fredag 24. desember 2010

God jul

Årets julekort. Både fotografert, redigert og skrevet i en siste krampetrekning på mandag da vi måtte være hjemme fra jobb og barnehage fordi knert hadde pådratt seg en skikkelig snue.
Lille w ser ut som mormoren min øverst til venstre, som faren sin nederst til høyre og ikke uventet som sin mor der han ser som mest gal ut. I midten ser han bare ut som seg selv. Som verdens beste og vakreste Lille w.


Ikke så ofte jeg slenger med bilder av M og meg, men nå er det jo jul. Dessuten har vi solbriller på. Pyser:)


Nå er det på tide å hoppe i bunaden og reise til kirken der jeg skal møte venninnene mine. Fast og veldig veldig hyggelig tradisjon.

 Nå tar jeg juleferie:)

God jul!

torsdag 23. desember 2010

Årets juletre..

..er pyntet og vi er klare for julefeiring:)


Lille julaften! Helt klart en av årets beste dager. Må huske å nyte den før den plutselig er over:)

Ha en herlig dag!

tirsdag 21. desember 2010

Svibler

Min juledekorasjon gikk plutselig gjennom en metarmorfose da sviblene begynte å blomstre. Som svibelamatør tok jeg det liksom for gitt at sviblene jeg kjøpte var hvite, de var jo det i fjor. Men akk nei. Nå ruler sommerstemningen stuen:)Nå bærer det av sted til go cart-juleavslutning med jobben. Fritt for å ikke få snegleprisen!!

God tirsdag:)

søndag 19. desember 2010

Horoskop og farger

Jeg har aldri trodd noe særlig på horoskop. Synes det liksom er litt for optimistisk å tro på at absolutt alle fisker møter drømmemannen, opplever en stor utfordring på jobben, eller at et nytt spennende element kommer inn i livene våre på nøyaktig samme tidspunkt, bare fordi vi er født på samme tid på året.

H&M derimot tror jeg på. Klesbutikken altså. Jeg satt og kikket litt gjennom H&Ms vintermagasin for 2010 (som forøvrig var veldig bra), da jeg noe overrasket så at de også har et eget horoskop; fashionhoroskopet for 2011 faktisk. I følge H&M er jeg som fisk lett å påvirke (allerede bevist), jeg ønsker veldig å gjøre andre glade (alltid), jeg går gjerne kledd i hvitt, grått, beige eller svart (stemmer) og er litt redd for for mye farger (fargepyse). Er det mulig at jeg endelig skal begynne å tro på horoskop på grunn av H&M altså?? Dette stemmer jo på en prikk, dessuten trekker de frem Natalia Vodianova som den mest kjente fashionfisken, og da er jeg jo solgt for lenge siden. Om man kan ha et fashionikon er hun mitt. Verdens vakreste - ingen over, ingen ved siden av.
(Ser mitt snitt til å slenge inn et bilde av Natalia selv om dette innlegget slett ikke skal handle om henne denne gangen. Bruker bare litt tid på å komme til poenget:)


Ah vakker! Nuvel, jeg skulle jo snakke om farger. For i følge H&Ms horoskop bør jeg altså i 2011 tenke mer på meg selv og bruke langt flere farger enn tidligere. Alt fra klareste rød og rosa til asurblått skal jeg omringe meg med og ikle meg, og når sommeren kommer skal jeg i tillegg lære meg å matche ulike mønstre. Jeg kan jo ikke være mindre kvinne enn at jeg tar utfordringen. Det er jo tross alt stjernene som befaler!

Jeg har derfor fått meg et nytt fargeidol hva gjelder innredning. Huset til interiørdesigneren Marie Olsson Nylander ser nemlig fantastisk ut selv for den største fargepyse. Det eklektiske huset hun deler med mann og deres tre barn ble presentert i Residence Magazine, og jeg fasineres av hver eneste lille detalj. Perfeksjon!
Det skal ikke stå på lengden på innleggene mine altså. Det skal jeg ha. Men nå har jeg jo hatt bloggfri noen dager og da er det jo bare på sin plasss å dra på litt ekstra. Dessuten klarte jeg ikke å velge bilder. Forelsket meg i samtlige. Nå er det bare å begynne å tenke nytt. Et litt mer fargefullt 2011.. Spennende!

:)

fredag 17. desember 2010

Bildevegg tips

Som noen sikkert har fått med seg er jeg vel over gjennomsnittet opptatt av bildevegger. Ting tar bare litt tid med meg. Jeg er nemlig et uhelbredelig research-menneske, men nå synes jeg altså at jeg har løpt nok rundt med lupen min til at jeg endelig kan starte med mitt egne bildeveggprosjekt.
Men først vil jeg dele tipsene jeg har samlet med dere.


