torsdag 31. desember 2009

Godt nytt år!

Nå ligger champagnen til kjøling og nyttårskjolen henger klar over stolen. Det er lov til å glitre litt ekstra på nyttårsaften og jeg lar jo ikke den sjansen gå fra meg:)
Vi er så heldige at vi skal feire kvelden hos gode venner som bor rett over veien. Deilig kort vei hjem etter endt feiring:)



Da gjenstår det bare å ønske deg og dine et riktig Godt Nytt År! Måtte 2010 bli et år vi ser tilbake på med stor glede når vi er gamle:)

Stor klem

Bilde av Prue Ruscoe

onsdag 30. desember 2009

Gode dager

Julen er over og vi nærmer oss 2010. Julen er vel strengt talt ikke over i teorien, men jeg kjenner den er det i hodet mitt. Jeg gleder meg til å åpne et nytt år, til vinteraktiviteter, hytteturer og lange trille- og ski-turer, til lysere tider og til å telle ned mot påske og vår. Nå nyter den lille familien vår deilige romjulsdager i et Oslo som virkelig viser seg fra sin beste vinterside. Alt er hvitt, solen skinner fra en skyfri himmel og alle parkene rundt oss er fylt med glade barn med akebrett, og unge foreldre med kaffe og pølser på termos - og alt midt i byen. Jeg elsker det! 

Jeg toppet influensaen jeg hadde før jul med omgangssyke de 4 første juledagene. Mine fagre planer om å stelle i huset og kose meg veldig lille julaften ble dermed overmannet av kvalme og et sterkt ønske om å miste bevisstheten til jeg igjen var frisk (jeg er ikke spesielt glad i omgangssyke - blir fullstendig handlingslammet og trenger trøst og liten bjelle:) Etter å ha vært fullstendig slått ut i flere dager har jeg til gjengjeld nå et energinivå til å le av - jeg fyker rundt og rydder og vasker og danser litt før jeg igjen vasker vegger og vinduer og rydder i skap:) Det er så utrolig deilig å være frisk igjen!!


Julaften ble, på tross av at jeg bare spiste en liten loff-skalk hele dagen, utrolig hyggelig. Rart forresten hvordan man blir som et barn igjen når man er i gang med å åpne gavene.
Nissen hadde usedvanlig god interiørsmak i år og jeg måtte hoppe litt opp og ned noen ganger i løpet av kvelden:) Han kom blant annet med en Bourgie lampe fra Kartell og en Tolix-krakk - Hurraaaa!!



Enkelte ting kan dog ikke kjøpes for penger og aller mest rørt ble jeg da jeg åpnet opp de små pakkene fra lille w. Vi fikk både dorullnisser, tegninger og diverse avtrykk av verdens nydeligste lille hånd. På et ark sammen med trolldeig-avstøpningen under sto denne teksten:

Det hender du blir lei deg
fordi jeg er så liten.
Jeg setter merker alle steder,
og gjør deg ganske sliten.

Men hver dag blir jeg større,
ja en dag så blir jeg stor.
Og alle mine avtrykk,
blir bare svake spor.

Her er mitt lille avtrykk
så du kan huske og forstå,
hvor søte mine hender var
den gangen de var små.

Ubetalelig


Nyt romjulen videre alle kjære

tirsdag 22. desember 2009

Første jul ...

.. uten kjære Mamma.

I fjor på denne tiden trodde jeg julen aldri noen gang ville bli den samme .. Da svinset mamma rundt med masse energi og med et smil om munnen og laget en nydelig jul for oss som vanlig. Samtidig visste vi at det sannsynligvis var for siste gang. 

I år har jeg lært at mennesker har en fantastisk evne til å reise seg, til å finne tilbake til gleden, til å ta vare på hverandre og holde sammen, til å kose seg og holde på tradisjoner, og til å feire jul med samme barnslige glede som alltid..:)


Jeg ønsker deg en strålende jul og at du feirer den med de du glad i .. det skal jeg. Og hvem vet - kanskje passer en liten fugl litt ekstra godt på oss denne julen :) 

Varm klem

søndag 20. desember 2009

Tavleverksted

Jeg er veldig glad i både krittavler og skilt, men jakten min etter den perfekte tavlen og det riktige skiltet har så langt vært både litt frustrerende og ganske så resultatløs. Tavlene jeg har sett på har enten vært bittesmå eller helt enorme, og de fineste skiltene har vært utsolgt fra alle nettbutikker i lang tid.



