fredag 30. april 2010

Dilemma

Jeg har i det siste lekt stadig mer med tanken på å skifte ut spisestuemøblementet vårt. Men hvilke stoler skal man egentlig velge? Det evige dilemma - stoler skal man jo ha en stund, og helst skal man også være såre fornøyd med valget like lenge! Foreløpig har jeg virret mellom Tolix og Eames og slett ikke klart å bestemme meg. Men etter en ekstra kikk i inspirasjonsmappen min fikk jeg derimot uventet hjelp.

Kirsten Visdal som er innehaver av den fantastiske lille butikken Kvist på Majorstuen, bygget i 2003 ut huset sitt med et vakkert lite tilbygg på 65 m2. I det hvitmalte tilbygget er det 5 meter under himlingen og vinduer fra gulv til tak, og bildene fra rommet har gått sin seiersgang rundt i Blogglandia. Og det med rette. De store vinduene inviterer naturen inn i rommet, vegger og tak er kledd i glattkantet panel hvor strukturen skinner igjennom, og tregulvet er laget av hvitmalt solid plank med varmekabler under. Midt i rommet troner en enorm peis i ubehandlet murpuss, og en flere meter høy vedstabel er plassert i en egen nisje ved siden av. Resultatet er lunt og varmt og rustikt, og ganske så fantastisk synes jeg. Men nå må jeg komme meg til saken (jeg skriver meg som vanlig bort:)

Dette innlegget skulle jo handle om det vanskelige stol-valget (oi - spennende?). Bilder fra Kirstens spisestue i påbygget gjennom de siste 2 årene ga meg derimot oversiktsbildet jeg trengte for å bestemme meg. Det viser seg nemlig at Visdal har hatt akkurat like vanskelig for å bestemme seg for stoler som undertegnede. Hennes fantastiske spisestuebord (som jeg må prøve å finne et ikke altfor ulikt alternativ til) har i løpet av de siste 2 årene vært flankert av både:

Tolix-stoler i ubehandlet metall

.. Hvite Tolix-stoler  


.. og hvite Eames stoler  Easy peasy - det blir jo Eames

.. og kanskje en liten Tolix på hjørnet (lenge leve ubesluttsomheten:)

God helg, og tusen takk for kommentarene jeg har fått i det siste. De gjør meg veldig glad:)

6 kommentarer:

 1. Tror jeg skal ha en kombinansjon av de to jeg:)
  Ha en super helg.

  Klem Tonje

  SvarSlett
 2. Helt enig. Eams ville jeg også gått for :)
  God helg

  SvarSlett
 3. også skulle det jo være en e inni der ;)

  SvarSlett
 4. Helt enig, jeg liker Eames mye bedre enn Tolix. Jeg synes Tolix er kult nå, men jeg kommer nok til å bli lei dem om en stund. Eames tror jeg er mye med tidløse og lar seg kombinerer med mye mer synes jeg! Ha en flott helg!:) Klem H

  SvarSlett
 5. Forstår godt at du har vært i tvil:) Er jo ikke alltid så lett å bestemme seg! Men jeg støtter valget ditt:)
  Kanskje ikke så rart, siden vi selv har fire hvite eames stoler:) Men jeg skulle gjerne supplert med enten en eames med sider (husker ikke hva den heter, og gidder ikke å sjekke) eller en hvit tolix til å ha på enden:) Men egentlig er det ikke et poeng, når minstemann om kort tid skal ha stolen sin der:) Mao. trenger vi et større bord, slik at jeg har plass til mer enn seks stoler:)

  Ha en herlig helg!:)

  SvarSlett
 6. Hei du:)

  I og med at jeg har begge to, kan jeg i allefall trygt skrive under på at de lar seg kombinere:)
  Jeg kjøpte 6 hvite eames for 4 år siden, og har tenkt at jeg jo kunne kjøpe 2 til senere...
  I stedet kjøpte jeg 2 galvaniserte Tolix i sommer, og angrer IKKE på det:)
  Tror aldri jeg blir lei eamsen, og sittekomforten er det få stoler som slår!
  Husker min svigermor lo av meg da jag hadde kjøpt plaststol til 1600,- stk. Men da hun satt seg på den sa hun ingenting;

  Og du, jeg måtte smile når du utnevnte meg til interiør-guru:)
  Vet ikke helt om jeg kan leve opp til det, men blir jo fristet til å legge det til på CV´n min, hihi:)

  Nyt helgen min venn:)
  Klem Kjersti

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge inn en kommentar hos meg:)