mandag 26. september 2011

Karneval

Lille w skal kle seg ut i neste uke og jeg kjenner prestasjonsangst. Jeg har jo prøvd å kle han ut før, men resultatet har liksom alltid blitt noe sørgmodig. Ta denne Sad Sam utgaven av Tigergutt for eksempel.


Og det er liksom noe litt stusselig over denne hunden også..


Mamma lover å skjerpe seg i år! Lille hjertet mitt:)

onsdag 21. september 2011

West Village/Greenwitch

Min desiderte favorittbydel på Manhattan er lett "The Village". Etter å ha jaget gjennom hektiske områder som Times Square eller 5th Av. er det rene himmelen å komme til dette rolige området med dets unike atmosfære, bra shopping og koselige kaféer og restauranter, barer og boutiques på hvert eneste hjørne.

Den hyggeligste gaten i The Village er Bleecker Street som strekker seg gjennom hele området og ned til Soho. Her finner du masse små butikker, vintageshops, caféer, fine klesbutikker og nydelige små sidegater. Som for eksempel vakre Perry Street som ble et fast innslag på kveldsturene våre.


  I Perry Street finner man blant annet denne kjente trappen..


Og på hjørnet mellom Perry og Bleecker Street finner du legendariske Magnola Bakery hvor man nesten kjenner seg pent nødt til å innta den obligatoriske (og søte) cupcaken.

  
På andre siden av gaten finner du Marc Jacobs bokhandel; Bookmarc. MJ har mange butikker rundt Bleecker Street. En for barn, en for tilbehør til jenter (som vesker, sko, lommebøker), en klesbutikk til kvinner og en klesbutikk til menn. Virkelig verdt et besøk!


Og rett nedi gaten (mellom Grove og Bedford Str.) finner du denne kjente fasaden.


The Village har gode restauranter og kafeer på rekke og rad men vi fikk oss fort noen favoritter:
The spotted pig – krysset mellom Greenwitch Street og 11th Street
Uteserveringen på Trattoria Spaghetto – Krysset mellom Bleecker Street og Carmine Street.

Og Spasso - 551 Hudson Street. Med nydelig atmosfære og verdens beste pasta pomodoro.


Og når vi først snakker om verdens beste. Man reiser rett og slett ikke til New York uten å prøve en iskrem fra Pinkberry. Vi kjøpte vår på 177 Bleecker Street.
 


Og siden denne butikken ligger rett nedenfor Washington Square Park, ble selvfølgelig isen nydt akkurat her en lørdag formiddag. Herlig liv og flere små konserter gjorde at vi fint ble sittende leenge:)


Det var det jeg rakk. Jeg er på konferanse i Tønsberg, og det er litt begrenset hva man rekker i pausene:)

Fin onsdag da!!

mandag 19. september 2011

Soho

Litt usikker på om noen ønsker å lese om New York her inne, men som nyforelsket klarer jeg rett og slett ikke å la være. Jeg velger derfor å ikke strekke antennene mine helt ut og fortsetter isteden ufortrødent videre med Soho-tipsene mine denne gang. Soho byr nemlig på New Yorks desidert beste shopping, og noen timer i denne bydelen fører slett ikke sjeldent til laange armer og scener som denne:


De fleste butikkene ligger langs bråkete Broadway, som for eksempel herlige AllSaints Spitalfields, Topshop, Steve Madden, Aldo, Nine West, Victorias Secret og Zara.Men Sohos sidegater er allikevel generelt langt hyggerligere enn hovedgaten, og det skal ikke stå på shopping-mulighetene her heller. Her finner du blant annet Acne, Opening Ceremony, Phillip Lim, Barneys CO-OP, Scoop, vintage-himmelen A second chance, Intermix og Michael Kors.


Soho byr også på utrolig mange hyggelige spisesteder og vi fikk raskt tre favoritter:
I Tre Merli - Salater og pastaretter - stort lokale innredet i typisk New York-stil
Mercer-hotellet - passende for en frokost eller ettermiddagsdrink ..... Og Delicatessen. Med nydelig trøffel og parmesan pommes fritt og herlig location og stemning. Og som vanlig, stoooore posjoner:)


Enkelt og greit! Savner Soho litt kjenner jeg nå! Lommeboken min derimot fryder seg over å være hjemme igjen og er livredd alt som begynner på S for tiden!

