fredag 26. februar 2010

Organiserte minner

Etter at jeg kjøpte digitalt speilreflekskamera for noen år siden har jeg fotografert stort sett alt jeg har kommet over. Resultatet er at tusenvis av bilder hvert år lagres på den eksterne harddisken vår i et nogenlunde halvorganisert kaos. Scrapbooking har jeg rett og slett ikke tid til (les; jeg vil heller bruke tiden min til noe mye morsommere), men så har jeg heller ikke lyst til å bli en av de mange som nesten aldri ser bildene sine fordi de kun ligger lagret i et elektronisk bankhvelv.

Hvert eneste år lager jeg derfor en årskavalkadebok, inndelt månedsvis, med alle de fineste bildene av små og store opplevelser vi har hatt i året som har gått. Bøkene tar liten plass og rommer et stort antall bilder (jeg pleier å legge inn rundt 500 i hver bok), og de gir meg stor glede når jeg setter meg ned og mimrer litt over hvor mange gylne øyeblikk livet faktisk har bydd på de siste årene.

Jeg koser meg med å se bilder fra herlige dykkereiser til eksotiske strøk...
.. og forventningsfulle bilder tatt bare få uker før vi ble foreldre..

.. med bilder fra de første stolte trilleturene der vi kranglet om hvem som skulle trille vognen og som regel endte opp med å holde i håndtaket begge to..
.. med bilder fra den herlige tiden med barselgruppen (6 av 7 barn i barselgruppen var forøvrig født samme dag, de fleste på samme sykehus = høy barnetetthet i bydelen vår, og mye å snakke om for oss mødre:)
.. og med bilder som viser gyldne øyeblikk sammen med en ny liten bestevenn.

Jeg bestiller mine bøker fra FotoKnudsen, men man kan også bestille bøker herfra og herfra (og sikkert mange andre steder også men de kjenner ikke jeg til:).

Nå er det straks tid for lasagne, rødvin, snop og skiskytterstafett:) Deilige fredag!

Nyt helgen!

3 kommentarer:

 1. Så flink du har vore! Eg er håplaus når det gjeld slikt! Tenkjer stadig at eg skulle ha gjort det, men så blir det ikkje. Slikt må ein ta etter kvart, viss det skal bli? Nydelege minner du viser, vart nesten litt rørt eg :)

  Ha ein fin fin kveld!
  Klem frå Elin :)

  SvarSlett
 2. HM-dette har jeg faktisk tenkt på en liten stund nå. Har, som deg, ti-tusenvis av bilder lagret på harddsiken og er livredd for at de skal bli slettet på et eller annet vis... Har tidligere fremkalt bilder og laget fotoalbum av disse men det tar så mye tid... Synes det du viser her ser ut som en vedlig god løsning. Fin liten kavalkade du viser av høydepunkter i livet ditt de siste årene, forresten. Ble litt rørt :-)

  En fin kveld til deg.

  Klem fra MiaNostalgia

  SvarSlett
 3. Kjempesmart! Jeg tar også masse masse bilder og enda mer ble det etter blogginga startet;-)

  Jeg BURDE tatt en gjennomgang og fremkalt bilder, men det er tiltak. Dette så ikke SÅ tiltak ut. Kanskje jeg skal sette meg som mål å gjøre noen slike bøker før jeg skal begynne å jobbe igjen.

  Ha en riktig fin helg!

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge inn en kommentar hos meg:)