mandag 30. november 2009

Lys

Jeg tror jeg kan si at jeg er over gjennomsnittet opptatt av levende lys - kanskje ikke i forhold til andre bloggere, men helt klart i forhold til den jevne mann i gata. Jeg elsker disse mørke novemberkveldene som innbyr til kos i armkroken til kjæresten, rødvin, bena opp i sofaen og masse masse levende lys.På lørdag var jeg innom lagersalget til Covent Garden som jeg tipset om i forrige uke. De hadde så fantastisk mye fint at jeg måtte en tur innom i går også:) Jeg plukket blant annet med meg den digre lykten man ser på bildet over. Jeg har lenge ønsket meg en slik lykt, men jeg synes de foreløpig har vært litt vel dyre. Prisnivået på et lagersalg hjelper dog betydelig, og denne stod formelig og ropte på meg da jeg kom inn. Å så glad jeg var da jeg tuslet ut med den under armen. Nå står den og lyser opp tilværelsen til både den gamle kassen jeg er så glad i på balkongen og til meg selv som stadig må bortom vinduet for å kikke ut på den hyggelige balkong-stemningen :)Det er ikke veldig mye pynt som har fått lov til å komme inn i stuen enda men det er heller ikke mye som skal til. Det er helt utrolig hvor mye lysere og varmere stuen føles med noen lysslynger her og der og en stjerne i vinduet.Nu - tilbake til armkroken:)
Ha en fin mandag kveld!

søndag 29. november 2009

Julepimping

Tenk at det er 1. advent i morgen! Julen kommer alltid litt bardus på synes jeg, men etter et lite minijuleverksted hvor jeg har pimpet både det ene og det andre er jeg da litt forberedt iallefall!For meg er 1. advent hellig. Å henge opp julestjernen eller å sette på julemusikk før 1. advent er med andre ord strrengt forbudt! En liten halmbukk, noen små reinsdyr, en amaryllis og noen julebokstaver har derimot sluppet gjennom nåløyet og pryder allerede det lille bordet i gangen vår.Halmbukken kjøpte jeg på IKEA og var første offer for en julefantast med pimping på agendaen. Jeg møtte en kjær venninne rett før jeg skulle sette igang og hun synes det var en skam å forgripe seg på den naturlige lille halmbukken. Jeg kjente det stakk litt i samvittigheten, men spray og nytt silkebånd var allerede kjøpt inn så pimpelysten vant ganske lett:) Etter 3 strøk med spraymaling og et nytt bånd kunne denne staute hvite halmbukken tusle fornøyd inn til plassen sin under bordet i gangen....ble så fin atte :)Flott og rank liten geitebukk, med liten sløyfe rundt halen som seg hør og bør:)Bokstavene kjøpte jeg for en slikk og en ingenting på Panduro. Etter 2 strøk med hvitmaling kantet jeg de med et stempel i fargen, Vintage Photo, for å gi de litt (falsk) patina. Fungerte fint:)På utgangsdøren vår henger det en krans som jeg liker å pynte etter årstid og høytid. Foreløpig er den ikke veldig julete, men jeg falt sånn for denne lille fuglen som jeg fant på Illums Bolighus i København at den nok får hovedrollen i lang tid....har man krone så har man krone....Neste pimpeprosjekt ble til for å gi litt julestemning til kjøkkenet. Utgangspunktet var en enkel svart plastkrans med lys i som jeg kjøpte på IKEA. Man ser det ikke på bildene, men jeg samlet først øverste del av ledningene ved å surre et silkebånd rundt (hvis ikke ser det rotete ut). Jeg kjøpte granbar på Plantasjen som jeg stakk inn i kransen og avsluttet ved å feste prismekroner under det hele.Jeg tøyser ikke - jeg blir oppriktig glad hver gang jeg går inn på kjøkkenet og ser "julekrans/lysekronen" min. Føler meg fryktelig kreativ (sier vel kanskje litt mer om kreativitetsnivået ellers:)

Det var det - sengen kaller....og i morgen er det jul (iallefall nesten). Hurra!!

Ha en nydelig 1. advent!

torsdag 26. november 2009

Mamma

Kjære mamma
Tusen, tusen takk- for absolutt alt
Alt jeg er eller kan håpe på å bli, er takket være min engel av en mor
- Abraham Lincoln


