fredag 30. april 2010

Dilemma

Jeg har i det siste lekt stadig mer med tanken på å skifte ut spisestuemøblementet vårt. Men hvilke stoler skal man egentlig velge? Det evige dilemma - stoler skal man jo ha en stund, og helst skal man også være såre fornøyd med valget like lenge! Foreløpig har jeg virret mellom Tolix og Eames og slett ikke klart å bestemme meg. Men etter en ekstra kikk i inspirasjonsmappen min fikk jeg derimot uventet hjelp.

Kirsten Visdal som er innehaver av den fantastiske lille butikken Kvist på Majorstuen, bygget i 2003 ut huset sitt med et vakkert lite tilbygg på 65 m2. I det hvitmalte tilbygget er det 5 meter under himlingen og vinduer fra gulv til tak, og bildene fra rommet har gått sin seiersgang rundt i Blogglandia. Og det med rette. De store vinduene inviterer naturen inn i rommet, vegger og tak er kledd i glattkantet panel hvor strukturen skinner igjennom, og tregulvet er laget av hvitmalt solid plank med varmekabler under. Midt i rommet troner en enorm peis i ubehandlet murpuss, og en flere meter høy vedstabel er plassert i en egen nisje ved siden av. Resultatet er lunt og varmt og rustikt, og ganske så fantastisk synes jeg. Men nå må jeg komme meg til saken (jeg skriver meg som vanlig bort:)

Dette innlegget skulle jo handle om det vanskelige stol-valget (oi - spennende?). Bilder fra Kirstens spisestue i påbygget gjennom de siste 2 årene ga meg derimot oversiktsbildet jeg trengte for å bestemme meg. Det viser seg nemlig at Visdal har hatt akkurat like vanskelig for å bestemme seg for stoler som undertegnede. Hennes fantastiske spisestuebord (som jeg må prøve å finne et ikke altfor ulikt alternativ til) har i løpet av de siste 2 årene vært flankert av både:

Tolix-stoler i ubehandlet metall

.. Hvite Tolix-stoler  


.. og hvite Eames stoler  



Easy peasy - det blir jo Eames

.. og kanskje en liten Tolix på hjørnet (lenge leve ubesluttsomheten:)

God helg, og tusen takk for kommentarene jeg har fått i det siste. De gjør meg veldig glad:)

tirsdag 27. april 2010

Utfordring

Jeg har vært så heldig å få en award av Christine med den nydelige bloggen Rom for to. Tusen takk Christine:) Sammen med awarden fulgte det med en utfordring om å fortelle 7 ting om meg selv. Vet ikke om dette er så interessant, men en utfordring er en utfordring, så da er det igrunn bare å hoppe i det:

1. Både M og jeg har hatt dykkersertifikat i 10 år, noe som både har preget reisene våre og gitt oss noen av de mest fantastiske opplevelsene vi har hatt. Vi har blant annet vært på haidykking i Egypt, vi har dykket i de underjordiske grottene under Mexico, og svømt sammen med og matet store havskilpadder på Malta. Fantastisk!


2. Jeg er veldig lykkelig gift med en politimann, men føler meg allikevel litt snydt. Da M var under utdanning så jeg for meg hvordan jeg ville være nær ved å miste pusten hver ettermiddag når min uniformkledde mann kom feiende flott inn døren etter en matcho dag på jobb. Men jeg kjøpte katta i sekken. I dag legger Norges politifolk unifomen sin igjen på jobb, og reiser hjem til frustrerte koner i jeans og t-shirts. Jeg er så skuffet:)


3. Jeg er eldst i en søskenflokk på 3. Har 2 flotte brødre:)


4. Jeg elsker å møte nye mennesker og blir veldig fort glad i de jeg møter.


5. Jeg ble sammen med M da jeg var bare 19 år, og har vært forelsket siden. I sommer feirer vi 5 års bryllupsdag:)


6. Jeg gikk, i følge min fremmedord-elskende far, gjennom en metamorfose da jeg flyttet hjemmefra, og gikk fra å være ekstremt rotete til å få støv på hjernen. Jeg elsker å ha det ryddig og fint rundt meg, og koser meg oppriktig når jeg kan fyke syngende rundt med pussekluten min:)


7. Jeg er ufrivelig tørrlagt treningsnarkoman:) Jeg har alltid funnet stor glede i trening, enten det er løping, sykling, ski, fotball, dansing eller styrke, men tiden strekker rett og lett ikke til for tiden. Men atter en dag....