Når man skal lage en bildevegg er det viktig å holde seg til én fargepalett for å forhindre visuelt kaos. Hvis du bare skal ha sort-hvite bilder i collaget ditt kan det se bra ut å male rammene i ulike farger. Hvis bildene derimot er i farger kan det være lurt å holde seg til én farge på rammene.


Mål hvor stort området på veggen du planlegger å benytte til collagen skal være, og mål opp det samme arealet på gulvet. Lek deg så med å legge ut bildene innenfor dette området og test ut ulike løsninger for å finne ut hva du liker best.


Lag maler av for eksempel avispapir og lim dem til veggen. Marker også hvor bildeopphenget er på papiret slik at du vet at bildene blir hengt perfekt opp. Vær forsiktig med å ikke la bildene henge verken for spredt eller for tett. 5 cm skal visstnok være en perfekt avstand mellom de ulike rammene ifølge de som kan mer om slikt enn meg.


Tilfør gjerne tredimensjonale elementer i bildeveggen for en litt mer utradisjonell tvist. Klokker eller speil kan også være fine elementer i en bildevegg, og det kan se flott ut å mikse inn ett rundt element sammen med alle de andre rammene for å bryte opp formen litt.
  

Start med noen større bilder i midten av bildeveggen og jobb deg utover.


Under kommer noen tips for å gjøre bildeveggen litt ekstra fin: 
Jobb med bildene innenfor en stor firkant eller rektangel.


En annen metode er å la en usynlig linje gå gjennom midten av collaget og jobbe deg oppover og nedover fra denne "streken".


Du kan også lage deg en usynlig linje nederst hvis du skal lage en bildevegg over eksempelvis en seng eller en sofa.


Gleder meg til å sette i gang jeg nå:)

Håper noen andre også ble inspirert!

Herlig helg:)

Foto: 1: via Design Formula, 2: David Prince, 3: via Design Formula, 4: Ukjent, 5: Lönngren/Widell, 6: via Desire to Inspire, 7, 8 og 9: via Design Formula.

torsdag 16. desember 2010

Nytt

8 dager igjen til jul, og jeg er overraskende nok i rute. Herlig med sant! I tillegg til at jeg selvfølgelig har kjøpt en hel masse julegaver til mine nære og kjære, må jeg innrømme at det har blitt noen gaver til meg selv også i det siste. Det er jo jul! Og da skal man glede ikke sant? Står ikke noe om at man bare må glede andre?

Jeg har ikke glemt å prøve å glede andre altså, men jeg har i tillegg gledet meg selv veldig ved å kjøpe meg en ny veggklokke. Fant den på Urban Outfitters i København og tror den kommer til å se veldig kul ut midt i den planlagte bildeveggen min. Synes det er fint når bildevegger ikke er helt symmetriske og at de har ispedd litt andre elementer enn bare bilder. Jeg tenker svart-hvite bilder i litt ulike rammer, den nye klokken, og en ceriserosa bokstav blandet med bildene. Spent på om det blir fint eller om dette er nok en genial ide som viser seg å ikke være så genial likevel:)


Jeg har også kjøpt et bittelite hus til meg selv i julegave. Sinkhus var ikke lenger å oppspore da jeg plutselig konverterte og fikk lyst på et jeg også, men hos Lisbet Dahl fant jeg denne lille jålebukken.


Hvem andre enn jålebukker har en prisme som pipe liksom?
Nuvel, jeg har jo allerede paljettputer fra Millas Boutique liggende høyt på ønskelisten min, så en prisme fra eller til burde jeg vel kunne leve fint med:)


Jeg fikk dessuten en liten julegave til fra meg selv i forrige uke. To dager etter at jeg bestilte dette fine Becksöndergaard skjerfet fra Carma i Trondheim, dukket det opp i postkassen hjemme. Verden er blitt herlig liten:)


Det er så hyggelige dager for tiden at det er like før jeg kårer desember til min nye favorittmåned. Den er i hvertfall helt der oppe i teten sammen med mai og juni:) På tirsdag hadde jeg en helt utrolig hyggelig kveld med jentene i venninnen min sin nye leilighet. Leiligheten var innredet på fantastisk vis og med øye for hver eneste lille detailj, og det var liiike før jeg utviklet kriminelle kleptomantendenser. Skumle saker med andre ord!