Takk for all gleden og kjærligheten.
Takk for at du var der da jeg tok mine første skritt og sa mine første ord.
Takk for at du formet ansiktet mitt med en million gode klemmer.
Takk for at du viste meg hvordan verden fungerer og hvordan jeg kunne finne min plass i den.
Takk for at du kjørte helt fra hytta til Vinstra for å lete etter den lille sprettballen jeg var så lei meg for å ha mistet.
Takk for at vi hadde åpne dører hjemme og at huset vårt alltid var fylt med venner.
Takk for at du var min trofaste sjåfør og for alle stedene du har kjørt meg.
Takk for at jeg aldri har måtte spille en kamp eller gått et renn uten deg heiende på sidelinjen.
Takk for at jeg alltid har følt meg varm, trygg og elsket.
Takk for all den gode maten du laget, og for at du pakket så mye omsorg og kjærlighet i matpakken min, dag ut og dag inn, år etter år.
Takk for at du alltid visste hva du skulle si, eller ikke si, for å trøste meg.
Takk for at du sa at jeg kunne klare hva som helst, om jeg bare trodde like mye på meg selv som du gjorde.
Takk for alle turene til hytta der du skjemte oss fullstendig bort hver eneste gang.
Takk for at du savnet meg hvis det hadde gått noen dager siden du så meg sist.
Takk for de nesten daglige samtalene på telefon. Hver gang noe skjer tenker jeg fortsatt at jeg må ringe deg..
Takk for at du tok imot M med åpne armer og at du behandlet og elsket han som om han skulle vært din egen sønn.
Takk for at du var verdens beste og kjærligste mormor for lille w.
Takk for at du var så positiv og glad selv etter at du ble syk, og for at du var så sikker på at du ville vinne.
Takk for den vanvittige styrken du viste da vi skjønte du ville dø, og for at du smilte og trøstet til det siste.
Takk for alt mamma! Jeg savner deg uendelig..

Mamma døde av brystkreft i sommer, bare 53 år gammel. Sorgen og savnet vil nok aldri forsvinne, men jeg håper den vil stilne litt etterhvert. Mamma var verdens varmeste, snilleste menneske og mitt store forbilde.

Ta vare på de du er glad i, og la de vite hva de betyr. Det er ingen selvfølge at man har de for alltid..

onsdag 25. november 2009

Tea Time

I går tok mine danske kolleger meg med til et fantastisk lite sted. Tesalongen Tea Time ligger i et lite kjellerlokale på Nørrebro, og når man kommer inn i de små stuene føles det litt som om man har reist tilbake til en annen tid.Tesalongen var fylt med gamle satengpolstrede sofaer, store gullspeil, små lekre interiørdetaljer, gamle bilder og med mat som var like innbydende for øyet som for ganen. De serverte alt fra hjemmebakte scones med lemon curd til sandwitcher og et vell av ulike kaker og cupcakes. Det var kjærlighet ved første blikk!Hvis du skal innom København anbefaler jeg veldig en liten tur innom. Salongen ligger i Birkegade 3, og er oppe hver dag til kl 18 bortsett fra mandager.

Ha en fin onsdag!

Foto: Tea Time

mandag 23. november 2009

København

I morgen tidlig setter jeg meg nok en gang på morgenflyet til København. Mesteparten av tiden vil gå med til møter, men jeg har passet på å få lagt inn litt shopping i timeplanen også....når sant skal sies har jeg lagt inn en detaljert shoppingrute med alle de viktigste butikkene markert i kartet på Blackberry'n min....her skal intet gås glipp av:)


                                                               Foto: Mikael Colville-Anderson
Jeg elsker København!

Nyt tirsdagen 

Himmelseng..

Tror jeg er litt i det romantiske hjørnet i dag. Jeg fikk iallefall plutselig et stort og brennende ønske om en himmelseng. Tenk å kunne våkne opp en søndag morgen med sin kjære i en seng som denne....eller denne.....eller denne eller denne..

Å, som jeg elsker himmelsenger!! Noen synes kanskje det blir litt mye - jeg synes det er akkurat passe! Har luftet det litt for M og han synes (mystisk nok) at det er helt greit. Hurra! *begynne å planlegge hvordan himmelsengen vår skal se ut*.... :)

Bilde 1: Homes and Gardens, Bilde 2: Living etc, Bilde 3: Marie Claire Maison, Bilde 4: Jared Fowler

Narvik

Svigerfamilien min eier et lite hus ikke langt fra Narvik, og for et par år siden var jeg så heldig at jeg ble tatt med på min aller første tur til Nord-Norge. Været var så som så og kleskoden innebar full regndress, gummistøvler og caps for å slippe å få piskende regn i øynene, men det spilte ingen rolle....jeg forelsket meg i vår nordligste landsdel fra første stund. Disse bildene tok jeg klokken 4 på natten mens vi fisket fra bryggen. Regnet stilnet for noen timer, fjellene og himmelen speilet seg i den blikkstille havoverflaten og plutselig svømte en diger nise forbi - helt magisk! Da jeg i tillegg fikk fisk var lykken total:)

 

Hvis noen skulle være i tvil om det så blir jeg med når som helst igjen altså:)

