søndag 27. januar 2013

Hytta, Kate og Lovisa

Vi er hjemme fra en finfin tur til hytta. Og siden dette er en blogg jeg synes bør fokusere på det positive, viser jeg romantisk solnedgangsbilde over fjellene som får folk til å tenke 'ah, gid var jeg der'..


.. og nevner bare i en parantes og nesten usynlig (at det var 26 minusgrader utenfor hele helgen slik at den vakre naturen stort sett ble iakttatt innenfra. Og at de korte turene vi lurte oss ut på førte til at hele familien har vært syke i en uke. Og jeg nevner i hvertfall ikke at jeg toppet uken med å våkne opp med øyebetennelse i morges og at jeg ser ut som Flode at the moment. Bah!).


Selvmedlidende bloggere liggende i fosterstilling med gjenklistrede øyne, anses vel muligens ikke som særlig attraktivt. Klapper meg derfor hardt i kinnene, drar meg selv opp etter kragen og viser heller det finfine bildet som har funnet veien opp på veggen i gangen. Jeg elsker dette bildet av Kate Moss tatt av Mario Testino, og synes det er akkurat passe sexy uten at jeg tror folk vil sette kaffen i halsen når de trer inn i vårt hjem. M fikk et ganske lykkelig uttrykk i ansiktet da han skjønte at vi faktisk skulle ha nipples i storformat i gangen. Tror ikke han en gang la merke til den nakne stussen bak der. Men den er til meg. Man gir og man tar :)


På gjesterommet kommer det også stadig opp noen nye elementer på veggene. Sist ut er de fine illustrasjonene Lovisa Burfitt tegnet for Renault Forsikring som lå på nettet i høyoppløselig format en liten stund i fjor høst. Enkelt men fint synes jeg. Må bare flytte klokken litt. Skal vel bare først som vanlig. Rart det der.


Ny uke og blanke ark i morgen. Yey!

mandag 14. januar 2013

Stue

Dagens sofakrok med nye finfine Muuto pendler (det ble litt likt Cecilie, I know, men de var jo så fine). Synes nesten ikke på dette bildet, men de er der, jeg lover.


Bevis.


Kjøpte de fra danske luksuslamper.com (med helt vanlige penger, ingen sponsing), men ble så imponert at de fortjener å nevnes. De er rimeligere enn norske butikker, har gratis frakt, og ups stod på døren her morgenen etter at jeg bestilte lampene. Sjelden har vel en ups-kar sett et så fornøyd bustetroll en tidlig morgen.

Synes forøvrig sofakroken plutselig så veldig fargeløs ut her jeg sitter. Tror vi må ha mer farger. Og litt mer glam. Hm, tror nesten et lite vårhåp akkurat dukket opp her.


Bordfatet har iallefall blitt litt mer vårlig, og borte er kongler og svibler og alt som bare er soooo last month..


Og i kveld skal det danses på Sats, og stussen skal bli klar til sommeren. Jøjjemei, det ER vårfølelsen som har kommet. Nei og nei, velkommen skal du være!

Fin mandag!



tirsdag 8. januar 2013

2013

Da var vi i gang da. Med nytt år og blanke ark. Og skinnende nye forsetter. Som enda ikke har blitt en realitet her i gården. En forkjølelse satt stopper for ukens planlagte spinningtimer, og ny-sunnere-hverdags-frokosten  min ble etterfulgt av en tre-fire (les fem) kakebiter i går. Jaja, hurra for myyke overganger. Vil jo ikke gi kroppen sjokk heller. Hvis jeg trapper ned til bare tre kaker i dag, to kaker i morgen, en på torsdag, og noen smuler på fredag vil jeg jo faktisk være sunnhetsguru innen ukeslutt. En bra plan!



Julen er ryddet ut, og jeg er like overrasket, som jeg alltid er i januar, over hvor tomt og litt sterilt ting plutselig ble. Bortsett fra i kjøkkenkroken da. Kan jo ikke kaste julekort med så fine barn på, så de får bli litt til.



..og julestjernen som alle syntes var såå lett å brette, men som jeg liksom ikke helt klarte å sette sammen, før jeg plutselig klarte det, og som fortsatt sitter sammen, iallefall så lenge alle holder seg unna den med en radius på minst to meter (og ikke hoster i nærheten), Den får bli (så leeenge den vil!).


Happy Ligths'ene ligger i grunn også fortsatt der de har gjort hele julen. Men de gir jo så fint lys, og er jo egentlig ikke julepynt. Dessuten har jeg byttet ut juledekorasjonen i midten med vårlige kvister. Altså - langt innenfor!


Men altså rent bortsett fra det, så er ting litt enkelt og kjedelig her for tiden synes jeg. Så jeg vil (må) ha noe nytt. Og helst i går.


Problemet er som følger: Jeg er nå inne i siste delen av permisjonen min. Du vet den ganske lange og faktisk helt ulønnede delen (3 mnd, må bli slik siden det ikke er barnehage før august). Jeg må altså tenke budsjett noe som slett ikke er helt forenelig med min nye 'hm-la-oss-bytte-ut-alt-i-stuen-filosofi'. Kompromisser må altså til. Så selv om jeg lenge har ønsket meg disse fine fine Crystal Bulb pendlene fra Lee Broom..