Hva annet kan man da gjøre enn å starte egen tavleproduksjon:) Ingenting selvfølgelig -Jeg satt derfor i gang mitt eget tavleverksted i går kveld mens M var på julebord og Lille w sov søtt. Jeg sagde og malte og printet ut ark og skar ut sjablonger og malte litt til. Til slutt satt jeg igjen med 4 tavleskilt og var svært fornøyd med egen innsats!



På den største tavlen min laget jeg en sjablong med en tekst som var på et bilde fra Rockett St George som Kjerstis lykke viste på den nydelige bloggen sin. Jeg elsker teksten og synes tavlen ble fin nok til at den får lov til å bo på den nye hyllen jeg setter opp over sofaen i stuen (min versjon av min etterlengtede bildevegg:)



Neste skilt skal få lov til å bo på kjøkkenet. Og nei, den sier ikke noe om mine enorme kysseferdigheter...:) Kanskje heller om kvaliteten jeg fremviser over grytene...men det går da stadig bedre!



4. søndag i advent! Jeg kan ikke helt tro det, men jeg er ikke så aller verst i rute heller. Alle gaver er både kjøpt og pakket inn. Jeg har bakt mine 3 slag til jul og har vært syk i 4 lange dager slik at jeg er sikker på at formen nå kun kan bli bedre - tror det blir en fin jul jeg:)

Nyt søndagen! Neste søndag er julen allerede over så det er nå vi må kose oss:)

Stor førjulsklem 

fredag 18. desember 2009

Fortryllende

En av mine desiderte favorittblogger tilhører Sheye Rosemeyer. Hun tar noen av de vakreste bildene jeg har sett, og skriver så sårt og fint om sine tre nydelige barn og om tapet av sin 3 år gamle datter; Super-prinsessen Ava. Jeg falt så veldig for et dikt av Francis Thompson som hun publiserte på siden sin at jeg har tillatt meg å oversette det til norsk.



Vet du hva det vil si å være et barn? ...
Det er å tro på kjærlighet, å tro på det vakre, å tro på selve troen;
det er å være så liten at alvene kan hviske deg inn i øret,
det er å forvandle gresskar til vogner,
og mus til hester,
svakhet til verdighet,
og ingenting til alt,
for hvert barn har en god fe i sjelen sin.

– Francis Thompson

Fint, ikke sant

Lille w har helt klart en liten god fe i seg. En liten fe som gir liv og lys til gråværsdager, og som tryller bort trøtte selvmedlidende tanker på grytidlige morgener når jeg hører "Een, ooo, ååååå, tjeee!" og får en knuseklem av en liten mann i pysj med føtter:) Deilig hverdagsmagi!

Ha en nydelig fredag!

torsdag 17. desember 2009

Fint

Satt og kikket litt i arkivene til Boligsidene på Klikk.no og falt totalt for denne leiligheten. At Kari Traa vet hvordan hun forserer kuler av snø på en rask og elegant måte, og at hun kan kunsten å designe klær, har jeg aldri vært i tvil om. At hun i tillegg har et eget øye for spesielle interiørdetaljer og at hun har en helt fortryllende stil i leiligheten sin på Grünerløkka hadde jeg kanskje ikke trodd, men man slutter heldigvis aldri å overraskes.












Jeg liker så godt kombinasjonen av rustikt panel og murvegger og alle de elegante detaljene - for ikke å snakke om utelyktene med klatreroser på i stuen. Så fint!

Ha en flott torsdag! En uke til jul:) 

onsdag 16. desember 2009

Hytteplaner

Arbeidet med hytta vår er i full gang, og jeg skulle så veldig gjerne reist opp og sett hvor langt snekkerne er kommet. Faktorer som at vinterfrosten endelig har kommet selv hit til Oslo, at hytta ligger 1000 meter over havet og at all strøm er skrudd av i forbindelse med påbyggingen, setter derimot en aldri så liten demper på mine ivrige kikkerplaner.



Å planlegge og å glede seg er det uansett lov til, og jeg er i full gang med å tegne kjøkken og planlegge interiøret. Kjøkkenet ligger litt for seg selv og kommer til å bli hvitt uten at det ødelegger den hyggelige hyttesjarmen i resten av hytta. Den store peisen som står i stuen i dag vil bli revet og erstattet med en langt nettere Jøtulovn som jeg håper vil øke romfølelsen i stuen.



