tirsdag 13. mars 2012

Barneromsbilder og våryrhet

For en fantastisk fryd det er å ha permisjon i disse glade vårdager. I går tilbrakte jeg dagen hos frisøren og tuslet ispisende rundt i Oslos gater med jakken slengt over vesken, og i dag har jeg ligget strak i solen akkopagnert av Harry Hole og 34 varme grader på terrassen. Jeg er så proppfull av d-vitaminer og nye fregner på nesen at jeg tipper mot å bli nesten uspiselig av ren vårglede. O' herlige årstid! Og nevnte jeg at jeg har på sommerkjole i dag!

Det er forøvrig ganske underlig å ligge i solstolen og bare kose seg og slappe av mens magen din lever sitt helt egne liv. Gud vet hva lillemor driver med der inne, men der stikker det ut et kne og der har vi to føtter, og der ser jeg jammen konturene av en liten rumpestump, og hva i all verden er den ristingen? Alien film I, II og III - ta dere en bolle. Virkeligheten med et nesten fullbårent menneske i magen slår lett selv den villeste eventyrfilm. Herlig forunderlig!

Så til noe helt annet. Jeg har jo lovet å vise frem bilder av det nybygde barnerommet. Ting tar bare litt tid her hos meg for tiden. Det er jo så mye jeg må gjøre først. Som å sole meg for eksempel!
Men her kommer en liten smakebit av rommet selv om det enn så lenge nesten er uinnredet. Foreløpig nyter jeg bare å ha et nesten blankt lerret som jeg kan farge som jeg vil. Og jeg har jo fortsatt heldigvis et par uker igjen.


Nesten uinnredet er forøvrig kanskje å ta litt i, for det er jo så gøy å gjøre ting klart til den lille at mor nok har kladdet litt på det blanke lerretet. Men alle de små klærne jeg har vasket og brettet måtte jo legges et sted, så derfor trengte hun så klart en sjenk!


Og en liten spilledåse må det jo være lov å kjøpe inn og plassere i den nye fine innebygde hyllen.


Zebra teppe i fine farger er også kjøpt inn, men foreløpig er det hyggelig å ha det herlig baby-dust inne på rommet, så det lys grå-rosa teppet får lov til å regjere gulvet litt til.


Når det gjelder lampe var den opprinnelige tanken å henge opp en Maskros lampe fra Ikea, men jeg hadde glemt hvor enorme selv den minste typen er (55 cm i diameter), så da ble det en skjell-lampe med dimmer isteden. Den gir et nydelig, lunt lys og gjør meg litt glad hver gang jeg kikker inn på rommet.

Fondveggen er malt i den finfine fargen Støvrosa som er lysnet litt ved å blande en god dæsj av fargen Visjon (som dekker veggene i resten av rommet) oppi.


Og verdens snilleste onkel har snekret vugge til lillemor som står klar og venter. Vuggen skal fungere som dagseng i stuen, så en sprinkelseng har allerede overtatt plassen nede på rommet mens vuggen har flyttet opp.


Men vugges skal det uansett. Natteamming er ikke kjempegøy, men jeg tviholder på min hypotese om at hele seansen blir myyye hyggeligere så lenge den utføres gyngende i en Eames! Det er mulig jeg har endret mening når jeg sitter der ved 04-tiden og gynger med en liten hylende en i armene, mens mørke tanker matcher de mørke ringene under øynene mine. Men enn så lenge har jeg fortrengt alt om slitsomme netter og forbeholder meg retten til å være både naiv, overoptimistisk og overbevist om at det bare er de andre som får slitsomme babyer!


Det var det. Iallefall første tour. Bildene tok jeg i helgen og det ser allerede litt annerledes ut der inne, så jeg får oppdatere etterhvert.

Enn så lenge - Ha en fiin kveld!

7 kommentarer:

 1. For eit herlig babyrom, og ein inspirerande blogg- har lagt meg til som følger:)
  Litt ny i bloggverden, velkommen innom:)

  Camilla

  SvarSlett
 2. Nydelig, nydelig!!
  Lille prinsessa kommer nok til å like dette rommet:)
  Har du bare to uker igjen til termin? Syntes du nettopp skrev at du var gravid! Tiden går jammen fort!
  Jeg har tre måneder igjen nå. Og synes tiden raser avgårde! De første ukene gikk seint, men så går det bare fortere og fortere:)
  Her er ikke babyrommet påbegynt enda, så godt vi har litt tid!
  Her skal gjesterommet bli babyrom, så det er ikke all verden som skal til, da.

  Høres deilig ut med fine vårdager! Her er det regn og skodde...:( Men det kommer vel hit også, etterhvert:) Lengter etter sol nå!

  Du får nyte de siste ukene! Og lykke til når tiden er inne!!:)

  Stor klem!:)

  SvarSlett
 3. Så herlig med permisjon og det fantastiske været vi har her nå - måtte det bare vare : )
  Jeg hadde skikkelig luksusdag på Gevir forrige uke,
  og er sjeleglad jeg rakk den timen, kunne blitt lenge til neste gang det går ann å sitte mange timer hos frisøren . Så deilig å være klar med babyrommet, kjenner jeg er litt misunnelig på ett ekstra rom altså ; ) Vi begynner å vokse ut av leiligheten.. Nyydelig rosafarge!
  Masse lykke til med fødsel og alt, og nyyyyt de siste dagene!

  God klem fra meg
  Elisabeth

  SvarSlett
 4. ÅÅÅ, så nydeleg!! Herlege fargar og heldige du som har Eames-gyngestol. Sjølv har eg aldri klard å karra med ut av senga for å amme, kortreist mat har det blitt. Men så har eg også vore velsigna med superdrikkarar som er ferdig på 5 min.
  Lukka til i siste fridagar med permisjon. Kos deg i sola, den kosar seg tydlegvis såpass got på austlandet at den ikkje har tenkt å ta turen vest med det fyrste... : (

  SvarSlett
 5. Ja, det er visst "de andre" som får slitsomme hylende netter... Her ligger jeg med min lille sønn i armene etter en amme-økt, surfer litt på mobilen samtidig som jeg bysser og koser.
  Vet at omtrentelig hver tredje time fremover denne natten så skal han som vanlig serveres mat, MEN det gjør meg overhodet ingenting!! Jeg setter sånn pris på denne helt spesielle første tida. Fort nok skal han lære seg å le, krabbe og gå, men det er akkurat nå at han titter å meg med store mørke øyne, han og jeg ligger våkne midt på natten mens resten av byen sover, og vi hører sammen på en helt spesiell måte...

  Alt i alt så ville jeg bare si lykke til og ikke minst: Gled deg!

  /Monica

  SvarSlett
 6. Takk for koselig hilsen : )
  Tenk at lille Marie er hos dere om få dager -
  håper du koser deg med lille w og din kjære,
  det blir liksom ikke den samme ventingen følte jeg
  når man allerede har ett barn fra før.
  Masse, masse lykke til - måtte opplevelsen med fødsel
  bli så mye bedre enn forrige gang : )
  Ha en god påske, og nyt nyfødtboblen ; )
  ..den kommer jo ikke tilbake!

  Ses snart!
  God klem fra meg

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge inn en kommentar hos meg:)