torsdag 10. februar 2011

Stuen

I dag er turen kommet til å vise litt stuebilder. Jeg liker i grunn stuen vår veldig godt. Aller best liker jeg nok at den har en fin balanse mellom mørkt og lyst og at stuen er både myk og stram på samme tid. Da vi kjøpte møblene for noen år siden valgte vi klassike møbler som både var myke og komfortable men som også måtte kunne overleve et hvert angrep fra den unge håpefulle. Du vet han som gjerne løper rundt med leverpostei på fingrene og en bil i hånden som han gjerne bruker som hammer...

I tillegg er jeg fortsatt skikkelig fornøyd med gulvet som vi slipte ned og hvitoljet i sommer (les, vi leide inn noen til å gjøre det for oss - vi er ikke så flinkiser). Inntrykket i stuen ble helt annerledes da den litt gulaktige parketten forsvant og det herlige hvitlaserte trefargen kom frem.


Jeg har en forkjærlighet for å bruke litt orientalske elementer i interiøret. Lykter, lysfat, puter og lignende. Foreløpig er det store fatet mitt vinterlig med litt kongler, men snart skal vinteren byttes ut med vårlige rosa blomsterlykter. Men alt til sin tid. Foreløpig har en ingen hast med å bytte ut det vakre vinterlandskapet ute eller de mørke innekveldene med telys i hver krik og krok.Den hvite pidestallen har fått seg et strøk med min nye yndlingsfarge, varm lin. Jeg kjøpte opprinnelig først en Hortensia og puttet oppi vinkjøleren, men følte at det var helt feil. Inntrykket i stuen ble plutselig så prangende og voksent liksom. Veldig rart for jeg elsker jo egentlig Hortensia. Isteden plantet jeg to bittesmå vårblomster oppi og dyttet en krans av eucalyptus litt ned i jorden. Det høres rart ut, men det ble fint. Litt som når du ser den første blåveisen om sommeren. Og prangende kan iallefall ingen si de er:)Kurven fra Home & Cottage samler til daglig det som virker som en million Brio togskinner. Når knert er i seng og jeg har gjester pleier jeg ganske enkelt å snu kurven og bruke den som et lite avlastningsbord isteden. Som regel legger jeg fine bøker på. Denne gangen ble det en god haug magasiner isteden:)Det var det. Nå er jeg snart gjennom alle rommene i huset. Hva i all verden skal jeg blogge om nå? :)

Ha en herlig torsdag!!

9 kommentarer:

 1. Kjempefin stue du har...ja jeg og liker litt orientalske innspill i interiøret...
  ha en kooos dag
  klemklem

  SvarSlett
 2. Så kjempe koselig og gjennomført stue dere har... lekker
  Liker også orientalske innspill, men finner som regel aldri det jeg drømmer om.
  Ha en fin dag
  klem

  SvarSlett
 3. lekkert! utrolig koselig og gjennomført. skjønner godt at du liker stuen din! det gjør jeg også:)

  Ønsker deg en gooo dag!
  Klem

  SvarSlett
 4. Nydeleg hos deg! Så gjennomført!

  Klem E :)

  SvarSlett
 5. For en fantastisk fin stue du har! Jeg kunne flyttet rett inn :D

  SvarSlett
 6. jeg har sagt det før og sier det igjen, jeg digger stuen din. Så utrolig lekker og gjennomført.

  SvarSlett
 7. God kveld :)

  Nå har jeg vandret rundt i bloggen din og tittet litt :) Likte den kjempegodt, så jeg følger deg videre og kommer snart igjen :)

  Takk for titten :)

  Ha en fortsatt fin kveld!

  ~ Beate ~

  SvarSlett
 8. Hei ! Vi tenker også å slipe ned eikeparketten og hvitlasere eller olje gulvet. Hva heter fargen deres ? Var akkurat noe slikt jeg tenkte meg ;) Nydelig stue du har !! Ha en fin dag !

  SvarSlett
 9. Hvilken farge har du på veggen i spisestuen?

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge inn en kommentar hos meg:)