lørdag 10. april 2010

Årets beste dag

For meg er julaften, påskeaften og bursdager flotte og lykkelige dager. Årets aller beste dag er allikevel akkurat denne. Denne første lørdagen i året der du kan gå ut i lette sko og la jakken henge over vesken. Denne dagen da du kjenner solen varme deg i ansiktet for aller første gang på laang tid og dagen da du må ta frem solbrillene for første gang, men slett ikke den siste. Denne dagen er jo nemlig selve startskuddet for solbrillesesongen!


Den aller viktigste årsaken til at jeg kårer denne til årets beste dag er allikevel menneskene som gjør den så bra. Dette er dagen nordmennene kommer ut av hulen sin. Vi smiler mer, ler mer, går mer, nyter mer, og jeg er ganske sikker på at det utvekles flere kjærlighetserklæringer enn vanlig. Energilagrene fylles i takt med solstrålene som treffer oss, og våren og sommeren vi har foran oss virker uendelig lang.


I dag skal vi gjøre som vi alltid gjør denne dagen. Ta på oss lette sko (som gjør at man kjenner steinene på bakken igjennom bare bittelitt - et sikkert vårtegn:) og solbriller, tusle ned til Grünerløkka, nyte livet, menneskene og de blomstrete bodene, ta en kaffe på en av fortauskafèene og tusle videre til Aker Brygge der venner og et glass hvitvin venter. Jeg elsker å bare sitte og se på glade mennesker, og dette er helt klart dagen da jeg bør se noen. Det virker alltid som om hele Norge er på Aker Brygge slike dager - smilende! 


I går hadde jeg en liten koseettermiddag for meg selv. Jeg var i Sverige en tur, shoppet litt, tok hudpleie, fant meg en liten restaurant hvor jeg spiste en liten middag for meg selv mens jeg leste svenske Elle, og kjøpte meg jordbær til dessert som jeg spiste i solen med bena dinglende fra bryggekanten. Noen ganger er jeg ganske flink til å kose meg:)


Nå skal vi ut! Håper du nyter dagen du også!!

:)

Bilder fra We heart it

4 kommentarer:

 1. Takk for sprudlende og positive ord fra deg. Er helt enig med deg, det er noe helt spesielt med den første ordentlige vårdagen. Har funnet frem tøyskoene selv, og kan knapt vente med å rusle nedover Bogstadveien og se på smilende Oslofolk. Ha en herlig dag!

  SvarSlett
 2. For et fint og positivt innlegg! Med vakre bilder:)Slike dager er fantastiske! Og bare tanken på at vi har mange måneder med sol og varme foran oss, gjør godt langt inn i sjelen! Jeg er ikke noe vintermenneske. Føler meg grå, trist og ikke særlig blid. Så jeg ønsker virkelig våren varmt velkommen! De siste dagene har vi vært masse ute, og det føles så godt!
  Kan godt tenke meg at Oslo er et flott sted en slik dag! Det er så gøy å bare sitte og se på mennesker!
  Vi tilbringer dagen hos foreldrene mine. De bor i ei bittelita bygd, så her er det ikke så mange mennesker å se på:) Men det er masse natur og frisk luft! Mennene i familien jobber med neste års vedlager, mens kvinner og barn snart skal ut og spasere litt:)
  Ha en strålende dag!

  SvarSlett
 3. Herlig innlegg! Og jeg er så enig, så enig! Vi har nettopp vært og spasert en tur med tvillingene nå, med tøyskoene på ;)

  Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 4. Herlig innlegg:D Jeg er så enig, så enig:D

  Ha ei kjempe fin helg!

  Silje

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge inn en kommentar hos meg:)