Når det gjelder interiøret er det meste ubestemt, men litt småting som vil passe inn uansett hvordan møblene ender opp med å se ut har jeg ikke klart å la være å kjøpe inn. Siste innkjøp er en ny Covent Garden lykt og et deilig silkemykt pelspledd.
Det blir nok ikke mange turene til hytta denne vinteren på grunn av alt arbeidet som pågår. I mellomtiden drømmer jeg meg frem til en tid der jeg igjen kan sitte sammenkrøllet under et pledd med en kopp kakao etter en lang skitur og bare nyte - det er jo det jeg er aller best til når jeg er på hytta:)



Nyt onsdagskvelden

tirsdag 15. desember 2009

Norgesglass

Jeg elsker Norgesglass og bruker de til stort sett alt mulig. De fleste glassene mine står i de åpne hyllene på kjøkkenet og oppbevarer alt fra sukker og nøtter til pepperkakeformer, men de kan jo brukes til så mye mer også!
I går fikk jeg endelig bakt Biscotti, denne deilige italienske kjeksen som gjør seg aller best når den dyppes i sterk kaffe, espresso, portvin eller i den italienske dessertvinen Vin Santo. En del av kjeksen er allerede dandert oppi Norgesglass og skal gis bort som smågaver til jul .... resten er spist opp:)



Jeg har ikke veldig mye sølvtøy, men liker veldig godt det lille jeg har. Jeg har arvet litt gammelt sølvbestikk etter oldeforeldrene mine som har stor affeksjonsverdi for meg. Tidligere har de alltid ligget gjemt i en skuff - nå pryder en del av de isteden kjøkkenbenken min - naturligvis i et Norgesglass:) Jeg brukte en av mormors gamle brosjer for å pynte litt på båndet rundt. Synes det er så mye hyggeligere å bruke ting enn å la de ligge å støve ned i et smykkeskrin. 



Lykter kan jeg aldri få nok av, og noen av de aller fineste lyktene lages på superenkelt vis ved å putte et kubbelys i et Norgesglass og binde et bånd rundt.  Enkelt og fint:)



Ha en nydelig tirsdag

mandag 14. desember 2009

Kjøkken

Som så mange andre fikk jeg lyst til å delta på Marbodals collage konkurranse jeg også. Jeg deltar i grunn aldri i slike konkurranser og øyner vel heller ikke her noen særlig sjanse til å vinne Marbodals hovedpremie som er et kjøkken, men å få lage en moodboard basert på min stil og mine kjøkkenønsker - det var gøy! 
 


Ja takk:)

søndag 13. desember 2009

Fotoshoot

I går så vi endelig bittelitt til solen i Oslo, og da vi henger fryktelig etter med årets julekort produksjon ble naturligvis lille w dresset opp i nostalgiske Oliver Twist-klær og plassert på en idyllisk plass og gitt ordre om å se søt og fotogen ut.....
Lille w er ikke spesielt god til å motta ordre - ei heller i dag. Jeg er nå derfor den stolte eier av 100 bilder av bakhoder, røde neser, halve ansikter og av små uklare skikkelser i fullt firsprang i motsatt retning av den jeg så inderlig ønsket. Vi får prøve på ny frisk igjen i dag:) 



I dag skinner solen over Oslo og jeg kan ikke komme meg fort nok ut, men først skal det bakes lussekatter slik at vi har noe å kose oss med når vi kommer inn igjen:)

Ha en fin søndag

fredag 11. desember 2009

Forandring

Min kjære kusine/nabo/nesten-søster fødte en nydelig liten jente for noen dager siden. Da hun gikk gravid føltes det klin umulig at kulen på magen faktisk skulle vise seg å inneholde en perfekt og levende liten baby - Dagen etter fødselen var vi på hjemmebesøk og jeg fant det svært overaskende at det slett ikke føltes som om det var en stor rosa elefant i rommet (slik jeg hadde forutsett). Plutselig var det den naturligste ting i verden at en liten baby med masse hår bodde i leiligheten og at kusinen min var en mamma - det var akkurat som om hun aldri hadde vært noe annet.



Det er rart å tenke på at jeg noen gang har levd et liv uten det lille sjarmtrollet mitt. I løpet av 20 hektiske minutter i fjor sommer gikk jeg fra å være forventningsfull og gravid uten å vite opp eller ned på en baby, til å bli Mamma med stor M. Livet ble snudd på hodet - allikevel har aldri en så stor endring føltes så naturlig. Lille w har stort behov for kos (til min store glede) og ser helst på barne-tv fra mammas fang. Da legger jeg kinnet mitt inntil hans, holder litt ekstra godt rundt han og føler meg veldig veldig heldig. Det er godt å være mamma :)



Bildene er tatt for et par måneder siden da lile w fortsatt hadde håret pent dandert rundt hodet. Nå står krøllene til alle kanter og han veksler kontinuerlig mellom å se ut som verdens nydeligste lille krølltopp og verdens største bustehode:) Har ikke fått tatt et fint bilde av han på evigheter - det er mørkt når vi går til barnehagen og mørkt når vi går hjem....i mellomtiden får disse duge:)

God helg

onsdag 9. desember 2009

Tidenes vakreste..