I morgen blir det West village/Greenwich tips:)

Fin mandag!

fredag 16. september 2011

Gledelig IKEA comeback

Som smug-IKEA-fan kan det ikke skjules at det er lett å bli litt glad når jeg har mulighet til å tusle innom varehuset i ro og fred en fredag etter jobb. I dag ble jeg derimot ikke smug-glad, men ordentlig ordentlig glad da jeg så at IKEA har gått imot egne prinsipper om å ikke ta inn utgått sortiment, og igjen tatt inn Pokalserien med stettglass.


Det aner meg at det er flere som blir glade nå. Er jo litt ekstra hyggelig å drikke juicen til søndagsfrokosten i slike glass. Får nesten litt dårlig samvittighet over at de bare koster 9 kroner glasset. Fine altså!


Fredag! Digg!

Nyt helgen

torsdag 15. september 2011

Midtown

Da er vi vel hjemme igjen etter noen fantastiske dager i et New York som bød på store kontraster. Voldsomt regn og vind den første dagen og intens varme og strålende sol de neste. Herlig shoppingkaos da Fashions Night Out og Fashion Week gikk av stabelen og en rolig og verdig stemning under alle minnemarkeringene for 9/11. Shopping og et hav av mennesker i det ene øyeblikket og en stille stund i parken der lyden av sirisser regjerte i det neste. Som jeg elsker denne byen!

Som planleggingsmoster hadde jeg selvfølgelig laget detaljert shoppingplan og to-do liste, og i ren iver over å ha fått noen hyggelige kommentarer om at noen faktisk likte og brukte Berlin-guiden jeg laget sist, tenkte jeg å dele NY-tipsene mine også. Jeg begynner derfor med Midtown fordi denne listen er desidert kortest. Målsetningen min for turen var nemlig å ferdes der New Yorkerne selv ferdes og da er det liten vits å henge på Times Square og 5th.

Men for all del. Det er ting å se å gjøre Midtown også. Min favoritt, by far, ligger dog litt høyere opp og er Central Park. Sist vi var i byen gikk vi på skøyter i parken. Siden det ble sensommer-besøk denne gangen ble det ro-tur i "The Lake" isteden. Midt på sommeren er det et svare båtkaos her ute, men nå i september haddde vi stort sett hele vannet for oss selv. Ganske så romantisk om jeg får si det selv!


Spesielt når NY viste seg fra sin beste siden denne dagen med skyfri himmel og 28 grader.


Jeg flatet selvfølgelig umiddelbart ut i liggende sole-meg-posisjon, og hadde denne fine utsikten den ene veien...

 
.. og denne fine utsikten rett opp:)


Turen ble avsluttet på "The Boathouse" som mange sikkert husker fra SATC (der Carry og Mr Big faller i vannet).


Og for de som ønsker å se "Friends-fontenen" så ligger denne rett ved siden av innsjøen. Fantastisk stemning i undergangen der et stort kor sang voldsomt og vakkert i den flotte akustikken. De fremførte 'You raise me up' akkurat da vi kom, og det var helt umulig å ikke gråte bittelitt:)


Times Square er helt klart ikke mitt favorittsted. Det er fasinerende å se alle lysene på kveldstid, men midt på dagen er det et svare turistkaos der. Etter å ha blitt hilst med "Oh you're from Norway - Gårrrr det brrrrraa?" i superstorene som ligger der for tredje gang på en halv time, stakk vi og så oss aldri tilbake:)


Er man i New York for første gang bør man helt klart få med seg et av utsiktspunktene. Ja det er kø, og ja det er bare turister der, men det er verdt det likevel. Sist tok vi oss opp i Empire State Building på dagtid, mens vi denne gang prøvde oss på 'Top of the Rock', toppetasjen på Rockefeller Center i skumringstimene. Det siste falt helt klart mest i smak. Utsiktene og bildene man tar gjør seg helt klart best med Empire State som fokus i bildet, og ikke som plattform under føttene!


Utrolig flott utsikt kvelden før 9/11/11. Lyskasterne som markerer hvor tvillingtårnene stod var akkurat satt på for første gang og det var en rar og fin stemning der oppe.


En av årsakene til at jeg liker de nedre delene av Manhatten bedre enn de midtre er at mens man i de nedre delene finner nydelige små kafeer på hvert eneste hjørnet, finner man nesten utelukkende store turist-kjeder type Fridays, Pizza Hut og McDonalds i de midtre delene. Men hvis man leter litt finner man også New Yorks beste restauranter gjemt i sidegatene her oppe. En av disse er Tao, og jeg måtte bestille bord i mange uker før for å sikre plass til oss denne varme fredagskvelden.


