torsdag 31. mars 2011

Uteplass, Bergen og hytta


Noen vil kanskje føle at overskriften bærer preg av at dette innlegget er rene og skjære oppsamlingsheatet, og Noen vil selvfølgelig ha fullstendig rett!  Lange overskrifter og oppsamlinsheat er nemlig beste og igrunn eneste løsning når man ikke får seg til å blogge mer enn en til to ganger i uken og samtidig har mye på hjertet. Og det har altså som regel jeg. Akkurat som om noen kunne være i tvil om det..:)

Jeg planlegger uteplass. At snøen har falt tett i hele dag og at visere menn enn meg spår at det vil falle minst 20 cm i natt, velger jeg med andre ord å se glatt bort fra. Kall det gjerne et rent overlevelseinstinkt. Jeg lar rett og slett andre bekymre seg over vinteren som plutselig kom igjen, og drømmer meg isteden bort godt beskyttet av fornektelsens herlige slør.

Jeg drømmer om å trylle den store terrassen vi har på oversiden av huset om til en eksotisk oase..


..og det verste er jo at det slett ikke ser så vanskelig ut en gang. De fleste elementene som er brukt her har jeg jo allerede stående rundt omkring i huset i dag (krible krible!..)


..Jeg trenger naturligvis en ny stråhatt..


..og sjøutsikt. Haha, I wish. Men stilen på bildet er upåklagelig. Må bare bytte ut stråhatten og Corona'en med en flagrende kjole og en drink først.


Denne terrassen tilhører huset som ble kåret til Norges nest vakreste bolig i fjor. Herlig lun og rustikk på en gang.


Og denne fantastiske terrassen gjorde at det var like før jeg meldte meg på Tid for hjem. Noen som så episoden der de tryllet en kjedelig bakgårdshage om til tidenes mest fantastiske oase? Vi snakker hjemmesnekrede møbler, tunge betongbord, en herlig peis, en enorm rund sunbed, vannspeil, fossefall, blomster i alle farger og former, og en dypt missunnelig A i sofakroken...

..jeg trenger hjelp..


Enkelt men superfint! Skal vi gå for vanlige rottingmøbler eller blir det for kjedelig? Gruble gruble..


Og så var det Bergen da som selvfølgelig ikke har noe som helst med min kommende uteplass å gjøre. Men jeg syntes liksom ikke jeg kunne skrive et innlegg uten å nevne at det var like før jeg gjorde vestlending av meg i går. Igjen. 2 ganger på 2 uker. Dette begynner å bli skummelt!

Men Bergen viste seg fra en helt fantastisk side i går. Så herlig at jeg faktisk måtte ta bilde med Ipoden min ut av flyvinduet. Vi snakker med andre ord ikke om stor fotokunst, men synet av de kritthvite viddene, den blå skyfrie himmelen, de høye snødekte fjell, alle øyene og fjordene og Bergen som lå der nede midt blandt det hele badet i sol, måtte bare foreviges. And so I did:)
Nå pakkes de siste bagene og skiene ligger allerede klare i skiboksen. I morgen tidlig bærer det nemlig av sted i til hytta. Med lite snø på fjellet og spådommer om mange og varme grader fremover, tør vi ikke vente til påsken med å reise opp. Ikke hvis vi skal ha noe ønske om å få stått noe mer på ski ihvertfall. Men det skal vi til helgen. Hurra!! :)

God helg!!

Klerm A

5 kommentarer:

 1. Mye fin inspirasjon der altså!! Drømmer om ny, fresh uteplass(er) jeg også... Aller helst skulle man hatt overbygg, slik at alle puter og madrasser kunne ligge ute dag ut og dag inn. For tekstilene gjør jo så mye!! Men det ustabile været her til lands gjør det jo klin umulig for oss estetikere uten tak over uteplassen... Kanskje solseil er tingen?! Gleder meg til å se dine sommerbilder etter hvert - du har så utrolig god smak, og jeg liker hjemmet ditt såå godt.:)

  Kose dere på hytta!

  Pernille

  Og ps: "oppsummeringsinnlegg" er fint, det;)

  SvarSlett
 2. Så mange flott inspirasjonsbilder til uteplassen:)

  Ønsker deg en super fredag:)

  SvarSlett
 3. Elsker oppsummeringsinnlegg- mye godis på en gang :) Jeg holder også på å planlegge uteplassen, selv om den er liten og skyggefull, så har jeg STORE planer for den! Det blir gøy..om jeg noen gang kommer rundt til det!

  Ellers har jeg gitt deg en award! Vet ikke om du "driver med slikt", men den er nå uansett velfortjent!

  God tur på hytten, kos dere masse.

  SvarSlett
 4. Liker de lange innleggene dine, jeg:)
  Og for noen herlige inspirasjonsbilder!!!!
  Som jeg drømmer om å gjøre den kjedelige terrassen vår om til et slikt sted!
  Man jeg innser vel at verken tid, kreativitet eller penger strekker helt til...
  Men noe skal iallfall gjøres!:)

  Gleder meg til å se hva du får ut av deres terrasse!
  Tipper det blir bra!

  Ha en herlig helg på hytta!
  Klem!

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge inn en kommentar hos meg:)