mandag 16. januar 2012

Le Kjøkken

Hei igjen! Da er vi vips godt ut i januar og jeg kjenner litt på at jeg vel burde lage et innlegg snart for å forhindre at bloggen min dør på trist og ulykksalig vis. Hvordan jeg klarte å lage et innlegg om dagen før er for meg et spørsmål det er klin umulig å besvare, men at blogging er et skikkelig overskuddsfenomen - det kan jeg bekrefte med en gang! Dessuten føler jeg vel litt at jeg har vist frem det meste i huset etter 2 år med blogging. Men så kom jeg på kjøkkenet! Ah, kjøkkenet har jeg jo nesten ikke vist frem! (Nå synes jeg forøvrig plutselig at ordet kjøkken er et ordentlig rart navn. Kjjjjøkken! Høres jo helt perverst ut. Og jeg som skal vise det frem og all ting. Bekymret!)

Kanskje ikke så rart jeg ikke har vist frem kjøkkenet vårt før egentlig. Det et hvitt, ganske så vanlig, helt ok og kunne fint vært enda større og hatt en enorm kjøkkenøy i midten hvis jeg kunne valgt helt selv. Men det kunne jeg ikke, så derfor har jeg valgt å fokusere på litt detaljer isteden som gjør kjøkkenet til vårt. Stikkord for hva jeg liker akkurat nå: Detaljer i sort og hvitt, prints, tavler, rene linjer, åpne løsninger og personlige duppeditter som gjør at ting ikke blir for sterilt.


På veggen inn til kjøkkenet henger to av yndlingsbildene mine tatt av den fantastiske fotografen Gregory Colbert. Bildene viser samspillet som kan oppstå mellom mennesker og dyr og er verken fotomanipulert eller bearbeidet i photoshop (Se fler av hans bilder Her). Bildene venter på riktige rammer, men siden jeg ikke er særlig tålmodig anlagt har jeg smokket dem opp på veggen i påvente av bedre tider.Litt organisert rot er bare fint, og så lenge ting står samlet, og aller helst oppi små kasser eller lignende, synes jeg det bare er koselig med litt ting på kjøkkenbenken. Burk nr. 2 rommer min gode hjemmelagde granola som er nydelig sammen med vaniljeyoghurt. Oppskriften finner du Her.


Musikk er viktig når man kokkelerer..


På kjøkkenbenken står også en av julens mest populære gaver. Kaffe er noe jeg vanligvis bare drikker på kaffebarer, og det har vel nesten aldri skjedd at jeg har brygget meg en kaffekopp hjemme alene. Men det var før denne kom i hus. Nå koser jeg meg med en nydelig kopp kaffe hver eneste kveld..


.. enten en espresso i en av de fine små, emaljerte espressokoppene jeg arvet etter oldeforeldrene mine.


..eller en deilig Cappuchino med, I must say, imponerende melkeskum til hjemmemaskin å være. Basis for begge deler er uansett kapslene med Decaffeinato Intenso. Perfekt for meg som er gravid, og perfekt for de som liker å kose seg med en kopp kaffe om kvelden og som allikevel er kravstore nok til å i tillegg ønske å sove om natten.


Og så selvfølgelig - enkelte element skal det jo godt la seg gjøre å ikke finne på et bloggkjøkken: Bokstaver, tavler og bilder festet med Washi tape er ikke akkurat banebrytende lenger, men fint likevel. Kalenderen som henger på tavlen er jeg blitt ganske avhengig av da den både er fin og samtidig holder styr på familiens aktiviteter hele uken. Det er fineste Fru Fly som har laget kalenderen, og du kan lese mer om den og laste den ned Her.


Helt til slutt, kjøkkenets aller fineste detaljer. Om Washi tape er mote og ikke personlig detalj, er iallefall motivene på bildene det. Og gladere kan man ikke bli enn å stadig kikke bort på verdens fineste Lille w og lillesøster in the making.


Det var det! Nå skal det jobbes litt til før undertegnede skal ned på Gevir og bli hårfin. Hverdagsluksus er aldri å forakte:)

Ha en herlig uke!

Klem A

8 kommentarer:

 1. I just ♥ your style!!!

  It looks perfect for me :-)

  Denise from Germany

  SvarSlett
 2. Så koselig med innlegg fra deg igjen. Kjempefine kjøkkenbilder og morsomt skrevet som alltid!:-) Håper du koser deg og nyter litt luksus hos frisøren.

  SvarSlett
 3. Kjøkkenet ditt er like vakkert som resten av huset :)

  Ha en fin kveld :)

  SvarSlett
 4. her var det mange fiiiine detaljer:)
  me like:)

  god ukestart!
  klem ellemell

  SvarSlett
 5. Har vel aldri vist frem kjøkkenet jeg heller når jeg tenker meg om.
  Tror det er noe med følelsen av mange ting plassert på et lite område som gjør at det ikke blir særlig bloggbart.
  Kanskje jeg skal gjøre som deg å vise noen detaljbilder:)
  Kjøkkenet deres så hvertfall veldig koselg ut :) :)
  Digget bildeserien med elefanten++.

  SvarSlett
 6. SÅ snygg blogg! Nu har du en ny läsare från Sverige vill jag lova!

  SvarSlett
 7. Du inspirerer meg stort, jeg blir rett og slett i godt humør av bildene og tankene dine. Du gir meg mange tips til et bedre liv!

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge inn en kommentar hos meg:)