Det var det:) Jeg tror mange har hatt denne utfordringen nå, og jeg er redd for å sende den til noen som allerede har fått den tidligere. Lar den derfor bare gå videre til den som måtte ønske den.

Ha en nydelig tirsdag

Bilder fra Citrus Heart

mandag 26. april 2010

Vakker 1-roms

Jeg har sett disse bildene fra den siste utgaven av Sköna Hem dukke opp både her og der i det siste, men jeg liker de så godt at jeg synes de fortjener å bli vist frem også her.

Bildene viser den fantastiske lille 1-romsleiligheten til Ylva Martelius, som brukte sin favorittserie 'Sex and the city' som inspirasjon da hun innredet leiligheten sin til glamorøs perfeksjon. Hadde jeg vært singel skulle jeg gjerne bodd akkurat her:






Foto: Sköna Hem

Ha en nydelig mandag

søndag 25. april 2010

Selvbebreidelse

Jeg mistet Lille w i dag!

Det er helt sant. Midt på Tusenfryd. Selv om det bare var i et ørlite minutt kommer jeg til å ha mareritt i hele natt - bombesikkert!


Så bekymringsløst livet var før. Da var selve symbolet på frykt hårete edderkopper, turbulens i fly og veldig store høyder. Jeg er ikke redd for det lenger. Nå er jeg aller mest redd for en tom vogn, en forlatt liten bamse nedi skinnposen, og en stor fornøyelsespark med millioner av gjemmesteder for bittesmå mennesker. Redd for å noen gang igjen måtte løpe livredd gjennom en slik park med 'worst case scenarioer' bankende i hodet, og  selvbebreidende tanker om at jeg jo vet at jeg ikke må snu ryggen til den lille spilloppmakeren min et sekund surrende rundt...selv ikke for å bare hjelpe tantebarna mine opp i hvert sitt fly et ørlite øyeblikk. Er du liten og rask nok trenger du tydeligvis ikke mer tid for å kunne ta med deg eplebiten din, klatre ut av selen i vognen og fyke ut på nye eventyr. Frykt i helt ny betydning!!



Heldigvis tok det ikke lang tid før jeg så en bitteliten mann med topplue, ivrig fortelle en nydelig dame som kanskje syntes han var litt vel ung til å være på reise på egenhånd, at berg og dalbanen ved siden av var et tog. Jeg begynte selvfølgelig å gråte:)



Bortsett fra denne åpenbart traumatiske opplevelsen har helgen vært fantastisk. Vi har sovet lenge, spist god mat, nydt, vært på besøk, hatt besøk, sagt pene ting, hørt pene ting, gitt mange klemmer, ledd, shoppet, syklet, sett film, spist enda mer, og kjørt mange mange karuseller!

Og heldigvis ligger Lille w trygt i sengen sin og sover, etter nok en dag med nye eventyr. Jeg skal nok få kjørt meg bra i årene fremover. Heldigvis er det verdt det - hvert eneste sekund:)


Foto: Samntha Lamb

fredag 23. april 2010

Birgitta Wolfgang Dreijer

Ah, fredag! Denne uken har vært intens og litt slitsom, men aller mest veldig veldig morsom. Det er så mye som skjer på jobb for tiden, og jeg elsker det. Jeg blir tusen ganger mer effektiv når det koker litt rundt ørene mine, og nå koker det. Så jeg er effektiv:)

Nå er derimot en herlig, rolig middag inntatt, rødvinsglasset er fylt opp, den nye racerbilen til Lille w er skrudd sammen, og jeg er klar til å tulle meg sammen i fanget til min kjære og se på den fantastiske filmen, Paris Je t'aime. Men aller først må jeg vise noen bilder tatt av Birgitta Wolfgang Dreijer som jeg falt så veldig for. Min første innskytelse da jeg så det første bildet var å på finurlig vis stupe inn i bildet, legge meg til rette i badekaret og nye tilværelsen og rommet. Jeg elsker ...i grunn alt!














Nyt fredagskvelden!

torsdag 22. april 2010

Eifel

Tenk at en konstruksjon laget av tonn på tonn med jern kan være så usigelig vakker..






Lengter ..