Ha en fin mandag

søndag 22. november 2009

Søndagskos

I dag feires det bursdag i den lille familien vår, og da må det så klart bakes. M ble som seg hør og bør vekket til nybakte rundstykker i dag, og med rørte jordbær ved siden av spiste vi oss litt uvelle alle tre:)
Jeg prøvde Sminesets nydelige oppskrift på dinner rolls og rundstykkene ble virkelig supergode (om jeg får si det selv:). Oppskriften finner du ved å skrolle litt ned på denne siden. Den eneste lille personlige vrien jeg la til var å toppe rundstykkene med litt smør og sesamfrø. En glitrende ide tenker sikkert du... vel det var ikke det. Frøene falt skjelvende av rundstykkene bare man så litt strengt på de, så nå ligger det sesamfrø stort sett rundt i hele leiligheten *holde seg til oppskriften fra nå av* :)Vi var på IKEA i går, og jeg er nå i full gang med å pimpe varene jeg kjøpte. Det sprayes og surres inn i bånd og det stikkes in granbar både her og der. Får lage en liten "pimt my IKEA-tråd" snart:)

Tror forresten jeg må fjerne forrige innlegg om lille w. Jeg trodde jeg skulle være komfortabel med å ha et såpass uskyldig bilde av han på bloggen, men jeg kjenner jeg synes det er litt ekkelt...tenk om noen kommer og tar han.....mammanevroser:)

Ha en nydelig søndag

lørdag 21. november 2009

Tips - Lagersalg Covent Garden

Neste lørdag starter Covent Gardens store kolleksjonssalg i Oslo. De har så utrolig mye fint at jeg nok ikke klarer å motstå å stikke snuten innom. Akk så mange fristelser...:)fredag 20. november 2009

Eye Candy

Få tar like vakre bilder som Polly Wreford. Eye Candy i ordets rette forstand. Se og nyt....
 

Fredag! Hurra! Den blir helt klart rolig - veeldig rolig! M og jeg var på gallamiddag i går i forbindelse med åpningen av et nytt hotell i Oslo. Underholdningen var strålende, maten god, stemningen høy og påfyllingen av vin hyppig ..... glad det er fredag i dag!

Nyt helgen

torsdag 19. november 2009

New Moon

I morgen er det premiere av Twilight-oppfølgeren New Moon. Jeg ble fullstendig bergtatt av både bøkene og filmen i sommer, og skal selvfølgelig også få med meg denne. Jeg skal ikke gå nærmere inn på det, men hvis du tror du ikke liker vampyr-kjærlighets-filmer er det allikevel plenty av grunner til å gå å se denne:

I rest my case:)

onsdag 18. november 2009

Girly girl

Jeg har noen ganger lurt litt på hvordan jeg ville innredet hjemmet mitt hvis det bare var for meg....Ville jeg malt gulvet hvitt og sovet som en prinsesse i rosa drømmesenger?

 

Ville jeg gått kledd i rosa tylldrømmer og sett ut slik når jeg sov?

 
... eller slik?Ville jeg ha satt av et helt rom til klesskap for å få plass til alle de fantastiske klærne jeg selvfølgelig ville hatt råd til siden det bare var meg?
Ville jeg kun spist cupcakes eller mat formet som små rosa mesterverk?Sannsynligvis ikke....
... men det hadde vært gøy for en dag:)

Bildecollage 1: We heart it, Bildecollage 2: Country Living og LivingEtc, Bildecollage 3 og 4: We heart it, Bildecollage 5: J.Crew Creative Director's hjem og Ebba von Sydows hjem, Bildecollage 6: Polly Wreford, Bildecollage 7: Kylie Lambard

tirsdag 17. november 2009

Blå elementer

Jeg synes de aller vakreste kjøkkenene er hvite med innslag av blå elementer. 

Mitt kjøkken er riktignok hvitt men det står litt dårlig til med de blå innslagene. En god del av ønskelisten min til jul er derfor farget lyseblå. Jeg ønsker meg veldig veldig en lyseblå Tolix krakk og flere lyseblå kopper fra Greengate.Når det er sagt hadde vel ikke et SMEG-kjøleskap eller en KitchenAid ødelagt kjøkkenet heller, men jeg tror ikke jeg skal trekke den alt for langt denne gang:).... men tenk så fint det hadde blitt...:)

mandag 16. november 2009

I wish ....

Årets julebordsesong nærmer seg med stormskritt! Jeg gleder meg stort og har et par nye antrekk hengende klare i skapet, men det skader vel ikke om å drømme litt om det perfekte julebordantrekket likevel.. 

                                           Kjole fra Fendi, 9676 NOK, fra net-a-porter.com
                                           Kåpe fra Kelly Ewing, 1750 NOK, fra coggles.com
                                           Pumps fra Steve Madden, 489 NOK, fra nordstrom.com
                                           Veske fra Chanel, ca 18.000
                                           Topaz øredobber, 1659 NOK, fra vivre.com

Litt sommerlig kanskje, men det får ikke hjelpe - jeg elsker det!
Polyvore.com kan man sette sammen sitt drømmeantrekk og velge fra øverste hylle. Farlig gøy, selv om antrekket jeg har satt sammen nok endte på en vel stiv pris...Men fint er det!

God mandag!