Var kvinner vakrere før i tiden? Jeg tror ikke det, allikevel ble tidenes tre vakreste kvinner (riktignok et resultat etter en meningsmåling med kun en respondent - meg) alle født på 20-tallet; Marilyn Monroe i 1926 og Grace Kelly og Audrey Heptburn i 1929. 

Men selv om disse kvinnene var legendarisk vakre møtte de sterk konkurranse fra sine jevngamle skuespillerkollegaer. På nøyaktig samme tid som man kunne møte Marylin, Grace eller Audrey i gatene i Hollywood, kunne man også møte på andre mankillers som Brigitte Bardot, Elisabet Taylor, Ava Gardner, Rita Hayworth, Sophia Loren og Gina Lollobrigida...

Selv om jeg alltid har ment at jeg nok burde ha vokst opp på 50-tallet, høres det plutselig noe skremmende ut å vokse opp i en tid der overnevnte satt standarden ... På den annen side var dette også tiåret der man kunne møte en ung Elvis, James Dean, Marlon Brando, Clark Gable eller Humphrey Bogart på gaten - og vips så er det igjen aktuelt å gå å skru litt på tidsmaskinen sin...

Kanskje er det 50-tallets glamour og romantiske stil som får bildene og filmene fra denne tiden til å appellere så mye til meg. Ikke vet jeg, men det spiller heller ingen rolle. Jeg kommer til å fortsette å se film etter film fra 50-tallets Hollywood, og jeg vil helt sikkert drømme meg litt bort hver gang.. :)








tirsdag 8. desember 2009

Stolt

Noen personer finner ikke juleroen før de har bakt sine syv slag - jeg er helt klart ikke en av dem! Jeg sitter her i sofaen og er yrende stolt over å ha bakt både pepperkaker og sandkaker i år- da har jeg allerede slått tidligere rekorder med ca ett slag:)
I dag har jeg altså bakt det jeg trodde var sandkaker, helt til jeg kom på at sandkaker slett ikke ser slik ut,- sandkaker trykkes jo ned i sandkakeformer! Jeg vet altså ikke hva jeg har bakt, men at de var farlig gode (og litt kvalmende etter 4 stykker) - det vet jeg med sikkerhet!



Nå er jeg så godt i gang, så i morgen setter jeg i gang med Biscotti og på søndag må det selvfølgelig bakes lussekatter. Jeg trenger besøk fremover hvis jeg ikke skal trille meg ut av desember!

God natt:)

Krølltopp

Bildet er dårlig og tatt i mørket med blits, men jeg synes dette lille bakhodet fortjente å foreviges likevel. Lille w leker med duplo i sofaen mens mamma sitter ved siden av med stort bankende hjerte - herlige lille krølltopp:)



I kveld skal vi bake verdens beste sandkaker. Jeg baker jo nesten aldri julekaker så jeg gleder meg veldig:)

Ha en flott tirsdag

mandag 7. desember 2009

Julebord

Dette har vært en julebord-helg av den litt i overkant aktive sorten. Rett fra jobb til tapas, rødvin og dans ut i de små timer med jobben på fredag, til venne-julebord med nydelig mat, humor-galla og bytur på lørdag, til besøk hos pappa, juleshopping og babybesøk (jeg har blitt "tante" - hurra!) på søndag. Det har vært så fantastisk hyggelig, men jammen var det godt å kryppe inn i god-armkroken søndag kveld, sette på en film og spise masse masse julegodt! Følte meg som om jeg var 18 på fredag, 20 på lørdag og minst 80 søndag kveld:)



Jeg har begynt å tenke litt på hvordan mitt eget julebord skal se ut, og tenkte jeg skulle vise tre av mine favoritt-bord fra min etter hvert ganske så store inspirasjonsmappe (måtte jo finne på noe mens jeg ammet, og lille w var en sulten fyr:)
Her ser man jo ikke så mye av selve bordet, men jeg synes stemningen og fargene er så utrolig flott!