.. så har jeg bestilt meg disse (også fine men langt rimeligere) pendlene fra Muuto. Har jo formelig spart penger jeg nå. Derfor trenger jeg et nytt skap.


Aller helst (og så veldig veldig gjerne) vil jeg ha dette fra baazar.se. Lommeboken min vil bare vente littegrann. Vi får nå se:)


I mellomtiden trøster jeg meg med bakst. Tuller ikke. Jeg fikk blant annet denne til jul, og da må det jo bakes.

|

Tadaaa: Mitt aller første eltefrie grytebrød. 



Og ser dere at jeg har pakket det inn som en baby slik de proffe husmødrene gjør. Matblogg neste!




Jommen ser det godt ut. Nå skal det spises!

Fin januar!


fredag 4. januar 2013

2012

Vet at det er 2013 altså. Julen har ikke vært såå hard. Men tradisjon tro må man jo komme med en liten årsoppsummering, selv om dette året har forsvunnet i rasende fart og selv om jeg stort sett har befunnet meg inni babyboblen min i 2012. Men et fint år, det har det vært!

I januar kom endelig snøen etter en alt annet enn hvit jul, så vi gikk på ski, jobbet masse, og vi ventet..


.. og vi ventet. På den lille snusken som henger på kjøleskapdøren, og som jeg stadig var bortom og tittet på. Hvem var du lille venn som sparket så veldig i magen min, og hvordan ville det nye livet med to små barn bli..



I februar begynte vi (les en snekker, mens jeg trippet irriterende ved siden av) på jobben med å bygge nytt rom til jenta vi ventet sånn på,


..og etter en ganske intens helg med sparkling og maling stort sett hvert eneste minutt, stod det jammen et ferdig jenterom og ventet på prinsessen.


.. og med ny døråpning og masse nytt lys fikk vi jammen en ny gang også i samme sleng.


I mars avsluttet vi oppussingen med å gjøre om vaskerommet til et kombinert vaske/stellerom..


..så da var det i grunn bare å slenge stumpen ned i de nye gyngestolene på terrassen og nyte den fantastisk varme vårmåneden..


.. og å korte ventetiden med soling og utegrilling og venner og den gode vårfølelsen.


Så kom den 6. april 2012 som var, og som nok alltid kommer til å være, den lykkeligste dagen i mitt liv. Denne formiddagen fødte jeg datteren min etter noen få intense timer (lille w kom til verden på litt mer dramatisk vis), og vips var jeg to-barnsmor..


..og Lille w var endelig storebror. Verdens stolteste sådan.

Resten av april og mai forsvant i en lykkelig babyboble av amming, besøk, venner, lunsjer, trilleturer og utflating i utesalongen mellom slagene.


 I juni hadde det vært nok avslapning så da kjøpte vi og bygget ny stoor seng..


..ny lampe ble hengt opp over spisestuen..


.. og bildelister ble smokket opp både her og der.


 I tillegg inviterte vi en hærskare med små sjørøvere til bursdagsfest. Knert ville ha sjørøverborg-kake, så da ble det det.


I juli regnet og regnet det, men mellom regværsdagene nøt vi også fine sommerdager i Grebbestad.



Før det regnet igjen, noe som inviterte til impulskjøp av hyller og småtteri til knert..


.. og småsutring over mangelen på hybelkaniner fra meg.


Hybelkaniner hører liksom med det om sommeren, det tyder bare på at mor er aaalt for opptatt med å sole seg til å bedrive med banale ting som støvsuging. Men akk, i år ble hver hybelkanin brutalt tatt hånd om før den rakk så mye som å tenke på å skape hybelkaninbabyer.


August kom med mye bedre vær, og vi koste oss på fjellet..


.. og vi koste oss ved sjøen..


..før måneden ble avluttet med noen helt fantastiske sommerdager i Oslo.


I september var jeg stort sett vertinne hele tiden. Jeg koste meg med lunsjer og venninner nesten hver eneste dag..


..før vi toppet det med å invitere 25 fine mennesker til dåp for lillemor.


Så jeg gikk bananas i tyll og pompomer. Som seg hør og bør!


 Etter dåpen pakket vi koffertene og nøt to herlige uker i Marbella. En uke ble tilbragt i en fantastisk villa oppe i fjellene..


..og en uke ble tilbragt i et hus på stranden.


Og der ble vi helt til vi var et stykke ut i oktober, og til vi måtte ile hjem for å rekke årets flotteste bryllup på Ekebergrestauranten.

I november strikket jeg og resten av Norges befolkning Skappel-genseren..


..før vi alle sammen hang opp Happy Lights lysslyngen vår.


 Jeg hadde julekort-fotosessions både med lillemor..


...og med verdens fineste storebror.


Desember var et hvitt juleeventyr. Kombinasjonen permisjon, masse snø, en spent 4-åring, den fineste tv-julekalenderen jeg kan huske, lange lunsjer og lange morgener med dette lille nurket resulterte i tidenes fineste desember.



Og her får jeg plutselig ikke lov til å legge opp flere bilder av Blogspot, så da tar jeg hintet, og tenker litt på nyttåresforsetter isteden. Da tenker jeg vel ganske enkelt noe sånt som dette:

 Hurra for 2012! Velkommen 2013. Jeg har store forhåpninger til deg!