søndag 28. februar 2010

Magnolia cupcakes

M og jeg blir stadig invitert til et veldig hyggelig vennepar på middag. Jeg får nesten dårlig samvittighet over all den deilige maten de lager til oss, og bestemte meg derfor for å bake litt slik at jeg kunne bidra med litt godt til kaffen etter gårsdagens kulinariske måltid.


En av oppskriftene jeg har hatt liggende en stund er "Vanilla Cupcakes" fra Magnolia Bakery som ligger i Greenwitch i New York. Kakene har blitt verdensberømte etter at de fire jentene i 'Sex and the city' i flere episoder har sittet utenfor bakeriet med hver sin pastellfargede fristelse og snakket om menn. Bakeriet har som et resultat av dette blitt så populært at køen for å skaffe seg en cupcake vanligvis strekker seg langt nedover gaten, og bakeriet har derfor sett seg nødt til å sette restriksjoner over hvor mange cupcakes man kan kjøpe per person.


Den aller mest populære kaken bakeriet selger er "Vanilla cupcakes". Her er oppskriften:

Ingredienser
250 gram smør
4 dl sukker
4 store egg
2 dl melk
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts vaniljeessens

Smørkrem
250 gram smør
2 ts vaniljeessens
2 dl melk
12-16 dl melis
konditorfarger
kakestrøsselPisk smøret mykt. Tilsett sukkeret og pisk i ca 3 minutter til du får en luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett og ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Pisk inn vaniljeessens. Sikt sammen mel og bakepulver. Bland dette inn i smørkremen sammen med melken. Fordel deigen i muffinsformer slik at de dekker ca 3/4 av formen og stek midt i ovnen på 175 grader i ca 20 minutter. La de bli helt kalde før du smører på smørkremen.

Til vaniljekremen piskes mykt smør, vaniljeessens, melk og 4 dl av melisen i 3-5 minutter på middels hastighet til smørkremen er luftig. Tilsett mer melis, 2 dl av gangen, og pisk ca 2 minutter mellom hver gang, til smørkremen er tykk og har god smørekonsistens.
Fordel kremen i mindre skåler og farg dem hver for seg med ønsket konditorfarge. Smør kremen på toppen av muffinsene og sett de kaldt slik at smørkremen stivner.
La meg si det slik - dette er ingen diettmat! Jeg tror ikke jeg orker å se en eneste cupcake til i resten av mitt liv. Og jeg som bare prøvesmakte bittelitt underveis i bakingen .. og passet på at bollen var heelt ren før den gikk i vasken .. og kun spiste et par cupcakes etter middagen .. og en liten en før jeg la meg .. Fortsatt litt kvalm:)

Håper du har hatt en deilig helg! I morgen er det vår (!?) Sånn rent teoretisk iallefall:)

Oppskriften er fra boken "More from Magnolia - Recipes from the world famous bakery)

7 kommentarer:

 1. Å, så lekre cupcakes! Man blir fristet av å titte innom deg. Det er jo veldig snilt av deg at du vil gi noe igjen, det er jeg sikker på at de blir veldig glade for. Ha en herlig søndag!

  SvarSlett
 2. De skal jeg jammen prøve meg på + sjokoladekaken du la ut oppskrift på tidligere. Skal ta de med på jobben. Der slanker alle seg, men nå skal jeg lure dem. Stor søndagsklem fra tante

  SvarSlett
 3. MMMmmm....så godt ut! SKal absolutt testes! =D

  SvarSlett
 4. De så jammen gode ut! Dette må prøves! Og ekstra gøy at kakene har en historie :)

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 5. For noen nydelige cupcakes! Like fine som dekorasjon som å spise dem. Takk for at du ville dele oppskriften med oss andre søtmomser. Liker alltid når kakene har en opprinnelse, det gjør dem dobbelt så kjekke å lage. Ha en fin mandag ettermiddag. Hilsen Kastanjedamen

  SvarSlett
 6. Disse skal jeg prøve!! Så farlig godt ut...

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge inn en kommentar hos meg:)