Bilder fra We heart it

onsdag 21. april 2010

Tine K

Tine Ks fantastiske hjem prydet forsiden til britiske Elle Decoration i mars. Noen vil sikkert synes stilen er litt kald, og selv tror jeg jeg ville brutt opp alt det hvite og grå med noen få sterke fargeklatter. Rosa blomster på bordet for eksempel. Men for all del, la det ikke være noen tvil. Jeg hadde flyttet inn når som helst:)







Jeg jobber hjemmefra sofakroken i dag, inntullet i dyner, og er i gang med dagens femte tekopp. Slik går det når man begir seg ut på joggetur i strålende solskinn kun iført tynne løpeklær, for så å komme tilbake halvannen time senere fullstendig nedsnødd. Lesson learned - vårjogging er ikke for amatører!

Ha en nydelig onsdag:)

tirsdag 20. april 2010

Audrey



Lovely :)

søndag 18. april 2010

Liv

Mamma hadde aldri veldig grønne fingre. Lysegrønne i beste fall hvis man virkelig legger godviljen til. Omtrent samtidig som bladene begynte å falle fra trærne da høsten gjorde sitt inntog i 2008, plantet hun forventningsfull ut en hel haug med krokusløk utenfor husveggen. Resultatet ble stusselig. Vi så ikke snurten til en eneste liten krokus sommeren 2009, en sommer som skulle vise seg å bli mammas siste.

For noen dager siden ringte pappa meg og fortalte at husveggen var full av krokus. Søte mamma må ha plantet krokusløkene alt for dypt. Jeg reiste hjem til pappas hus i går for å se på de. De var de fineste krokusene jeg har sett noen gang:)


Håper du har en fin søndag

lørdag 17. april 2010

Bribe

Lille w laget en helt enormt stor scene utenfor barnehagen hans i går da han ikke fikk lov til å ta med seg lekebilen han satt på hjem. Vips så var jeg blitt forvandlet til en av de mødrene jeg har smilt medfølende til når de fortvilet har stått med en liten pjokk liggende langflat på bakken ved siden av seg hylende og skrikende som om enden var nær. Slike scener har som regel fått meg til å fundere på om jeg virkelig vil ha barn, og om ikke en hund kanskje vil holde i bøtter og spann. Nå som poden tross alt allerede er produsert er det følgelig noe sent med slike tanker. Gode ideer for å smøre mini måtte derfor isteden pønskes ut på lumsk vis. Dagens gode ide ble å kjøpe en bil som var enda tøffere enn den han har i barnehagen slik at jeg kan lokke med den når han skal lures hjem. Denne lille tøffingen ble derfor nettopp klikket hjem fra en svensk nettbutikk :)
Egentlig var vel dette bare en kjærkommen unnskyldning for meg til å kjøpe en liten godbit jeg har hatt lyst til å ha på barnerommet leeenge. Nå får vi bare håper minsten liker den like godt som mor:)

Ha en fin dag!

fredag 16. april 2010

Buddy

For meg er vår å endelig ha muligheten til å pakke litt niste, å ha musikk på øret, og suse avsted på sykkelen min igjen. Jeg kan bli ganske så euforisk av å kjenne vinden i ansiktet i nedoverbakkene, og av å kjenne hvordan alle luktene forandrer seg ettersom man sykler fra sted til sted. Spesielt når jeg sykler i skogen merker jeg dette. Plutselig kommer man til steder der det lukter så fantastisk godt. Jord, gress, blomster. Jeg vet ikke riktig hva, men jeg vet at jeg alltid lukker øynene så lenge jeg tør når jeg kommer til slike steder, snuser inn så mye luft jeg klarer, og smiiiiler. Jeg tror faktisk at jeg også pleier å uttrykke et stort og nytende 'aaaaaaahhh' midt i snusingen. Kanskje like greit at jeg ofte sykler alene på turene mine:)

Desverre tror jeg jeg må la min kjære og trofaste sykkel få lov til å reise til de evige jaktmarker snart (eller er det bare hunder som får lov til å reise dit?). Nei sykkelen min må få lov til å reise dit den også, har jo nesten vært som en liten hund. Klapper den ihvertfall pent på styret etter hver flotte lille tur vi har sammen. Nå begynner den dog å bli litt vel sliten, og jeg må ut på sykkeljakt.

