samvittighet.


Denne 3. desember-dagen startet en god stund etter at solen hadde stått opp, og ble tilbragt med verdens søteste nabojenter med avkom, julemusikk, lunsj, kake, og kopp etter kopp med kaffe. Lille w var blant de første som ble hentet i barnehagen, og jammen var det ikke fortsatt lyst da vi tuslet hjem også. Resultatet av disse finfine kombinasjonsfaktorene kan ikke kalles annet enn ørlite julerus.


Å forveksle julerus med julebrus er forøvrig slett ikke helt skivebom. Permisjons-julerus føles nemlig både søt og brusende, og fører med seg høy julestemningsfaktor, julepynting og nynning til julesanger med særs variert kvalitet og stor innlevelse.


I takt med den økte julestemningen blir huset stadig mer pyntet. Julekuler får flotte seg litt både her og der, stjernene skinner i vinduene, reisdyret titter frem bak hjørnet, svibler er kjøpt inn i hopetall, og lysslynger gir lys i mørket både ute og inne.


Happy lights lysslyngen som snart finnes i hvert eneste norske hjem, har i anledning to vennemiddager på rad her hjemme, fått lov til å være stjernen i en borddekortasjon flankert av litt trollhassel og julekuler.


Finfint om dagen..


.. og veldig stemningsskapende om kvelden.


En strålende desember så langt må jeg få si..


..Og enda er vi bare på dag 3. 

Håper du som titter innom er i litt julerus også. Hvis ikke tror jeg denne lesningen kan fortone seg som litt mye..:)

Og dere, takk for så fine kommentarer på de siste innleggene! Blir jo så glad av å lese at jeg tenker jeg jammen blogger litt til.

Fin mandag!