Men for en opplevelse vi hadde. Stedet er et sted midt mellom restaurant og nattklubb og musikken er HØY. Det ble med andre ord mye roping under middagen, men de kom unna med det fordi musikkopplevelsen DJen leverte akkopagnert av en live saksofonisk var så bra. Det var annerledes. Og kult. Og maten var fantastisk. Jeg spiste Crispy Orange Chicken og drømmer om den enda. Men NB! Husk å dele på forrettene. Vi bestilte en hver og holdt på å dø av latter da de kom ut med to enorme plates med aaaalt for mye mat. Som vi selvfølgelig spiste...:)


So - shopping! I denne bydelen finner du både Saks, Bergdorf Goodman, Bloomingdales og Barneys. Skoavdelingenen på Saks og Barneys er i grunn verdt turen alene. Under koser jeg meg i Manolo Blahnik avdelingen på Barneys. Det kan med andre ord koste en del å tilbringe for mye tid her oppe, men tar du turen ned til 34. gate finner du langt rimeligere butikker som Zara, Sephora, Victorias Secret, Bebe, Aldo etc. i tillegg til Macy's (som forøvrig er for stort for min smak).


Og hvis du bruker Redken produkter så husk for all del å kjøp med deg et lite lager fra butikken deres på 5th. De har alt, og prisene er rundt 75% billigere enn de er her hjemme. Jeg betalte som eksempel 450 kroner for innholdet bagen under..


Hjelpes, dette blir et langt innlegg. Men jeg kan ikke avslutte uten å tipse om B&H på 34. gate hvis du er ute etter nytt kamerautstyr til halve prisen av hva du får i Norge. Det var vi, og vi kom storfornøyde ut av fotoverdenenes svar på Charlie og Sjokoladefabrikken, med ny fotobag, masse småstasj og 2 nye objektiver. Jeg er allerede fullstendig forelsket i ett av dem; 50 mm f/1,4 USM fra Canon. Plutselig tar jeg nydelig portretter. Gøy!!

Mer kommer.
Enn så lenge - Ha en nydelig høst dag!onsdag 7. september 2011

Endelig


I kveld har venter bord på oss Spasso i West Village og i morgen er det Fashion's night out i hele byen. Det føles litt uvirkelig. Og veldig veldig herlig!!

Off I go!

søndag 4. september 2011

Høstfølelsen

.. har så visst inntatt både hus og hode. Jeg kjenner mysfaktoren regjerer for tiden, jeg pusler og ordner, og plutselig er ikke grått og fargeløst trist lenger, men herlig lunt og fint isteden.


Den rosa eplekassehyllen min er for eksempel slett ikke rosa lenger.


Blomster kastes ut, kvister dras inn, tøflene kommer på og bolledeigen står både titt og ofte til heving. Akkkurat som nå. Det regner jo og det er søndag. Da blir det boller!


Fin dag til deg!

torsdag 1. september 2011

Bak stjernene og skyene

Det er september. Det er høst. Og Lille w er i det snakkesalige hjørnet for tiden. Helst vil han lære alt om livet i løpet av et lite minutt, så han spør og han spør. Og han spør litt til. Og jeg svarer så godt jeg kan.
En av tingene han er aller mest opptatt av for tiden er at jeg ikke lenger har noen mamma og at han ikke har noen mormor. Og hver kveld når han ligger godt pakket inn i dynen sin og har bamsen i den ene armkroken og Fantorangen i den andre, snakker vi litt om alt det han lurer på. Har ikke du noen mamma? Mormor ble veldig syk og kunne ikke være sammen med oss lenger. Nå er hun i himmelen og passer på oss der. Kan vi fly til henne med det flyet vi fløy til Spania? Nei vennen min, hun er nok litt høyere opp (ok, jeg får kanskje ikke mammaprisen dette året, men hva sier man?)


I går lå han lenge og grublet litt i sengen sin før han sovnet og jeg spurte hva han tenkte på. Han tenkte på mormor og kom plutselig ut med det hele mens han veslevoksent strøk meg på kinnet: Stakkars mamma, for du har ingen mamma mer. Men jeg er glad i mamman din, og mormor var glad i meg. Nå er hun i himmelen, men vi kan ikke fly opp til henne med Spaniaflyet. For hun er bak stjernene og skyene..

Jeg fikk lyst til å gråte av kjærlighet. Barn er fantastiske.


Fine høstbilder fra Morten Holtum i dag. Høst er ikke så verst.

Ha en fin torsdag!