lørdag 22. januar 2011

Ferdig bildevegg

Noen prosjekt tar litt lenger tid å ferdigstille en andre. Bildeveggen inne på gjesterommet er mildest talt et slikt prosjekt. Jeg har grublet og grublet på noe så uviktig som i hvilken formasjon bildene skulle henge på veggen, og bildene har stadig ligget i ulike grupperinger på gulvet mens jeg har tittet kritisk ned på de og vurdert pros og cons. Så fikk jeg hjelp av dere (takk!), og i løpet av noen hyggelige timer med vater, målebånd, saks og papir hadde jeg en ferdig bildevegg foran meg. Dog med papirbilder istedenfor vanlige bilder.

Det er godt mulig dette er noe alle vet, men når man henger opp en bildevegg er det lurt å lage maler av bildene i papir først og markere hvor opphenget på bildet er på papiret. På den måten kan man ganske enkelt henge opp papirbildene med teip og leke seg fram til man er fornøyd med papirbildeveggen, slå inn spiker der det er markert at opphenget på bildet er, og så fjerne alt papir. På den måten er det bare å henge bildene rett opp i riktig formasjon uten at man risikerer en masse unødvendige spikerhull i veggen.


Nå er det jo slik at et ferdig prosjekt gjerne blir en grobunn for mange nye prosjekt, og dette er selvfølgelig ikke noe unntak. Nå som bildeveggen endelig er oppe har jeg nemlig lyst til å gjøre veggen om til en fondvegg. Enten ved å male den i en helmatt grå-beige-blå-lilla farge (viktig å være presis) eller ved å tapetsere den med en lekker tapet. Dessuten har jeg lyst til å bytte ut alle de hvite putene med puter i ulike farger.


Jeg er med andre ord på grublern igjen. Et typisk uhelbredelig case!

Ha en herlig lørdag:)

8 kommentarer:

 1. kjempestilig bildevegg, det gjorde seg med litt ulike rammer, ikke bare alt i svart som jeg selv mest sannsynligvis hadde gjort ;-)

  Spennende å se hva du gjør med veggen, blir den malt eller blir den tapesert?

  SvarSlett
 2. veggen ble veldig stilig synes jeg- likte så godt det svarte bilder i midten:)

  blir fote sånn, at man har lyst å gjøre mer eller annerledees når man først er ferdig.. spennende og se hva du ender opp med å gjøre:)

  fin lørdag!
  klem ellemell

  SvarSlett
 3. Kjempe fint ble det:) Holder selv på med en bildevegg, men det er jo et langvarig prosjekt;) Artig at du har brukt forskjellige rammer også:)

  SvarSlett
 4. :) Det blei fint! Du skulle vore her og psyka opp meg også, starta i veka, men så tok plutseleg arbeidet ein pause... ;) Må ha fleire rammer også.

  Nyt helga!
  Klem E :)

  SvarSlett
 5. Kjempefin bildevegg!
  Angående å ta valg, selv "små" som dette er jeg håpløs på..totalt virrete. Den ene avgjørelsen medfører andre valg..så har du det..kaos i hue! Hehe
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 6. Så fint det ble :-) Typisk at det som begynner som et lite prosjekt fører med seg nye, som igjen fører til et nytt. Så blir man aldri ferdig. Vi tok over et gammelt hus for ganske nøyaktig ett år siden, som vi bare skulle male littegrann. Vips, så hadde vi nytt kjøkken, nye farger på vegger i alle rom, og nytt gulv.. Hehe..

  Men så lenge det er gøy å drive med er det jo bare positivt. Finnes da verre ting å finne på, liksom :-P

  Ha en fortsatt god helg!

  SvarSlett
 7. Blev jättesnyggt! Smart med pappersbilderna, jag är på g med att modifiera vår fotovägg så jag tar till mig tipset!

  kram Mia

  SvarSlett
 8. Veggen din ble kjempefin, og den hadde absolutt gjort seg som en fondvegg. Gi beskjed når du finner den fargen du snakker om, for jeg er overbevist om at det er den jeg er ute etter også :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge inn en kommentar hos meg:)