Aller helst skulle jeg hatt denne godbiten fra Fendi:

Desverre er jeg og lommeboken min for en gang skyld enige om at 70.000 er en tad for stiv pris for en ny turkamerat, så jakten må nok pent fortsette. Dog ikke for lenge, for jeg er så klar for nye sykkeleventyr som man kan bli (jeg er klar over at listen min for eventyr ligger relativt lavt, men heller det enn å legge den så høyt at eventyr bare skjer i historiebøkene:) Jo flere eventyr jo bedre!

Ha en fiin dag!

torsdag 15. april 2010

Vakkert!

Var akkurat innom den nydelige bloggen til Synnøve Frantzen og ble fullstendig forelsket i en nettside hun linket til. Fantastisk vakker!


Klikk deg inn Her, la siden loade til 100%, la fingeren leke over navigasjonstasten og la deg fortrylle:)

Rom

Som jeg skulle ønske jeg hadde et barnerom å innrede! Jeg elsker elsker elsker å bo i byen, men nå som det går mot sommer kjenner jeg litt på savnet etter masse tumleplass for både små og store. En stor terasse der Lille w kan bade, far kan grille og mor kan sole seg, hadde for eksempel ikke vært å forakte! Eller en liten hage der jeg kan prøve (og sikkert feile) på å plante noen små trær og lage en liten blomsteroase. Jeg ser for meg en hengekøye, krakker, puter, og masse lykter i trærne. Og kanskje en peis:) Hm, fundere fundere..

Men aller helst skulle jeg altså hatt et barnerom som Lille w kan boltre seg på og som jeg kan gå bananas med å innrede. Enn så lenge får jeg fortsette å samle inspirasjon. Her er noen favoritter:





Ha en fin dag

Bilder fra Car Möbel

onsdag 14. april 2010

Sunn

Bikinisesongen nærmer seg faretruende, og den dårlige samvittigheten har ført meg til SATS flere dager før jobb de siste ukene. Nå høres jeg superflinkis ut, men det lurer desverre små ugler i mosen. Jeg jukser nemlig litt. Livet byr jo på så mange fristelser og jeg klarer slett ikke se nei til alle. En is i solen. Et glass vin på balkongen. Begge deler på en gang? Jeg klarer ikke si nei. Men jeg trener da i det minste, så da synes jeg bare det er på sin plass å unne seg litt (mye) kos, bikinisesong eller ikke:)

Som et ledd i min "supersunn mot sommeren-kampanje", har jeg bakt masse knekkebrød i det siste. Jeg føler meg så husmor der jeg står med forklet mitt og brett på brett med rykende ferske knekkebrød. Godt smaker de også, spesielt med masse geitost på (ugle) og syltetøy (nok en ugle:)


Livet fyker forøvrig fremover i halsbrekkende tempo for tiden, og med meg hengende halvapatisk på slep etter. Med lite tid til real-life-shopping øker også min kjærlighet til nettbutikker som ASOS. I dag klikket jeg hjem disse. Tenk at jeg har levd et liv uten internett:)


Ha en nydelig dag i solen:)

søndag 11. april 2010

Yr

Hehe - jeg fikk nesten litt prestasjonsangst etter at jeg hadde skrevet gårsdagens innlegg. Det er jo relativt friskt å kåre en dag til årets beste når dagen så vidt har startet. Jeg begynte å bli redd for Murphys lov. Håpet at den ikke ville slå til på snuskete vis akkurat i dag, bare for å gi meg en lekse liksom.. Heldigvis gjorde den ikke det. O salige lykke, det er endelig vår - helt på ordentlig!


Kjenner meg litt våryr jeg:) Er litt ekstra glad i og stolt over den lille karen som på bildet under ser småforfjamset på et villsvin i bånd mens han prøver å bestemme seg for om dette er en rar hund eller en litt spesiell katt, og litt ekstra forelsket i eieren av fanget på bildet over:) Det var i det hele tatt mye smil og latter å se i byen i dag. Og mye kjærlighet. Litt varme gjør helt klart oss nordmenn godt:)


Ferske rundstykker med hjemmelaget jordbærsyltetøy fra United Bakeries, strålende sol, glitrende hav, et barn som sover søtt i vognen sin og et fang å ligge i - jeg synes ikke man kan be om stort mer. Litt høy på livet i dag - nesten godt det er mandag i morgen:)

Håper du som er innom er litt høy på livet du også!