søndag 29. november 2009

Julepimping

Tenk at det er 1. advent i morgen! Julen kommer alltid litt bardus på synes jeg, men etter et lite minijuleverksted hvor jeg har pimpet både det ene og det andre er jeg da litt forberedt iallefall!For meg er 1. advent hellig. Å henge opp julestjernen eller å sette på julemusikk før 1. advent er med andre ord strrengt forbudt! En liten halmbukk, noen små reinsdyr, en amaryllis og noen julebokstaver har derimot sluppet gjennom nåløyet og pryder allerede det lille bordet i gangen vår.Halmbukken kjøpte jeg på IKEA og var første offer for en julefantast med pimping på agendaen. Jeg møtte en kjær venninne rett før jeg skulle sette igang og hun synes det var en skam å forgripe seg på den naturlige lille halmbukken. Jeg kjente det stakk litt i samvittigheten, men spray og nytt silkebånd var allerede kjøpt inn så pimpelysten vant ganske lett:) Etter 3 strøk med spraymaling og et nytt bånd kunne denne staute hvite halmbukken tusle fornøyd inn til plassen sin under bordet i gangen....ble så fin atte :)Flott og rank liten geitebukk, med liten sløyfe rundt halen som seg hør og bør:)Bokstavene kjøpte jeg for en slikk og en ingenting på Panduro. Etter 2 strøk med hvitmaling kantet jeg de med et stempel i fargen, Vintage Photo, for å gi de litt (falsk) patina. Fungerte fint:)På utgangsdøren vår henger det en krans som jeg liker å pynte etter årstid og høytid. Foreløpig er den ikke veldig julete, men jeg falt sånn for denne lille fuglen som jeg fant på Illums Bolighus i København at den nok får hovedrollen i lang tid....har man krone så har man krone....Neste pimpeprosjekt ble til for å gi litt julestemning til kjøkkenet. Utgangspunktet var en enkel svart plastkrans med lys i som jeg kjøpte på IKEA. Man ser det ikke på bildene, men jeg samlet først øverste del av ledningene ved å surre et silkebånd rundt (hvis ikke ser det rotete ut). Jeg kjøpte granbar på Plantasjen som jeg stakk inn i kransen og avsluttet ved å feste prismekroner under det hele.Jeg tøyser ikke - jeg blir oppriktig glad hver gang jeg går inn på kjøkkenet og ser "julekrans/lysekronen" min. Føler meg fryktelig kreativ (sier vel kanskje litt mer om kreativitetsnivået ellers:)

Det var det - sengen kaller....og i morgen er det jul (iallefall nesten). Hurra!!

Ha en nydelig 1. advent!

5 kommentarer:

 1. Den kransen syntes jeg var kjempe fin. Jeg hadde nok aldri kommet på en slik ide. Så det sier litt om min kreativitet også :)
  Klem

  SvarSlett
 2. Jeg har gått glipp av flere utrolig fine innlegg ser jeg, så nå har jeg lagt meg på bloggrollen min. For du har en fantastisk smak, skriver så fint og har flotte bilder. Gleder meg til å følge deg videre. Klem Heidi

  SvarSlett
 3. Hei Anita! Har begynt å følge bloggen din etter at jeg fant linken hos Lenes lykke... Hvordan går det? Vi har flyttet inn, og da er det greit å lese hva andre gjør og stjele litt ideer, hi hi. Håper du ikke har noe i mot det! Vi snakkes:)
  Klem

  SvarSlett
 4. Uff, føler meg litt forytinntatt kjenner jeg! Den bukken ble jo riktig så fin, og bærer fortsatt preg av det 'gameldagse' jeg liker så godt! Er jo selvfølgelig fullstendig klar over at ikke alle liker det tradisjonelle,så mer for meg en bukk med glitrende sølvsløyfe ( husk rosa-malt rådyr fra verksted ;))! Kransen på kjøkkenet lyser fint fra utsiden har jeg observert, veldig fint!
  Else Christine

  SvarSlett
 5. Tusen takk for hyggelige kommentarer! Føles rart og hyggelig at noen ønsker å følge med på mine ymse hverdagsbetraktninger:) Gjør meg glad!

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge inn en kommentar hos meg:)