fredag 20. mai 2011

When I am dead

Jeg jogger mye for tiden. Jeg jogger fordi det gjør meg glad og fordi det gir meg en herlig anledning til å bare la tankene fly og til å la lange arbeidsdager ristes ut av hode og kropp. Jeg jogger langs skogsstier som lukter våt jord, og jeg jogger langs grønne åkre med spirende blomster i grøftekantene og nysgjerrige hester bak innhengningene. Men enda viktigere - jeg jogger på veier som mamma har gått smilende på, som hun har syklet på eller som hun jogget på hun også. Så jeg tenker på henne. Alltid. Men aller mest når luften er ekstra frisk, når fargene er sterkest, eller når solen titter frem bak skyene. Da jogger jeg med mamma.

Etter noen kilometer jogger jeg forbi kirkegården der mamma ligger gravlagt. Jeg lurer alltid på om jeg skal jogge innom. Men jeg gjør det sjeldent. Fordi det gjør meg så uendelig trist. Fordi jeg ikke føler at det er der mamma er. Fordi jeg ikke orker tanken på å jogge videre og etterlate henne der. Jeg vil jo så mye heller ha henne med meg hele tiden.

Og så fant jeg denne:

DO NOT STAND ON MY GRAVE AND WEEP.
I AM NOT THERE, I DO NOT SLEEP.
I AM THE THOUSAND WINDS THAT BLOW,
I AM THE DIAMOND GLINTS ON SNOW.
I AM THE SUNLIGHT ON RIPENED GRAIN,
I AM THE GENTLE AUTUMN`S RAIN.
WHEN YOU AWAKEN IN THE MORNING`S HUSH,
I AM THE SWIFT UPLIFTING RUSH
OF QUIET BIRDS IN CIRCLED FLIGHT.
I AM THE STARS THAT SHINE AT NIGHT.
DO NOT STAND AT MY GRAVE AND CRY,
I AM NOT THERE, I DID NOT DIE.


Christina Rossetti

Snart 2 år siden nå. Som jeg savner deg!

9 kommentarer:

 1. Det er så vondt!!
  Det går ikke en dag uten jeg savner far:)
  Og for et nydelig dikt!!

  Ønsker deg en flott helg.
  Klem:)

  SvarSlett
 2. Jeg kjenner meg så igjen. Jeg er ikke så ofte på graven til mamma jeg heller. Både fordi jeg bor et stykke unna og fordi jeg tenker litt det samme som deg.

  Jeg kjenner savnet etter henne. For meg er det ett år siden mamma døde nå. Men jeg tenker på henne hver dag og skulle så veldig gjerne hatt henne hos oss mange år til.

  Ønsker deg en fin dag og en fin sommer. Jeg har sluttet å blogge, men ønsket bare å legge igjen en kommentar hos deg:)

  Klem W

  SvarSlett
 3. Så utrolig flott skrevet! Jeg kjente at tårene presset på her jeg sitter.

  Ønsker deg en riktig fin helg!
  /Christine

  SvarSlett
 4. Dette diktet har eg også nær hjertet mitt. Var på fjellet på treningstur i formiddag, og pappa var der saman med meg. Eg kan snakke med han, og eg føler nærheit og ro. På kyrkjegarden får eg aldri den same følelsen. Har er ikkje der. Han er i vinden, i lyngen, i vatnet som klukkar i grova. Han er over alt rundt meg. Akkurat slik som din mamma er rundt deg...

  Beste klemmen,
  E

  SvarSlett
 5. UTrolig flott skrevet! Klarer ikke å sette meg inn i smerten du føler, men du skal vite at jeg føler med deg.

  Klem

  SvarSlett
 6. Vi sørger alle på vår egen måte og alt er riktig. Jeg er veldig nær moren din når jeg er på graven. Da prater jeg med henne og gråter ofte en skvett. Savner henne så utrolig vet du. At du finner henne overalt i det som er rundt deg er også riktig. Hun er jo med oss hele tiden. Nydelig dikt.
  Takk også for en flott 17 Mai som du stelte til for familien din.
  Stor klem til deg fra tante.

  SvarSlett
 7. Takk for at du skriver rett fra hjertet..ja er ikke lett å miste de vi er glad i.Godt vi har minnene og at vi har sjelen deres rundt oss.Jeg strevde veldig med sorg over at jeg ikke fikk tatt farvel med min far.jeg har fått kontakt med han gjennom en åndelig dame.Helt fantastisk opplevelse ,nå har jeg fått mer ro og vet at han er rundt meg og passer på meg.....god sommer og se lyst på livet...:)

  SvarSlett
 8. Så vakkert skrevet og så fint dikt som fikk tårene til å komme hos meg. Føler med deg i savnet etter mammaen din. Håper uken din blir fin, og at den bringer mange gode øyeblikk sammen med den fine lille familien din, eller andre mennesker du er glad i. Klem

  SvarSlett
 9. Du skriver så godt, så vakkert og vondt... Diktet er helt nydelig og fikk meg til å felle noen tårer. Kan bare forestille meg hvordan det er å savne noen som står meg så nært, jeg føler sånn med deg. God klem

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge inn en kommentar hos meg:)