søndag 22. desember 2013

21. desember

En lang, fin og intens høst er tilbakelagt. Mye jobb og nye hindre man har turt å hoppe over. Mange fotballtreninger og svømmetimer. Henting og levering i barnehagen. Titusenvis av brødskiver som har måttet bli smurt (minst). Noen reiser. Mange vennemiddager. Gode klemmer. Mye latter. Overraskende mye dansing. For lite søvn fordi man har tenkt jobb om natten. Fine morgener fordi de har startet med to små myke som har bablet glade i sengen vår med utømmelig energi og små lyse sinn. Fulle dager. Mange smil. Litt savn. Gode helger. Fine skogs-og fjellturer. Mål som er nådd. Stolthet. Og kjærlighet. Masse kjærlighet.


Nå er høsten over, julen står for døren, og det føles fantastisk å trykke inn pauseknappen, tømme hodet, og sette av all tid de neste ukene til å bare kose seg, slappe av, og nyte denne fine tiden sammen med den fineste gjengen jeg vet om. Lite visste jeg om kjærlighet før M og jeg klarte å lage to medlemmer til, en liten mini M og en liten mini me, og gikk fra par til team. Nå er det oss de neste ukene. Og masse mat. Og gaver. Og julehilsener. Og klemmer. Og hilsener til og fra alle man er glade i med ønsker om et nytt fint år og tanker om året som har gått. For det har jammen vært fint det og. 


Og mini me, lille krølltoppen og spilloppmakeren min. Hun vokser fortere enn lynet. Og jeg vil bare stoppe tiden og holde henne tett inntil. Så jeg gjør det så ofte jeg kan. Løfter henne, og danser med henne rundt på kjøkkenet. Det har jeg gjort fra hun ble født, og jeg tror hun liker det. Mens Lille w alltid har vært en pappagutt, noe som har vært fint og ganske rørende, har Marie blitt en liten mammajente. Og det gjør meg litt rar innvendig. Det er noe med måten hun ser på meg og alltid prøver å gjøre akkurat det samme som meg. Hun legger hodet litt på skakke hvis jeg gjør det. Setter seg på samme måte. Steller seg inntil. Låner skoene mine og bærer vesken hun har tyvlånt akkurat som meg, og lar meg innse at jeg nok ser litt jålete ut når jeg spankulerer av gårde med vesken hengende over armen slik jeg pleier. Hun gjør i ihvertfall det. Og jeg elsker det! Jeg elsker hvert minutt.Og jeg er litt redd for at det skal forsvinne. Det gjør det sikkert ikke. Men jeg vil leve som om det skulle det. Og jeg vil nyte hvert minutt av denne tiden. Fordi den fortjener det.


Nuff said. Noen er kraftig angrepet av plutselig juleglede. Det er vel vanskelig å kamuflere.
Nå er det ferie i 2 uker. Og jeg gleder meg! Håper du som titter innom (hvis noen fortsatt gjør det etter at jeg nærmest sluttet å blogge) har to fantastiske uker ventende foran dere også.

God jul:)

onsdag 4. desember 2013

Heldig

Beklager å vise tær i nærbilde-format, men jeg fant disse bildene av Maries og mine føtter, og jeg kjenner det er første gang føtter gjør meg myk og varm i hele meg.

Så heldig man er når man får oppleve å være mamma. Og som hjertet renner over for de små noldusene jeg er mamma for.

Det verste ved å miste min mamma var å miste den personen i livet som jeg med 100% sikkerhet visste ville være der og som stod først i heiagjengen - alltid og uansett. Det beste med å være mamma er å kjenne på at man har akkurat de samme følelsene for sine barn. Kjærligheten går videre. Helt naturlig. Og jeg skal sørge for at mine to små vet det med all mulig visshet hver eneste dag som kommer.


tirsdag 3. desember 2013

Prosjekt peis

Vi planlegger mye for tiden. Alle som kjenner meg vet jo at jeg elsker å planlegge (!). Og jammen tror jeg ikke det har smittet litt over på M også for nå har han begynt han og, sånn litt i det små. En liten plan her og en liten plan der. Kan komme prosjekt og reiser og mye gøy ut av det altså. Litt av det vi håper å få ut av vår planlegging er bl a. nytt kjøkken, ny baderomsinnredning og mange reiser fremover. Og kanskje en el bil. Disse planene overskygges dog av en enda morsommere plan. Peis!


Vi fikk plutselig så innmari lyst på det. Peis altså. Først tenkte vi litt på en lignende den over; en supefin innmurt peisinnsats fra Rais. Men siden peisen skal stå på samme vegg som tv'n tror jeg kanskje det vil se litt rart ut. Som om man har to tv'er ved siden av hverandre på en måte. Derfor tenker vi litt på å fjerne panel (hurra), gi hele veggen en murfinish, og sette peisen inn i hjørnet på veggen under isteden ...


..slik at resultatet vil se noenlunde slik ut. Synes denne peisen fra Brunner er så fin.


Og så liker jeg at vi vil se peisen både fra spisestuen og sofakroken i tillegg til at den vil være det første man ser når man kommer opp trappen. Fint med hvit vegg som under også forresten.


Så da er det bare å begynne å telle kroner. Brunner peiser er jo ikke gratis. Men det finnes jo rimeligere alternativer også. Som peisinnsatsen under fra Nordpeis. Kan jo bli fin den også hvis den mures inn i veggen.


Note to self: Må huske å kjøpe en skinnfell. Og rødvin. Også sånne litt lange ullstrømper som jeg kan ha på sammen med en løs skjorte som det ser ut som jeg har slengt helt tilfeldig på. Jøje meg, dette kan ikke bli annet en suksess :D