I kveld er det ny vennemiddag som jeg gleder meg veldig til! Jeg fulgte forøvrig Kittys Paradis' eksempel og har med et glass med hjemmelagde pepperkaker og en krukke Stilton ost som skal spises sammen med pepperkakene som vertinnegave. Nå er jeg bare spent på hvordan det smaker:)

Ha en flott torsdag! Om en uke er det lille julaften:)

mandag 13. desember 2010

Årets pepperkakehus..

.. ser slik ut:


Less is absolutely not more når det kommer til mine pepperkakehus:)

Taket ble for lite og jeg fikk liksom aldri helt dreisen på sprøyteposen med glasur, men det spiller ingen rolle. Huset har karnapp og trær rundt og jeg har tegnet, laget og satt det sammen helt selv (derav det lille taket - jeg er øver ikke mester:). Men det smaker godt! Huset hadde nemlig opprinnelig en pipe også, men den spiste Lille w og jeg opp:)


Det ble en slapp dag i går etter et fantastisk morsomt julebord på lørdag. God mat ble inntatt med verdens beste jenter på den relativt nye restauranten Niogtyve som ligger mellom Jan Thomas Studio og Åpent Bakeri på Majorstuen. Jeg har desverre ingen bilder derfra selv, men søte Camilla Pihl har lagt ut noen flotte bilder fra stedet her. Veldig god mat, god stemning og dansing på Manolo til det var på høy tid å tusle hjem. Gøy!

God mandag!!

søndag 12. desember 2010

Jul i København

København ligger høyt opp på listen over mine favorittbyer. Allikevel har jeg aldri sett en mer magisk side av byen jeg er så glad i enn jeg gjorde denne helgen.

Stikkord: Nysnø på bakken, sol på himmelen, bra shopping, god mat, gløgg med rødvin, titusenvis av lys, og en god følelse i magen av å være midt i det hele sammen med han jeg er så glad i.

Jeg tok ikke med med kamera på turen vår noe jeg angret bitter på da jeg måpende sto og kikket på alt det vakre inne i Tivolis julemarked. Resultatet ble kornete bilder tatt av BlackBerry'n. Jeg håper dere klarer å fange litt av stemningen likevel:)Alle småbarnsforeldre burde fått romantiske turer på blå resept minst to ganger i året. Herlig påfyll :)

Ha en fin uke!!

onsdag 8. desember 2010

Julegaver

Endelig nærmer jeg meg ferdig med årets juleinnkjøp. Det er ikke det at jeg ikke liker å shoppe altså, jeg har slett ikke konvertert. Men det kjennes unektelig godt å ha litt kontroll igjen slik at vi med god samvittighet kan benytte tiden frem til jul på kos og ikke stress. M og jeg tok en fridag forrige uke og i løpet av noen hyggelig timer kunne vi chekke ut en hel haug på to-do-listen. Både julematen, nyttårskalkunen og tilhørende drikke er handlet inn, julebordantrekket ligger klart til helgen og de fleste pakkene er pakket inn. Feels good! :)


Jeg pleier ikke å pakke inn gavene så veldig avansert, men det er jo hyggelig å legge litt personlighet i pakkene, både inni og utenpå:) I fjor ville jeg bare ha hvite pakker. I år synes jeg julen skal få lov til å være litt rød igjen også. Ihvertfall pakkene:)Nå venter noen bloggfrie dager. I morgen tidlig leverer nemlig M og jeg Lille w i barnehagen før vi kaster oss på første fly til København. Vår første kjærestetur alene uten barn eller at vi ble foreldre skal realiseres, og vi gleder oss stort:) Hotell er booket, restaurant er booket og på agendaen står det ikke annet enn shopping, god mat, spa og julemarked.

Fritidssyslene er i grunn generelt hyggelige for tiden. I kveld skal årets pepperkakehus pyntes og på lørdag er det duket for årets julebord med jentene. Herlig tid altså:)

God onsdag:)

tirsdag 7. desember 2010

Nurai

I dag reiste jeg hjemmefra i 21 minusgrader. Det er kaldt!! Tar meg derfor friheten til å drømme meg bort til langt varmere breddegrader et lite øyeblikk:)

Et litt langt steinkast utenfor kysten av Abu Dhabi ligger nemlig den bittelille øya Nurai. Da arkitektene fra Dror første gang kom ut til øya brukte de bare 5 uker på å planlegge det som unektelig må komme til å bli et av de flotteste reisemålene i verden. Luksusprosjektet som kalles for "Teppet i den persiske golf" er forventet ferdig i løpet av desember i år, og jeg kan ikke hjelpe for å elske hver eneste lille bit av det.


Hvor er den rike imaginære sjeik-kompisen min når jeg trenger han!

Ha en herlig tirsdag:)

Alle bilder: Dror