Dette bordet er veldig enkelt, men uten å dra den altfor langt mot Rema-reklamene så kan jo det enkle være langt flottere enn det overdådige..også går det jo i hvitt, grønt og sølv, og det slår jo aldri feil:)



Jeg ser bildene går fra ganske overdådig til enklere og enklere her, og det er vel ganske beskrivende for reisen min smak (eller manglende smak - kommer an på øyet som ser:) har tatt de siste årene også. Her har man hentet naturen inn (eller bordet ut, men det er vel grenser for hvor langt jeg kommer til å gå i estetikkens navn). Kongler og lykter, så enkelt, så fint:)



God mandag 

Bilder fra SIA. De to siste husker jeg desverre ikke hvor jeg har funnet.

fredag 4. desember 2009

Gregory Colbert

For noen år siden så jeg en artikkel i Aftenposten jeg aldri har klart å glemme. Artikkelen presenterte den canadiske fotografen Gregory Colbert som startet sin karriere med å lage dokumentarfilmer i Paris. Siden begynte han med kunstfoto, og i 1992 la han ut på verdensvandring.

Over 40 destinasjoner har han trålet med kameraet sitt, først til India, Etiopia, Tonga, Namibia og Azorene, siden til Myanmar, Burma, Egypt, Sri Lanka, Kenya, Borneo og Antarktis, for å utforske samspillet mellom menneske og dyr. Det er et fortløpende prosjekt, som han betrakter som sin livsoppgave.
Og for noen magiske øyeblikk han har fanget! Alle bildene viser mennesker og dyr i nær fortrolighet til hverandre, scener som påminner om det tapte paradis. Det er verdt å merke seg at fotoene ikke er et resultat av photoshop, fotomanipulering, montasje eller kunstig lys.

Se og nyt:)






















Fantastisk! Det er forøvrig Gergory Colbert selv vi ser i undervanndans med hvalen og elefanten:)
Hvis noen ønsker bildene i bokform kan boken "Ashes and Snow" kjøpes Her

Nå er det straks tid for årets julebord med jobben. Alltig gøy:)

Ha en nydelig førjulsfredag 

torsdag 3. desember 2009

Rustikk jul

Når julen står for døren skjer det noe litt rart med oss i den vestlige verden; Alt skal plutselig blinke og glitre i all sin overdådighet, og ting vi vanligvis synes er ganske harry er plutselig helt stuerent. Jeg kan nok ikke påberope meg å være noe unntak - det tok meg noen år før jeg fant en stil jeg kjente var meg, og jeg har vært innom mye rart på julepyntfronten:)



Den aller vakreste julepynten synes jeg må være som på disse nydelige bildene stylet av de Oslo-baserte interiørdesignerne Jannicke Kråkvik og Alessandro D’Orazio. Enkelt, rustikt og utrolig vakkert!



Kjenner jeg får lyst til å gå hjem og slenge en blondeduk nonchalant over en stolrygg og håpe det blir like fint:)



Ha en finfin torsdag!

tirsdag 1. desember 2009

Farger

Jeg har en tendens til å kun tenke hvitt og atter hvitt når jeg planlegger og drømmer om den perfekte møblerte leilighet. Møbler i farger er for andre og i sterkt kontrast til min smak har jeg tenkt. Nå begynner jeg så smått å innse at jeg bare har manglet inspirasjon som kunne sette litt fart på en fantasi som tydeligvis trenger litt hjelp!
Av alle farger liker jeg best fargen på skjenken under; denne litt grå-grønnaktige fargen som synes klin umulig å blande riktig.. Fargen har en lei tendens til å ende opp for blå, for grønn eller for turkis, men når man treffer er det ingen ting som er finere!



Når det er sagt så er ikke turkis å forakte heller. Kunne aldri sett for meg å ha et turkist møbel i leiligheten min, men så ser jeg dette skapet under og synes det er veldig veldig fint!



Eller denne sofaen. Turkis? -ja veldig! Litt rar? -ja kanskje litt. Fin? -så absolutt, helt nydelig faktisk!



Rosa liker jeg jo! Å putte inn en rosa sofa i leiligheten ville jeg dog aldri tenkt på selv. Svenske Ebba von Sydow har tydeligvis tenkt litt lenger, og jeg synes det er den lille rosa fargeklatten som gjør rommet så flott (ok - vinduene er ikke så verst de heller)...(og jeg kunne vel tatt lysekronen også)...(og den blå gitaren)... Men sofaen er fiiin!



God tirsdag!!

Bilder fra unpetitdream, Habitually chic og Ebba von Sydows hjem.