mandag 3. desember 2012

Julestemning

Fine juletid.

Det viser seg kanskje ikke så overraskende for noen at permisjon og førjulsstemning er en aldeles strålende kombinasjon. Vanligvis pleier en 3. desember-dag å fortone seg noe slikt som dette: Stå opp grytidlig en iskald morgen. Synes synd på seg selv siden det er så tidlig, mørkt og kaldt. Vekke lille w og synes synd på han siden det er så tidlig, mørkt og kaldt. Levere i barnehage, køe inn til byen og snike meg inn på kontoret med dårlig samvittighet for å være sent ute, stresse fra møte til møte, køe hjem og ha dårlig samvittighet for å være blant de siste som henter i barnehagen, og tusle hjem med poden i tussende mørke. Med enda litt mer dårlig samvittighet.


Denne 3. desember-dagen startet en god stund etter at solen hadde stått opp, og ble tilbragt med verdens søteste nabojenter med avkom, julemusikk, lunsj, kake, og kopp etter kopp med kaffe. Lille w var blant de første som ble hentet i barnehagen, og jammen var det ikke fortsatt lyst da vi tuslet hjem også. Resultatet av disse finfine kombinasjonsfaktorene kan ikke kalles annet enn ørlite julerus.


Å forveksle julerus med julebrus er forøvrig slett ikke helt skivebom. Permisjons-julerus føles nemlig både søt og brusende, og fører med seg høy julestemningsfaktor, julepynting og nynning til julesanger med særs variert kvalitet og stor innlevelse.


I takt med den økte julestemningen blir huset stadig mer pyntet. Julekuler får flotte seg litt både her og der, stjernene skinner i vinduene, reisdyret titter frem bak hjørnet, svibler er kjøpt inn i hopetall, og lysslynger gir lys i mørket både ute og inne.


Happy lights lysslyngen som snart finnes i hvert eneste norske hjem, har i anledning to vennemiddager på rad her hjemme, fått lov til å være stjernen i en borddekortasjon flankert av litt trollhassel og julekuler.


Finfint om dagen..


.. og veldig stemningsskapende om kvelden.


En strålende desember så langt må jeg få si..


..Og enda er vi bare på dag 3. 

Håper du som titter innom er i litt julerus også. Hvis ikke tror jeg denne lesningen kan fortone seg som litt mye..:)

Og dere, takk for så fine kommentarer på de siste innleggene! Blir jo så glad av å lese at jeg tenker jeg jammen blogger litt til.

Fin mandag!


11 kommentarer:

 1. Fantastisk julestemning:))
  Koooos dere med den fine tiden ♥

  SvarSlett
 2. Jeg savner de dagene med god tid til alt og litt mer ;)
  Kos dere masse!!!!

  klem,
  Vicky

  SvarSlett
 3. Nydelig! Julerusen hersker her også-innimellom arbeidsslagene... ;-) Men Kremmerhusjobben er jo en viss julerus i seg selv egentlig ;-) Klem

  SvarSlett
 4. For et fantastisk innlegg :) Både tekst og bilder var herlig! Kjenner meg veldig igjen - er hjemme i permisjon med minstemann nå. Julestemningen er på topp! :)

  Stor klem fra Lite hi

  SvarSlett
 5. For noen flotte bilder!
  Hyllen av gamle kasser var super- har to kasser selv som jeg ikke helt har visst hva jeg skal gjøre med, men nå vet jeg det!
  Dekorasjonen på spisebordet var også lekker!
  Gøy å finne nye blogger- jeg følger garantert din videre!

  Klem

  SvarSlett
 6. NYDELIG bidrag frøken :)
  ..Julestemning jaaa!

  HUGS

  SvarSlett
 7. Nydelige kvelds bilder! Lykke til!

  Mvh jeanette

  SvarSlett
 8. Stilig! Sjekk gjerne ut min blogg også, jeg er en en uke gammel fersking:)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge inn en kommentar hos meg:)