lørdag 7. august 2010

Gjesterom

Når man har bodd i en liten byleilighet i mange år føles det veldig luksus å plutselig ha ekstra rom i huset som man kan gjøre hva man vil med. Ved siden av stuen vår har vi et slikt rom, og jeg har i de siste dagene kost meg stort med å innrede rommet til gjesterom/leserom. Rommet mangler både hyller og lamper, men nærmer seg veldig ferdig og jeg er glad!


Aller mest glad er jeg for at vi endelig fikk plass til det runde mahognybordet med løveføtter. Mamma og pappa hadde det i spisestuen tidligere, men i de siste årene har det stått og støvet ned på et lager. Da vi hentet bordet fra lageret for noen uker siden hadde den ene bordplaten blitt fulllstendig ødelagt, men jeg hadde ikke lyst til å gi opp det vakre bordet som har prydet norske hjem siden slutten av 1800-tallet. Jeg bestemte meg for å gjøre om spisebordet til et konsollbord, og etter litt saging og spikring pryder det igjen et norsk hjem - Mitt:)


Jeg har forøvrig ønsket meg denne dagsengen fra Ikea lenge, og det var en svært fornøyd knott som kom hjem fra hytta med en dagseng i hengeren etter en snartur innom Ikea på veien hjem. Vi kom hjem ved 23-tiden på kvelden og etter drøye 2 timer, 1 vinflaske og 1 godtepose senere, stod herligheten på plass med puter og saueskinn og det hele:) Glad ble jeg også da jeg kikket gjennom boden vår og fant det nydelige gamle hekleteppet etter oldemor. Skulle ønske hun hadde sett ansiktsutrykket mitt da jeg fant det. Tror hun også hadde blitt glad:)


I andre enden av rommet står mammas piano, vel nå er det vel mitt piano. Jeg tok pianotimer da jeg var yngre, og noen få stykker sitter vel fortsatt i fingrene, men jeg er skikkelig rusten. Nå vurderer jeg veldig å få stemt pianoet, slik at jeg igjen kan sitte og klunke på pianoet og kose meg. Jeg har aldri vært veldig flink, men gleden ved å få til en sang og å skape musikk ved å bevege fingrene,- den kjennes magisk uansett.


Gjesterommet/leserommet har selvfølgelig de obligatoriske bokhyllene. Aller mest glad er jeg for at alle fotoalbumene er hentet opp fra boden og nå står lett tilgjengelig. Jeg går gjennom et fotoalbum nesten hver kveld og veksler mellom å smile, le og bli veldig veldig flau:)


På den siste veggen fikk vi plass til skjenken vi tidligere hadde på soverommet. Foreløpig i hvertfall. Litt usikker på hvor godt den passer inn i rommet, men frem til jeg finner på noe bedre skal de få stå der og passe på tingene mine.


En ting jeg derimot aldri vil kvitte meg med er denne oljelampen. Den prydet nattbordet til mamma da hun var liten og skal få lov til å få et nytt liv her hos oss så lenge den ønsker.


Nå er det filmkveld. Vi skal se Shutter Island og jeg gleder meg. Det er år og dag siden vi har ligget rett ut og kost oss med en bra film. Er liksom ikke tid til det på sommeren.
I kveld er det tid. Hurra!

Nyt kvelden!

7 kommentarer:

 1. Nyyydelig!!!! Så flink du er.
  Nyyyt lørdagskvelden.
  Klem Marie :)

  SvarSlett
 2. Så nettopp kommentaren din jeg og ville bare svare deg på hva jeg gjør med bildene mine. Til nå bruker jeg kun bilderedigeringen til Picasa som du kan laste gratis ned fra nett. Nå tar jeg bare bilder manuelt og kan få lysere bilder slik, men bruker også en funsksjon som heter "glød" og ligger under "effekter" i Picasa. Som lysner bildene veldig fint. "Metning" og "fargetone" bruker jeg også for å få en mere grå/antik følelse over bildene.
  Når jeg får tid ønsker jeg å sette meg mere inn i Photoshop, som jeg til nå bare bruker til å legge til signatur, skrift og og farvebokser på bildene.
  Til nå holder Picasa i massevis. Det er bare å spørre hvis du lurer på noe mer når du prøver deg frem :)

  Klem

  SvarSlett
 3. Hei:)
  Så utrolig deilig å få et ekstra rom! ble jo kjempestilig med et konsollbord- likte stilen på soverommet! og den sengen er jo bare nydelig. Praktisk at den kan bli dobbelseng også:)

  klem ellemell

  SvarSlett
 4. Nydeleg rom! Akkurat slik som eit godt rom skal vere! Vakkert, praktisk, og med rom for minner...

  Ha ein flott søndag!
  God klem frå Elin :)

  SvarSlett
 5. Så fantastisk å ha et slikt rom:) Både for å trekke seg tilbake , men også ha gjester:)
  Klem!

  SvarSlett
 6. Dette ble jo kjempe flott:D Så utrolig kosli, spesielt med alle de spesielle tingene:)

  SvarSlett
 7. Herlig å se det gamle spisebordet på den måten. NYDELIG. Terrassen ser også veldig koselig ut. Gleder meg til å se det. Klem fra tanta

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge inn en kommentar hos meg:)